Pozisyon veya İlan Adı
Kabin memurluğu
26 Eki 2025
12
3
0
Meslek
Kabin
Merhaba herkese,
kendi mülakat sürecimden bahsedeceğim. Girecek olan arkadaşlara da bilgilendirme gibi olur.

Öncelikle Pegasus ikinci yabancı dile önem veriyor, bilginiz olsun. İlk önce Peoplise üzerindeki anketleri dolduruyorsunuz. Sonrasında artık sizi ne zaman çağırmaya uygun görüyolarsa o zaman çağırıyorlar. Benim 2-3 ay arası sürmüştü.

İlk mülakatta şirket ve işiniz hakkında genel bilgilendirme, boy-kilo ölçümü ve sonrasında 50 soru genel yetenek, 50 soru İngilizce’lik bir mülakat oluyor. Bizi öğlen 1 gibi çağırdılar, 6 gibi falan ancak bitti. Tek bir tane boy-kilo ölçüm odası vardı, biraz uzun sürüyor. İngilizce yazılı mülakat zor değildi, her türlü halledersiniz; keza genel yetenek de kolaydı.

Sonrasında 1-2 hafta içerisinde sizi sözlü İngilizceye çağırıyorlar. Ben Almanca için ek dil ücreti vermediklerinden ikinci yabancı dil olarak görmediklerini düşünüp hazırlanmamıştım ama sayıyolarmış. İngilizceyi olumlu verdikten sonra “Almancaya da girmek ister misiniz?” diye soruyorlar. Ben hazırlanmadığımdan girmemiştim. Mutlaka girin, yoksa orada direkt eksiye düşüyorsunuz.

İngilizce mülakatı yapan bazı hocalar zorluyor, bazı hocalar biraz daha rahat gibi duyumlar aldım. Benim hocam çok iyiydi. Bunları da geçtikten sonra yine yaklaşık 1-2 hafta içerisinde kurul mülakatına çağırıyorlar.

Kurul mülakatı kısmı bana pek samimi ve doğru işleyen bir kısım gibi gelmedi açıkçası. Tanıştığım erkekler direkt red yedi, sanki kadınlara pozitif bir ayrımcılık var gibi hissettim. “Herhangi bir psikolojik ilaç geçmişiniz var mı?” diye soruyorlar veya başka bir hastalık geçmişiniz. Eğer ki e-Nabız’da gözükmeyen bir durumunuz varsa boşuna konusunu açıp üstünüze dikkat çekmeyin.

Dövme konusunda da özellikle çoğu arkadaşımızın soruları oluyor. Şöyle: Kadınlarda kısa kollu gömlek giyiliyor, erkeklerde de yaz kış uzun kollu gömlek. Bize verilen cevap, “Üniforma giydiğinizde gözükmeyen yerinizdeyse sorun yok.” dendi. Ama kadınlar için ekstra olarak geçmişte kolunda dövmesi olanlar uzun kollu giymek şartıyla geçebilir gibi bir durum vardı kendi arkadaşlarımdan duyduğum. Şu an nasıl bilmiyorum. Gözükmeyen bir yerinizdeyse sorun yok diye bizzat söylediler, bilginiz olsun.

Kurul kısmı tamamen karşımızdakilerin keyfine kalmış bir mülakat. O yüzden siz olabildiğince tabii hazırlanın ama karşınızdakiler sizi geçirmek istemiyorsa geçirmiyorlar. “Sizi neden işe alalım?”, “Eksik yanlarınız neler?” gibi ezbere sorular sorulan bir yer. Yani elenirseniz de emin olun yetersiz olduğunuzdan değil. Herkesin hakkında hayırlısı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Like
Tepkiler: Lirjena ve admin
İkinci yabancı dile önem veren pegasus,beni hiç çağırmadan eledi(2 yabancı dil biliyorum) güzel😂 hiç katılmıyorum önem verdiğini. Bence şirketin kendisi daha ne aradığını bilmiyor

İkinci yabancı dile önem veren pegasus,beni hiç çağırmadan eledi(2 yabancı dil biliyorum) güzel😂 hiç katılmıyorum önem verdiğini. Bence şirketin kendisi daha ne aradığını bilmiyor
Bize sözlü İngilizce mülakat kısmında söylenen ikinci yabancı diliniz olduğunu söylediğiniz için sizi çağırdık tarzı bir cümleydi ama evet bence de pek profesyonel ilerlemiyo süreç

• Like
Tepkiler: Ayşin
Merhaba herkese kendi mülakat sürecimden bahsedicem girecek olan arkadaşlara da bilgilendirme gibi olur.

Öncelikle Pegasus ikinci yabancı dile önem veriyor bilginiz olsun. İlk önce peoplise üzerindeki anketleri dolduruyorsunuz sonrasında artık sizi ne zaman çağırmaya uygun görüyolarsa o zaman çağırıyolar benim 2-3 ay arası sürmüştü. İlk mülakatta şirket ve işiniz hakkında genel bilgilendirme Boy-Kilo ölçümü ve sonrasında 50 soru genel yetenek 50 soru ingilizcelik bi mülakat oluyor bizi öğlen 1 gibi çağırdılar 6 gibi falan ancak bitti tek bir tane boy kilo ölçüm odası vardı biraz uzun sürüyor İngilizce yazılı mükakat zor değildi her türlü halledersiniz keza genel yetenekde kolaydı. Sonrasında 1-2 hafta içerisinde sizi sözlü ingilizceye çağırıyorlar ben Almanca için ek dil ücreti vermediklerinden ikinci yabancı dil olarak görmediklerini düşünüp hazırlanmamıştım ama sayıyolarmış ingilizceyi olumlu verdikten sonra Almancaya da girmek ister misiniz diye soruyorlar ben hazırlanmadığımdan girmemiştim mutlaka girin yoksa orda direk eksiye düşüyorsunuz. İngilizce mükakatı yapan bazı hocalar zorluyor bazı hocalar biraz daha rahat gibi duyumlar aldım benim hocam çok iyiydi. Bunları da geçtikten sonra yine yaklaşık 1-2 hafta içerisinde kurul mülakatına çağırıyolar kurul mülakatı kısmı bana pek samimi ve doğru işleyen bir kısım gibi gelmedi açıkcası tanıştığım erkekler direk red yedi sanki kadınlara pozitif bir ayrımcılık var gibi hissettim herhangi bi psikolojik ilaç geçmişiniz var mı diye soruyorlar veya başka bir hastalık geçmişiniz eğer ki e nabızınızda gözükmeyen bi durumunuz varsa boşuna konusunu açıp üstünüze dikkat çekmeyin dövme konusunda da özellikle çoğu arkadaşımızın soruları oluyor şöyle kadınlar da kısa kollu gömlek giyiliyor erkeklerde de yaz kış uzun kollu gömlek bize verilen cevap üniforma giyindiğinizde gözükmeyen yerinizdeyse sorun yok dendi ama kadınlar için ekstra olarak geçmişte kolunda dövmesi olanlar uzun kollu giymek şartıyla geçebilir gibi bi durum vardı kendi arjadaşlarımdan duyduğum şuan nasıl bilmiyorum gözükmeyen bi yerinizdeyse sorun yok diye bizzat ik söyledi bilginiz olsun kurul kısmı tamamen karşımızdakilerin keyfine kalmış bi mülakat o yüzden siz olabildiğince tabi hazırlanın ama karşımızdakiler bizi geçirmek istemiyorsa geçirmiyolar sizi neden işe alalım eksik yanlarınız neler gibi ezbere sorular sorulan bi yer yani elenirsenizde emin olun yetersiz olduğunuzdan değil herkesin hakkında hayırlısı
merhaba size ing mülakatında ne gibi sorular sordular ne kadar sürdü ben daha henüz çağırılmadan 11 temmuzda başvuru yapmıştım hala değerlendiriliyor maalesef

Merhaba, öncelikle sürecinizde başarılar diliyorum. Bir sorum olacak, ben pegasusta sınav tarihimi erteletme yaptım 2 kez böyle bir hakkım olduğunu söylediler. Şuan peoplise sitesinde başvuru süreçim boy ve kilo ölçümü tamamlandı yazıyor ama ben sürece girmedim henüz. Ne anlama geldiği hakkında bir fikriniz var mı acaba?

merhaba size ing mülakatında ne gibi sorular sordular ne kadar sürdü ben daha henüz çağırılmadan 11 temmuzda başvuru yapmıştım hala değerlendiriliyor maalesef
Benim girdiğim hoca çok kasmadı boş zamanlarında ne yaparsın sevdiğin müzik türü kimleri dinlersin sevdiğin bir oyun var mı tarzındaydı bazılarını cidden zorlamışlar ama ortalama 5-10 dk arası sürüyor

Merhaba bir şey sormak istiyorum. Ben pegasusta erteletme yaptım böyle bir hakkım olduğunu söylediler. Şuan peoplise sitesinde başvuru süreçim boy ve kilo ölçümü tamamlandı yazıyor ama ben sürece girmedim henüz. Ne anlama geldiği hakkında bir fikriniz var mı acaba?
Ne söylesem yalan olur bir bilgim yok o konuda ben hep verdikleri tarihte gitmiştim

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.