Selamlar ben ilk defa kabin memurluğu mülakatına geçtiğimiz pazartesi girdim, yardımcı olmak adına deneyimlerimi paylaşayım, ilk olarak bir odada toplandık bilgiler paylaşıldı (maaş vs) daha sonra sırayla çağrıldık, önce erkekleri çağırdılar daha sonra sırayla kızları da almaya başladılar dövme kontrolüne, sitede belirtilen şekilde dövme görselindeki gibi görünen yerinizde yara izi vs var mi diye soruluyor. Gösteren oldu , bir kızı onayladılar sorun yok dendi ancak diğer kızın dövmesini sildirmesine rağmen bariz belli olduğu için kabul edemeyeceklerini söylediler.
Kilo boyda ben evde ölcüğümde kilom aynı ancak boyum 3 cm kısa çıktı o yüzden sorun olmadı çünkü ben başvurduğumuz mayıs ayından beri diyet yapıyorum mülakatların ağustosa gelmesi işime geldi 4 kilo verdim.
İngilizcem çok ileri derece değil o yüzden en çok ingilizcede heycanlandım diyebilirim ama karşımdakiler oldukça profesyoneldi ve akıcı ingilizce konuştukları için biraz olsun kulak verince anladım anlamadığım yerde bir kez daha söyler misiniz dedim sonra anlayıp cevap verdim. Benden daha önce yurtdışında nereleri gezdiğimle başlayan turistik aktiviteleri anlatmamı söyleyen konularla soru cevap seklinde devam ettik. Çıktıktan sonra ingilizceden de geçtiğimi söylediler.
Son olarak kurul mülakatında 2 oda vardı hangisine denk gelirseniz o kurulla görüşüyorsunuz. Daha önce girdiğim iş görüşmelerinin birebir aynısıydı. Kendinizden ve geçmiş tecrübelerinizi anlatarak başlıyorsunuz onlar merak ettiği yerde sizi durdurup sorular soruyor. cevaplarken konudan kaymamaya özen gösterin ben heyecanlandığım için önceki konuya dönüp yeniden devam ettirmek zorunda kaldığım çok oldu. Son işimden neden ayrıldığımı sordular şuan çalışmadığım için geldi sanırım bu soru yaşımın genç olduğunu söyledim kabin memurluğunda uzun yıllar kalmayı planladığımı söyledim. Önemli olan karşılarına çıkabildiğinizde cevap verebilin. Size “ama neden böyle” dediklerinde planlanmış bir cevabınız olsun. Ve bu işi çok istediğinizi mutlaka belli edin.
Ben hala cevap bekliyorum. Okuduğum kadarıyla geçmişte aynı gün haber alan da olmuş 1 hafta hatta 1 ay sonra haber alan da olmuş. Bize 15 gün icinde olumlu ya da olumsuz alırsınız dediler. Kurul mülakatıyla kalmıyor daha sağlık vs kontorller var umarım her şey gönlümüzce olur.