Pozisyon veya İlan Adı
Pilot

atgabigo

Üye
27 Eki 2025
3
0
0
Meslek
Teknik
(Sorumdan bağımsız merak ettiğim bir konu ve karar vermemde de bir etkisi var yeni başlamış first officer bir arkadaşımız var ise acaba aldığı maaşı paylaşabilir mi bu da önemli bir parametre çünkü de)

Öncelikle herkese merhabalar, biraz uzun bir yazı olacak şimdiden vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
Ben 2002 doğumlu taze bir bilgisayar mühendisiyim. Türkiyenin bileceğiniz savunma sanayi şirketlerinden birinden aylık 120k maaşlı bir iş teklifine bir hafta içinde dönüş yapmam gerekiyor. Bu süreçte Eğer bu işi kabul edersem, take off cadetten vazgeçmem gerekebilir çünkü yoğun bir çalışma düzeni var. Take off cadet noktasında beni geri iten şeyler ise şunlar. Gözümde 2.25 astigmat var o yüzden çizdirmem gerekecek, reçetesiz alınabilen ilaçlar bile olsa geçmişte 2-3 psikiyatri ziyareti ver verdiği ilaçlar var, ve tabi ayrıca CRM dır vb süreçlerden kalma korkusu ki yoğun çalışma düzenini geçtim mülakatlara gidemeyebilirim bile iş yoğunluğundan dolayı.

(Sorumdan bağımsız merak ettiğim bir konu ve karar vermemde de bir etkisi var yeni başlamış first officer bir arkadaşımız var ise acaba aldığı maaşı paylaşabilir mi bu da önemli bir parametre çünkü de)

Öncelikle herkese merhabalar, biraz uzun bir yazı olacak şimdiden vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
Ben 2002 doğumlu taze bir bilgisayar mühendisiyim. Türkiyenin bileceğiniz savunma sanayi şirketlerinden birinden aylık 120k maaşlı bir iş teklifine bir hafta içinde dönüş yapmam gerekiyor. Bu süreçte Eğer bu işi kabul edersem, take off cadetten vazgeçmem gerekebilir çünkü yoğun bir çalışma düzeni var. Take off cadet noktasında beni geri iten şeyler ise şunlar. Gözümde 2.25 astigmat var o yüzden çizdirmem gerekecek, reçetesiz alınabilen ilaçlar bile olsa geçmişte 2-3 psikiyatri ziyareti ver verdiği ilaçlar var, ve tabi ayrıca CRM dır vb süreçlerden kalma korkusu ki yoğun çalışma düzenini geçtim mülakatlara gidemeyebilirim bile iş yoğunluğundan dolayı.
Merhaba, bence siz karar vermiş gibi duruyorsunuz sadece kararınız için onay bekliyor gibisiniz :) Ben bu durumda olsam iş teklifini kabul eder,çalışırken yavaş yavaş pilotluğu denemek için gerekli çalışmaları yapardım ameliyat crm hazırlığı vb gibi. Sonuçta henüz sizin olmayan bir işi kaybedeceğinizi düşünerek kaygılanmanın stres dışında bir katkısı yok.. Biraz deneyim elde edince yıllık izin hakkınız olacak bu süreci pilotluk için kullanabilirsiniz. Yaşınız genç, önünüzde uzun bir kariyer var. Biraz iş deneyimi elde edip pilotluğu denemek daha da faydalı olabilir çünkü iş deneyimleri crm için gerekli yetkinlikleri geliştirmenizde yardımcı olacak.

• Like
Tepkiler: vnoadb

işinizi kabul edin. zaten her türlü ameliyat vb. bi durum için beklemeniz gerekecek. önünüzdeki fırsatı kaçırmayın derim. ytd

Merhaba, bence siz karar vermiş gibi duruyorsunuz sadece kararınız için onay bekliyor gibisiniz :) Ben bu durumda olsam iş teklifini kabul eder,çalışırken yavaş yavaş pilotluğu denemek için gerekli çalışmaları yapardım ameliyat crm hazırlığı vb gibi. Sonuçta henüz sizin olmayan bir işi kaybedeceğinizi düşünerek kaygılanmanın stres dışında bir katkısı yok.. Biraz deneyim elde edince yıllık izin hakkınız olacak bu süreci pilotluk için kullanabilirsiniz. Yaşınız genç, önünüzde uzun bir kariyer var. Biraz iş deneyimi elde edip pilotluğu denemek daha da faydalı olabilir çünkü iş deneyimleri crm için gerekli yetkinlikleri geliştirmenizde yardımcı olacak.
Biraz öyle evet açıkçası birinin kafama vura vura bir şeyleri anlatması gerekiyor. Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.

Pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın. Cadet programları bir yere kaçmıyor, daha yaş sınırına takılmak için çok fazla zamanınız var. Özellikle psikiyatri ziyaretleri falan derken garanti bir işi düşük bir ihtimal için heba etmeyin. Gelecekte denemek isteseniz bile iş hayatında olgunlaşacak ve deneyim kazanacaksınız. Bu mülakatlarda sordukları sorulara verebileceğiniz örnekler olacak. Ben iş deneyimim olmasa kesinlikle geçemezdim mülakatları mesela. Şimdi bence iş teklifini kabul edin, hâlâ çok isterseniz bu süreçte gözünüzü çizdirmeye ve tanı/ziyaret sildirmeye bakın. En hazır olduğunuz ve kabul alma ihtimaliniz en yüksek olan dönemde başvurun. :)

• Like
Tepkiler: tokito
Merhaba,

İşi kesinlikle kabul edin. Cadet ilanları her sene açılıyor, süreç uzun ve şartlar ağır. Dürüst olmak gerekirse geçmişte psikiyatri ziyaretleriniz de varsa sürecinizin olumsuz sonuçlanma ihtimali yüksek. Ayrıca mesleğinizin önü açık ve maaşlar genel olarak yüksek. Cadet olmasa bile, yüksek kazancı olan bir iş sayesinde uçuş okulu ile bu hayali gerçekleştirebilirsiniz ilerde çok isterseniz. Başarılar.

• Like
Tepkiler: tokito

Göz için lazer operasyonu geçirdikten sonra astigmatınız tekrar ortaya çıkarsa, çoğu kişide çıkabiliyor, pilotluk aşamasından elenirsiniz. Psikiyatri ziyareti, bir de üstüne ilaç reçetesi var diyorsunuz, direkt elenme sebebi zaten. Kalma durumlarına göre 2 yıla yakın sürebiliyor tüm cadet süreci.
Başlangıç maaşı ortalama 7-8 bin dolar arası.

• Like
Tepkiler: admin ve gunes
Taze mezun 2002 doğumlu bir bilgisayar mühendisine 120k maaşı hangi yüce gönüllü şirket veriyormuş çok merak ettik :d

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.