Pozisyon veya İlan Adı
Kabin memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

DESA

Üye
16 Eki 2025
10
0
0
Meslek
Kabin
Merhaba. Mülakat davet mailinde kıyafet için herhangi bir bilgi verilmemişti. Çevikten sorduğumda haliyle takım elbise tercih ediniz diye döndü burada sorun yok. Ancak saç ve sakal için kesin bir dönüş alamadım. Kısa bir top sakal ve hafif uzun saç ile gitmeyi düşünüyorum. Forum genelinde de saç ve sakal mevzusu hep tavsiye seviyesinde kalmış. Kilo boya gibi kesin elenme sebebi midir? Mülakata saç ve sakal ile girip olumlu dönüş alan var mıdır?

Teşekkürler.

Merhaba, burada başka bir konu başlığında eğitimde erkeklerden her gün sakal traşıyla gitmeleri gerektiğini yazmıştı bir arkadaş. Mülakat içinde sakal tıraşı gerekir diye düşünüyorum. Saç da aynı şekilde olmalıdır diye tahmin ediyorum. Bence riske girme hiç mülakatlarda ben hiç sakallı ya da saçı uzun aday görmedim. Kilo konusu içinde ilk mülakatta fazla çıkınca diğer ay tekrar randevu veriyorlar kilo verip gelmen için ama 3. Bir şans yok kilo verip geçemezsen ikinci gittiğinde eliyorlar. Benim 5 kg fazlam vardı kilo vermem için müsade edip diğer aya tekrar tarih vermişlerdi

Kabin memuru olduğunda nasıl çalışacaksan mülakatada öyle gelmen beklenir. Saçı, sakalı kesmen işi ne kadar ciddiye aldığını gösterir. Bu sebepten kesmen faydana olacaktır

İş başlangıcı yapıldığında kılık kıyafet yönetmeliği için de imza alınacağından ilgili kurallarla elbette uyulması beklenir. Ancak iş görüşmesi esnasında talep edilmesi alışık olduğum bir durum olmadığı için sorma gereği hissettim. Atılan davet mailinde de kural olarak belirtilmemiş.

Yorumlar için teşekkürler.

Merhaba. Mülakat davet mailinde kıyafet için herhangi bir bilgi verilmemişti. Çevikten sorduğumda haliyle takım elbise tercih ediniz diye döndü burada sorun yok. Ancak saç ve sakal için kesin bir dönüş alamadım. Kısa bir top sakal ve hafif uzun saç ile gitmeyi düşünüyorum. Forum genelinde de saç ve sakal mevzusu hep tavsiye seviyesinde kalmış. Kilo boya gibi kesin elenme sebebi midir? Mülakata saç ve sakal ile girip olumlu dönüş alan var mıdır?

Teşekkürler.
İngilizce bilmek veya sorun çözme becerisine sahip olmak ne kadar önemli bir kriterse, şirkete ve başvurduğunuz pozisyona uygun dış görünüşe sahip olmak da en az diğer kriterler kadar, hatta diğer kriterlerden daha fazla öneme sahip bir kriterdir. Bu tarz şeyler mailde belirtilmez çünkü aşağıdaki gibi görseller hali hazırda THY'nin kariyer sayfasında var ve adayın bu bilinçte olması bekleniyor.

Aşağıdaki görsel temelinde, kurul mülakatına katıldığınızda sahip olmanız gereken dış görünüşüne dair fikir sahibi olabilirsiniz. Sürecinizde başarılar diler, iyi forumlar dileriz.

1764576650667.png

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.