PEGASUS Pegasus Cadet Kurul Mülakatı

airtobe

HavaPersonel.Com
merhaba
kurul mülakatı için tarih bekliyorum. daha önce bu süreçte bulunmuş arkadaşların bilgi verme şansı var mı
varsa tecrübelerini aktarma isteyenler de çok makbule geçecek
teşekkür ederim

sadeceeiremm

HavaPersonel.Com
merhaba kurula girmedim ama arkadaşlarım girdi bilgi verebilirim, İngilizce ve genel yetenek sınavı nasıldı sorular ne düzeydeydi

airtobe

HavaPersonel.Com
merhaba kurula girmedim ama arkadaşlarım girdi bilgi verebilirim, İngilizce ve genel yetenek sınavı nasıldı sorular ne düzeydeydi
merhaba ing için dil belgeniz yoksa iki aşamalı sınava giriyorsunuz ilki daha çok gramer ve vocabulary ikincisi ise kadıköyde itep merkezinde girdiğim dinleme ve anlamayı ölçen bi sınavdı ikisini de geçerseniz ayjette skytest case sınavına giriyosunuz onun için de modüller vs var kaydettiğim

inception

HavaPersonel.Com
Ben de maalesef yardımcı olamayacağım, daha çağrılmadım ancak bir sorum var :)

Skytest sürecinden ne kadar sonra mülakat tarihi verildi? Ben Skytest'e gireli 1 ay oldu ama ses seda yok (olumlu ya da olumsuz).

airtobe

HavaPersonel.Com
Ben de maalesef yardımcı olamayacağım, daha çağrılmadım ancak bir sorum var :)

Skytest sürecinden ne kadar sonra mülakat tarihi verildi? Ben Skytest'e gireli 1 ay oldu ama ses seda yok (olumlu ya da olumsuz).
Merhaba ben de ekimin 10’unda girdim haber alamadım. Bugün bir arkadaşım mail attı applycadet’e. O da aynı gün girmişti. Dediklerine göre eğer hemen haber olumsuz vermedilerse asgari düzeyi karşılamışız anlamına geliyor. Sizinki de benzer durum olsa gerek. Ne zaman girdiniz?

inception

HavaPersonel.Com
Merhaba ben de ekimin 10’unda girdim haber alamadım. Bugün bir arkadaşım mail attı applycadet’e. O da aynı gün girmişti. Dediklerine göre eğer hemen haber olumsuz vermedilerse asgari düzeyi karşılamışız anlamına geliyor. Sizinki de benzer durum olsa gerek. Ne zaman girdiniz?
Hocam 1 ay diye yuvarladım ama ben de tam 10.10.2024 de girmiştim :)

Bir hafta önce dayanamayıp ben de e-posta atmıştım, aynı cevap bana da geldi; tam olumlu bir cevap değil ama olumsuz da değil. Bana asgari düzey karşılanmamışsa olumsuz dönüyoruz yazıldı sadece, asgari düzeyden yükseksin vs. denmedi. Muhtemelen standart cevabı yolluyorlar.

Neyse, aynı gün giren 3 kişiye henüz cevap dönülmediyse değerlendirme devam ediyor demek ki. Kurul için ben de ne yapmalıyım bilmiyorum bu arada, şimdilik mülakat için SkyTest'ten de önce bir e-posta atmışlardı; havacılıkla ilgili filmleri izleyin vs. gibisinden. Film, belgesel izliyorum ki bir kısmını daha önce izlemiştim zaten.

airtobe

HavaPersonel.Com
Hocam 1 ay diye yuvarladım ama ben de tam 10.10.2024 de girmiştim :)

Bir hafta önce dayanamayıp ben de e-posta atmıştım, aynı cevap bana da geldi; tam olumlu bir cevap değil ama olumsuz da değil. Bana asgari düzey karşılanmamışsa olumsuz dönüyoruz yazıldı sadece, asgari düzeyden yükseksin vs. denmedi. Muhtemelen standart cevabı yolluyorlar.

Neyse, aynı gün giren 3 kişiye henüz cevap dönülmediyse değerlendirme devam ediyor demek ki. Kurul için ben de ne yapmalıyım bilmiyorum bu arada, şimdilik mülakat için SkyTest'ten de önce bir e-posta atmışlardı; havacılıkla ilgili filmleri izleyin vs. gibisinden. Film, belgesel izliyorum ki bir kısmını daha önce izlemiştim zaten.
Hahaha tesadüf hocam aynı seansa olmayalım öğlen girmiştik biz.
Hazırlık için de ben de bröşürden yola çıktım. Orda business plan ve şirkete dair bilgiler var yeterince.
Teknik ve havacılık terimlerin tamamını öğrenmek mümkün değil ama dhmi’nin havacılık sözlüğü var. Oraya göz atabilirsiniz. Film belgesel zaten izliyoruz.
Ama esas olan bence crm olayını anlamak ona göre hazırlanmak. İşte bileşenleri ve o durumlara karşı bizim uyumluluğumuz nasıl. Kendimizin ne kadar farkındayız ve tanıyoruz.
Açıkçası tarih gelirse eğer bir psikoloğa danışmayı düşünüyorum. Yardım alan kişilerle görüştüm faydalı olmuş. Mülakat deneyimi edinmek açısından da kıymetli olabilir.

Tabi bunların hepsi şu an geçtiğimizi varsayarak. Beklemek zulüm gibi.

inception

HavaPersonel.Com
Hahaha tesadüf hocam aynı seansa olmayalım öğlen girmiştik biz.
Hazırlık için de ben de bröşürden yola çıktım. Orda business plan ve şirkete dair bilgiler var yeterince.
Teknik ve havacılık terimlerin tamamını öğrenmek mümkün değil ama dhmi’nin havacılık sözlüğü var. Oraya göz atabilirsiniz. Film belgesel zaten izliyoruz.
Ama esas olan bence crm olayını anlamak ona göre hazırlanmak. İşte bileşenleri ve o durumlara karşı bizim uyumluluğumuz nasıl. Kendimizin ne kadar farkındayız ve tanıyoruz.
Açıkçası tarih gelirse eğer bir psikoloğa danışmayı düşünüyorum. Yardım alan kişilerle görüştüm faydalı olmuş. Mülakat deneyimi edinmek açısından da kıymetli olabilir.

Tabi bunların hepsi şu an geçtiğimizi varsayarak. Beklemek zulüm gibi.
Cidden bayağı tesadüf oldu; seans saatim: 12:00. Muhtemelen aynı anda sınav olduk, 1. bilgisayarda ben vardım :)

Evet 'beklemek en kötü halidir yaşamanın' demişler ki doğru maalesef. En kötüsü de tarih gelmeyip gelmeyip bir anda bir hafta sonrasına gelirse de sıkıntı. Şimdiden hafiften başlamak lazım, dediğiniz gibi psikolog ile konuşmak faydalı olur gerçekten. Ben de düşüneyim bunu.

Bilgi gelirse bir şekilde süreç hakkında buradan da haber ederim :)

airtobe

HavaPersonel.Com
Cidden bayağı tesadüf oldu; seans saatim: 12:00. Muhtemelen aynı anda sınav olduk, 1. bilgisayarda ben vardım :)

Evet 'beklemek en kötü halidir yaşamanın' demişler ki doğru maalesef. En kötüsü de tarih gelmeyip gelmeyip bir anda bir hafta sonrasına gelirse de sıkıntı. Şimdiden hafiften başlamak lazım, dediğiniz gibi psikolog ile konuşmak faydalı olur gerçekten. Ben de düşüneyim bunu.

Bilgi gelirse bir şekilde süreç hakkında buradan da haber ederim :)
Hahahah gerçekten aynı seansmış hatırladım sizi çantalı gelmiştiniz. Ben üçüncü pc’deydim aramızda bir kız vardı. Denk gelesimiz varmış demek ki.

Bence de hocam şu tarihlerden bir haber alırsak bilgi paylaşımına devam edelim. Ama bir haftada çağırmıyorlar diye biliyorum. Mailden iki hafta sonraya randevu veriyorlarmış. Hazırlanmak için yeterli olur herhalde. Bakalım artık hayırlısı olsun.

mec123

HavaPersonel.Com
Selamlar @airtobe , @inception

Pegasus CADET kapsamında SKYTEST davet maili aldım.

- SkyTest'e hazırlık için nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
- Hangi kaynaklardan faydalanabilirim?
- Bir de hazırlık için ne kadar zaman ayırmak gerektiği konusunda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

inception

HavaPersonel.Com
Selamlar @airtobe , @inception

Pegasus CADET kapsamında SKYTEST davet maili aldım.

- SkyTest'e hazırlık için nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?
- Hangi kaynaklardan faydalanabilirim?
- Bir de hazırlık için ne kadar zaman ayırmak gerektiği konusunda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.
Merhabalar,

Kendi adıma anlatayım;

buradaki bilgileri kullandım çoğunlukla. Cadetpro'daki oyunları oynamıştım ama kaldırılmış sanırım. Başka da ekstra kaynak yok, yani en azından ben bulamamıştım. Skytest alınabilir belki. Ancak anladığım Skytest'in hem ücreti fazla hem de her modülü direkt olarak içermiyor. Size kalmış yönlendirmeyeyim alıp almamak konusunda.

Hiçbir şey yapılamıyorsa THY'nin oyunları oynanabilir. En azından hızlı algılama, tepki süresi vs. artar. Ancak oyunlar aynı değil, tekrar tekrar tekrarlayayım.

Benim iş yoğunluğum vardı, yaklaşık 4 hafta önceden haber vermişlerdi. Nasıl oyunlar varmış vs. diye baktım ilk haftalarda ama asıl çalışmam son bir hafta idi. Yetti mi? Sınav sonucum gelmediği için bilmiyorum :) Çok iyi geçti de diyemem, kötü geçti de diyemem. İyiye yakındı gene de.

Şimdiden başarılar.

airtobe

HavaPersonel.Com
Merhabalar,

Kendi adıma anlatayım;

buradaki bilgileri kullandım çoğunlukla. Cadetpro'daki oyunları oynamıştım ama kaldırılmış sanırım. Başka da ekstra kaynak yok, yani en azından ben bulamamıştım. Skytest alınabilir belki. Ancak anladığım Skytest'in hem ücreti fazla hem de her modülü direkt olarak içermiyor. Size kalmış yönlendirmeyeyim alıp almamak konusunda.

Hiçbir şey yapılamıyorsa THY'nin oyunları oynanabilir. En azından hızlı algılama, tepki süresi vs. artar. Ancak oyunlar aynı değil, tekrar tekrar tekrarlayayım.

Benim iş yoğunluğum vardı, yaklaşık 4 hafta önceden haber vermişlerdi. Nasıl oyunlar varmış vs. diye baktım ilk haftalarda ama asıl çalışmam son bir hafta idi. Yetti mi? Sınav sonucum gelmediği için bilmiyorum :) Çok iyi geçti de diyemem, kötü geçti de diyemem. İyiye yakındı gene de.

Şimdiden başarılar.
@inception hocam hala karanlıktayız desenize :)

inception

HavaPersonel.Com
@airtobe yok maalesef 4 hafta da bitti. Bir arkadaş da bu hafta girdi, o da beklemeye başladı :)

mec123

HavaPersonel.Com
Merhabalar,

Kendi adıma anlatayım;

Şimdiden başarılar.

Çok teşekkür ederim @inception hocam. Umarım sonucunuz da biran önce olumlu bir şekilde gelir. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bozkurt11

HavaPersonel.Com
Merhaba pegasus cadet sürecinde skytest case sınavında geçme oranı nedir bilginiz var mı?

airtobe

HavaPersonel.Com
@inception hocam gözümüz aydın. Haber gelmiş. Olumlu aldım sonunda. Sizden ne haber?

Konuyu okuyanlar;