şöyle ki erkeklerde +5'e kadar sorun olmuyor diyorlardı ama ben en fazla +3 olsun, riske atmayın diyorum. Çünkü ben bir İK yetkilisinden +5'e kadar sorun yok şeklinde bir şey duymadım.
Ayrıca kadınlarda çok daha hassas olduklarını duydum ve fakat bunu da bir İK yetkilisinden değil, kurul mülakatına gittiğimde mülakata gelen arkadaşlardan biri söyledi. Çünkü sabah en az 8 kadın aday vardı fakat kurul mülakatı aşamasına sadece 2 tanesi kalabilmişti. Elbette bunun sebebi ingilizce mülakatta elenmeleri de olabilir ama yine de tedbirli olmakta fayda var. Burada bir mesajda 160 boy ve 61 kilo ile hiçbir sıkıntı yaşamadığını söyleyen bir kadın adayın mesajını da görmüştüm ayrıca.
Sorunuza gelecek olursak, örneğin bir erkek olarak boyunuz 175 ise 77 kilo olmanızda sorun olmaz, yani ingilizce mülakat ve kurul mülakatı aşamasına devam edebiliyorsunuz. Fakat diyelim ki 175 boy ve 85 kilosunuz, o zaman size süre veriyorlar işte
oraya gelen arkadaşlardan birine 30-35 gün arası izin verdiler, git kilo sorununu hallet gel diyorlar kısaca.
Benim önerim: Eğer mülakatınız çok yakın tarihteyse birkaç gün daha yemeyin ya da çok az yiyin lütfen, çünkü oradaki ölçümde gerçekten boyunuz 1-2 cm daha kısa çıkıyor, üzerinizdeki kıyafetlerle tartıldığınız için kilonuz da mutlaka biraz daha fazla çıkıyor. Bu iki faktör birleşince sıkıntılı olabilir.