Pegasus Kabin Memuru Şartları ve Merak Edilenler

Pegasus kabin memuru alımı için adayların katılacağı İngilizce sınavında sabit bir seviye yoktur. Sorular kolaydan zora doğru sıralanmıştır. Bu sayede, adayların kaç doğru ve kaç yanlış yaptığından ziyade, hangi alanları iyi ve hangi alanları geliştirmesi gerektiği tespit edilebilir.

Pegasus'un sınavında, ÖSYM sınavı gibi karışık sorular yerine, zorluk seviyesi artarak ilerleyen sorular sorulmaktadır. Bu nedenle, adayların sadece doğru ve yanlış sayısına değil, soruların zorluk seviyelerine de dikkat etmesi önemlidir.

THY EMLAK KONUT PROJES NE ZAMAN BALIYOR  DETAYLAR 20230911 163401 0000

Pegasus Kabin Memuru Servis Güzergahı​

Pegasus kabin memuru alımı için servis güzergahları, adayların ikamet yerlerine göre belirlenir. Ancak, %99 oranında adayların kapısının önünden servis araçları alınır. 100 metre ileri, 200 metre geri gibi durumlar çok nadir yaşanır.

Bu, hem adayların ellerindeki valizlerle yürümek zorunda kalmamaları için hem de servis araçlarının daha hızlı hareket edebilmesi içindir. Ayrıca, Pegasus kabin memurlarının mesai başlangıç saatleri sabit değildir. Günün herhangi bir saatinde uçuşa gidebilirler. Bu nedenle, servis araçları özel şoförlü araç gibi, adaylar kapısının önünden alınır ve yine kapısına bırakılır.

Pegasus Kabin Memurluğu Eğitimi ve Masrafları

Pegasus Kabin Memurluğu olmak için öncelikle gerekli eğitimleri almak gerekir. Bu eğitimler Pegasus tarafından karşılanır. Ancak bu eğitimler basit değildir ve çeşitli belgeler de gerektirir. Örneğin, ID kartları, apron kartları ve uçuş mürettebatı kartları gibi. Bu belgelerin her birinin kendi ücreti vardır ve dolar veya euro cinsindendir. Örneğin, bir ID kartının ücreti 20 dolar, bir apron kartının ücreti 100 dolar olabilir.

Tüm bu eğitim ve belge ücretleri toplandığında şirkete önemli bir maliyet çıkar. Şirket bu masrafları karşılamış olsa bile, yeni işe alınan kabin memurları eğer kısa sürede işten ayrılırsa, bu masrafların bir kısmını ödemek zorunda kalabilir. Bu masrafların miktarı, kabin memurunun işte çalıştığı süreye göre değişir. Örneğin, bir kabin memuru işe girdiği ilk ay işten ayrılırsa, tüm eğitim masraflarını ödemek zorunda kalabilir. Ancak, 5 ay çalışmış ve sonra işten ayrılmışsa, sadece 4 ay boyunca çalışmadığı sürenin eğitim masraflarını ödemek zorunda kalır.

Bu durum, Pegasus kabin memuru olmanın ciddi bir sorumluluk olduğunu gösterir. Bu mesleği seçecek kişilerin, eğitim masraflarının farkında olması ve işten ayrılmadan önce dikkatli bir şekilde düşünmesi gerekir.

Pegasus Kabin Memuru Maaşları

Pegasus kabin memurlarına, eğitim süresince asgari ücret ödenir. Eğitim sonrası ilk 6 ay Kabin Memuru A maaşı olarak 12.599 TL ödenir. 6 ay ile 1 yıl arası ise Kabin Memuru B maaşı olarak 13.537 TL ödenir. Bu maaşlar çalışan hiç uçuş gerçekleştirmese bile ödenecek maaşlardır.

Uçuş başına, uçuşun saatine göre verilen ekstra ücretler aşağıdaki gibidir:
  • 0-1 saat: 141 TL
  • 1-2 saat: 212,9 TL
  • 2-3 saat: 256,9 TL
  • 3-4 saat: 260 TL
  • 4 saat ve üzeri: 287,2 TL
Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında, yukarıdaki saatlik rakamlara %50 ek ücret ödenir.

Pegasus kabin memurlarına, yurtiçinde günlük 300 TL, yurtdışında ise günlük 50 Euro yatak ücreti ödenir. Kıbrıs için ise, günlük 350 TL yatak ücreti ödenir.

Pegasus kabin memurlarına, ikinci dil tazminatı olarak 1400 TL ödenir.

Pegasus Kabin Memuru Yan Haklar​

Pegasus kabin memurlarına, multinet sistemi üzerinden yemek kartı verilir. Bu kartın miktarı hakkında herhangi bir bilgi verilmemiştir.

Pegasus kabin memurlarına, Allianz sağlık sigortası %80 kapsayıcı olarak verilir. Ayrıca Kadın kabin memurlarına, kreş hakkı sağlanır.
Pegasus kabin memurları, yoğun aylarda ortalama 29.000 TL, yoğun olmayan aylarda ortalama 25.000 TL kazanç elde edebilirler.
GÜNCEL MAAŞ TEKLİFİ

Konuyu okuyanlar;