Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

runrunrun

Üye
20 Ara 2025
3
12
0
Meslek
Kabin
Herkese merhaba, kabin memurluğu mülakatı sürecimden sizlere bahsetmek isterim

Mülakat yerim Antalya'ya uçak ile şehir dışından geldim, genel müdürlüğe tramvay veya taksi ile ulaşabiliyorsunuz, tramvay ile yenigöl istasyonundan inip üst geçitten geçerek en ekonomik bu şekilde ulaşabilirsiniz,

Mülakat yerine vaktinden erken gelmeniz beklenmekte, içeriye ziyaretçi kartınızı alarak giriyorsunuz ve size söylenen yerde bekliyorsunuz, mülakatlar toplantı salonlarında gerçekleşiyor,

Mülakatı gerçekleştiren personeller fazlasıyla iyi niyetli ve güler yüzlülerdi, böylesine stresli bir ortamda sakin kalmanız, her zaman güler yüzlü olup göz temasını kesmemeniz ve bu konuda çok stres yapmamanız yani canlı olmanız gerekli, turizm geçmişimden ve mülakatlardan edindiğim tecrübelere dayanarak bu konunun hassasiyesinin farkında olmanız gerekli,

Mülakatta başvurduğunuz pozisyon hakkında tecrübeniz olmamasına rağmen markayı ve kabin memurluğu mesleğini ne kadar araştırdığınızı test edecekler, sordukları sorulara cevabınız konuyu uzatsanız bile kesin ve net olsun, marka hakkında bilgili olursanız ve mesleğin gerektirdiklerini iyi araştırırsanız size yönlendirilen sorulara cevapsız kalmazsınız,

Roleplay aşaması zordu bana üç roleplay sorusu soruldu, cevaplarınıza karşı bir argüman üretileceğini bilerek alternatifler üretin, sonuna kadar devam edin ve asla gerilmeyin, sizden çözüm olabilecek şeyleri duymak istiyorlar bu kısımda pratik düşünmeniz bekleniyor,

Mülakatın ingilizce kısmı benim için tek soru ve tek cevapta yeterli kabul edildi ve sonra Türkçe devam edildi, en sonda da herhangi bir sorum olup olmadığını sordular, sorduğum soruya cevap aldıktan sonra teşekkür ederek mülakattan ayrıldım,

Mülakattan ayrıldıktan sonraki 15 dakika içerisinde bana referans maili geldi, sağlık beyan formunu da eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup iletmeniz bekleniyor,

Herkese bol şans dilerim,

Merhabalar, öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Merak ettiğim birkaç soru var. Role-play soruları olarak size neler sordular eğer cevaplamak isterseniz. Ve bu sırada biz olayı canlandırıyor muyuz yoksa ''şunu yapardım vs'' gibi mi ilerliyor ?

Mülakat yerim Antalya'ya uçak ile şehir dışından geldim, genel müdürlüğe tramvay veya taksi ile ulaşabiliyorsunuz, tramvay ile yenigöl istasyonundan inip üst geçitten geçerek en ekonomik bu şekilde ulaşabilirsiniz,

Mülakat yerine vaktinden erken gelmeniz beklenmekte, içeriye ziyaretçi kartınızı alarak giriyorsunuz ve size söylenen yerde bekliyorsunuz, mülakatlar toplantı salonlarında gerçekleşiyor,

Mülakatı gerçekleştiren personeller fazlasıyla iyi niyetli ve güler yüzlülerdi, böylesine stresli bir ortamda sakin kalmanız, her zaman güler yüzlü olup göz temasını kesmemeniz ve bu konuda çok stres yapmamanız yani canlı olmanız gerekli, turizm geçmişimden ve mülakatlardan edindiğim tecrübelere dayanarak bu konunun hassasiyesinin farkında olmanız gerekli,

Mülakatta başvurduğunuz pozisyon hakkında tecrübeniz olmamasına rağmen markayı ve kabin memurluğu mesleğini ne kadar araştırdığınızı test edecekler, sordukları sorulara cevabınız konuyu uzatsanız bile kesin ve net olsun, marka hakkında bilgili olursanız ve mesleğin gerektirdiklerini iyi araştırırsanız size yönlendirilen sorulara cevapsız kalmazsınız,

Roleplay aşaması zordu bana üç roleplay sorusu soruldu, cevaplarınıza karşı bir argüman üretileceğini bilerek alternatifler üretin, sonuna kadar devam edin ve asla gerilmeyin, sizden çözüm olabilecek şeyleri duymak istiyorlar bu kısımda pratik düşünmeniz bekleniyor,

Mülakatın ingilizce kısmı benim için tek soru ve tek cevapta yeterli kabul edildi ve sonra Türkçe devam edildi, en sonda da herhangi bir sorum olup olmadığını sordular, sorduğum soruya cevap aldıktan sonra teşekkür ederek mülakattan ayrıldım,

Mülakattan ayrıldıktan sonraki 15 dakika içerisinde bana referans maili geldi, sağlık beyan formunu da eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup iletmeniz bekleniyor,

merhabalar öncelikle hayırlı olsun umarım sağlık aşamasındada herhangi bir sorun olmadan geçersiniz size bir kaç sorum olacaktı cevaplarsanız çok mutlu olurum
1.Role play kısmında ne soruldu ve nasıl üstünüze gelindi
2. ingilizce soru neydi ve sizin seviyeniz ne tam olarak
3.mülakata saat kaçta girdiniz
4. ne giydiniz
şimdiden çok teşekkür ederim

merhaba, boy-kilo ölçümü olmuyor mu acaba? bu konuda kesin bir bilgi bulamadım internet üzerinde cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler

Merhaba

Uzun zaman oldu fakat gelişmeleri sizlerle paylaşmak isterim, referans kontrolü sonrası size iş teklifini iletiyorlar teklifi onaylıyorsunuz ve süreciniz başlıyor,

Benim için asıl süreç sağlık sertifikasını almak oldu biraz uzun ve stresli geçti...

Sağlık sertifikasını almak için SHGM Dijital Hizmet Sistemleri websitesinden hastane randevusu oluşturmanız gerekiyor, sistem gerçekten karışık, hangi hastane olduğunu da belirtmiyor ben doktor adı ile hastanemi buldum, hastaneye kendiniz randevu alıp gittiğinizde sizden yine bu site üzerinden randevu yapmanız gerektiğini söylüyorlar, ben kendi randevuma gittiğimde çoğu kişiyi bu sebepten ötürü farklı hastanelere yönlendirildi sistem kendisi atıyor muayene olacağınız hastaneyi,

Muayene süreciniz tamamlanana kadar arada sırada sürecin hangi aşamasında olduğunuza dair insan kaynaklarından aramalar oluyor süreciniz takip ediliyor,

Ben sertifikamı aldım ve eğitimim yakın bir zamanda, herkese başarılar diliyorum🙏

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.