Herkese selamlar, ben lise 2'de okuyorum. Bu sene sonu bölüm seçimi yapmamız gerekiyor. Benim aklımda çocukluğumdan beri Hava Harp Okulu'na girmek vardı ama tek böbrek + FMF (genetik ailevi Akdeniz ateşi hastalığı) olduğundan kesin ret olduğunu hatta TSK'nın zorunlu askerlik bile yaptırmadığını biliyorum. Bundan maalesef ki vazgeçip sivil pilotaja yöneldim ancak THY, Pegasus ve SunExpress gibi havayolu şirketlerinin sağlık şartlarında "adayların girişine uygun değildir" diyor. Acaba esneklik şansı ya da farklı şirketlerde pilot olma şansım var mı? Tek böbreğim doğuştan yok ve böbrek fonksiyonum sağlam yani gayet iyi çalışıyor, taş falan da yok. FMF ataklarımda yaklaşık 2-3 senedir olmuyor, kolşisin işe yarıyor sanırım. Şu anda diyet ve spor yapmaktayım ideal kiloma düşmek için. Sizce gerek akademik gerek fiziksel olarak kendimi geliştirsem hiç yoktan şansım olmaz mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. son kez dedigim gibi böbreğim doğuştan yok ve olan böbreğimin fonksiyonları gayet iyi çalışıyor fmfde kontrol altında.