Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

macncheese

Üye
24 Ara 2025
1
0
0
Meslek
Kabin
Arkadaşlar merhaba. Bu biraz vent postu gibi bir şey. Geçen yıl SHKM bölümünden mezun olup THY’de mülakata girmiştim ve elenmiştim. Kendimi geliştirmem gerektiğini düşünüp işaret dili öğrendim, üç ay hizmet sektöründe çalıştım deneyim için ve sonrasında Japonya’ya gidip dört ay Japonca öğrendim. İngilizcem şu an C1 seviyesinde. Bu süreçte kendimi olabildiğince geliştirdiğime inanıyorum. Geçtiğimiz hafta da THY’nin kurul mülakatına yeniden girdim ve gayet olumlu geçtiğini düşünmüştüm fakat bugün olumsuz mail aldım. Tüm kabin memuru arkadaşlarım tüm herkes sonuca çok şaşırdı çünkü gerçekten her şeyimi ortaya koymuştum. Sizce yanlış yaptığım şey nedir? Gerçekten artık dışardan birine sormak istiyorum sorun ne?

Kendinizi iyi ifade edememiş olabilirsiniz. Ya da verdiğiniz cevaplardan sizin yeterince esnek/uyumlu olabileceğinize dair bir fikre varamamış olabilirler.
Daha önce gördüğüm örneklerde adayların gayet kendini yetiştirmiş olmasına rağmen genelde şu konuda elendiğini gözlemledim:

Mesela mülakat yapan ekip diyor ki vardiyalı çalışabilir misiniz ?
Bu soruya hayır cevabı verildiğinde İK ekibinin kafasında bu işi yeterince istemiyormuş algısı oluşuyor.

Benim gözlemlerim bu şekilde yani işi yeterince istediğinizi karşı tarafa aktaramamış olabilirsiniz veya istedikleri profilde olmayabilirsiniz.

• Like
Tepkiler: eloscugum ve gunes

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.