Pozisyon veya İlan Adı
Cadet

cloud

Üye
24 Eki 2025
2
1
0
Meslek
Kokpit
Merhaba,

Yakın zamanda ön sağlığa gideceğim. aklıma takılan ve muhtemelen eleneceğimi düşündüğüm bir durum var, tecrübeli olanların yorumlarını dinlemek isterim.

tanısı eklem ağrısı olan 3 tane mr sonucum var. 2019-2021-2024 başına ait. ilkinde grade 1 bişeyler yazıyor ama 2 ve 3'te grade 3 inferior eklem yüzeyi ile ilişkili horizontal seyirli yırtık yazıyor. 2021 ve 2024'teki hemen hemen aynı ilerleme olmamış. kısacası bir dizimde menisküs yırtığı var.

class-1 veren bir hastanenin uçuş hekimiyle görüştüm bana sorun olmayacağını class-1 alacağımı, her menisküsün ameliyat gerektirmediğini söyledi. (tabi ben böyle düşünüyorum diğer arkadaşlarım ne der bilemem ama muhtemelen benim gibi düşünür" gibi şeyler dedi)

daha sonra bir ortopedi doktoruyla görüştüm. mr'a baktı ben de thy'nin durumunu anlattım, menisküs veya menisküs yırtığının elenme sebebi olmadığını sadece "ileri seviyede hareket kısıtlaması" durumunun elenme sebebi olduğunu söyledim. bu mr'a göre bu hareket kısıtlılığı yapmaz dedi, bana sordu durumun ne diye. ben de bugüne kadar hiç ağrı şişlik hiç bir şey olmadığını, ilk mr'ı halı saha yüzünden çektirdim menisküsü görünce 2021'de meraktan tekrar çektirdim ve son durum neymiş diye de 2024'te gittim dedim. ortopedist "3 defa mr'a girmiş olmanı sıkıntı yaparlar" dedi nihai olarak.

kağıt üzerinde bir sıkıntım yok. elenme sebebidir diyen hiç bir şeyle muhattap değilim ama bu problem kafamı çok kurcalıyor. ek tetkik isteyebilirler koşa koşa giderim sorun yok, ama mr nasıl çıkar bilmiyorum. dediğim gibi hareket kısıtı yok hiç olmadı. aktif koşu yapıyorum.

doktorların inisiyatif almadığını, daha doğrusu bu tür işlerle hiç risk almadıklarını tahmin ediyorum. benim tarafımdan da inisiyatif almayacaklarını, bu problem ilerde belki hareket kısıtına gidebilir ya da hiç bana sormadan geçmişte 3 kere gidilmiş demek takip gerektiriyor deyip eleneceğimi düşünüyorum.

not: bu mr'ların hiç birinde fizik tedavi verilmedi, ameliyat önerilmedi, 2'sinde ilaç dahi yazılmadı 1'inde bi ağrı keseci krem yazıyorum ağrırsa sür dedi, 3.doktor dizimle biraz oynadı bişeyin yok dedi. bunları yazıyorum ama ön sağlıkta bunların hiç bir geçerliliği olmadığı, bir anlama gelmediğini de biliyorum

• Like
Tepkiler: Erdoderler
Merhaba

Öncelikle benim sürecim kabin memurluğundaydı ancak paylaşmak istedim. Ek tetkit talep edildi benden ve doktorum aynı şekilde hiç bir problem olmayacağını kendisi birçok hostesi muayene ettiğini belirtti. Ancak thy doktorları raporu kabul etmedi olumsuz döndüler. Tabiki her mr/ sağlık kendine has değerlendirilir ancak yine de her türlü dönüşe hazır olmalısınız

• Like
Tepkiler: gunes
Merhaba

Öncelikle benim sürecim kabin memurluğundaydı ancak paylaşmak istedim. Ek tetkit talep edildi benden ve doktorum aynı şekilde hiç bir problem olmayacağını kendisi birçok hostesi muayene ettiğini belirtti. Ancak thy doktorları raporu kabul etmedi olumsuz döndüler. Tabiki her mr/ sağlık kendine has değerlendirilir ancak yine de her türlü dönüşe hazır olmalısınız
Merhabalar benimde 2018 senesinden kalma muayanelerim mevcut fakat yüzeysel jel krem verilmiş bana ilaç olarak birde ağrı kesici ama tanıların yazılış şeklide sorun olur mu sizce (eski yırtık ve yaralanmaya bağlı eklem ağrısı) e nabızda görünüyor olması problem olur mu onlar ek tektit istemeden önce ben almalı mıyım sizce güncelde bir problemim olmadığını göstermek adına.Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba

Merhabalar sizin tam olarak hastalık tanılarınız ne olarak girilmişti eğer özel değilse ve sizce ön muayeneye gidince onlar bizden ek tetkik istemeden biz güncel bir muayane olup rapor alıp gitsek nasıl olur süreç açısından.Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba.

İtiraz mailime şu şekilde dönülmüş
“Kabin memuru adayı işe giriş sağlık muayene sürecinizde Omuz Mr’ında kist bulgusu ve miniskopati nedenli kurul tarafından olumsuz olarak karar verilmiştir.”

Merhaba.

İtiraz mailime şu şekilde dönülmüş
“Kabin memuru adayı işe giriş sağlık muayene sürecinizde Omuz Mr’ında kist bulgusu ve miniskopati nedenli kurul tarafından olumsuz olarak karar verilmiştir.”
Öncelikle geçmiş olsun umarım hakkınızda hayırlısı olur.Benim 2018 de menisküs yırtığı olarak tnaı girilmiş fakat gidip hastaneden epikrizini aldım yırtık vs yokmuş mr sonucumda ek tetkik istenmeden epikrizi göstersem ön sağlıkta sizce işe yarar mı

Eğer güncel mr görüntüsü ve doktordan çalışır raporunuz varsa elinizde ön muayeneye götürün mutlaka

güncel çektirmedim fakat zaten 2018 de olan hastalığın epikrizini çıkardım onun içeriği temiz yeniden güncel tetkik isterler mi yoksa direkt elerler mi

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.