Zehra777

Üye
31 Tem 2024
34
30
35
Arkadaşlar forumda çok fazla bilgi kirliliği olduğunu görünce böyle bir başlık açma gereği duydum.

Öncelikle ben de bazılarımız gibi 5 Ağustosta Kurul Mülakatına çağrıldım, tüm aşamaları tamamlamış olup 20 gündür bir cevap bekleyenlerdenim. (Mülakat esnasında en geç 15 gün içinde döneceğiz denmişti, dönmediklerine göre muhtemelen olumsuz.)

Bize kurul mülakatı öncesinde maaşlar hakkında net bilgi bizzat IK tarafından verildi, siz çağrıldığınızda size de verilecek aynı bilgi o yüzden bazı kişilerin burda rakamlar atıp tutmamasını rica ediyorum.

“Maaşlarınız başladığınızda 2 yıl boyunca %35’ini alacaksınız bu da yaklaşık yılda 4 kez alınan İKRAMİYELER dahil 65 bin tl civarıdır. Altı nadir olur genelde yatı vs ek mesailer ile üstü olur.” Denildi.

Benim 2 yıldır çalışan arkadaşımda şuan gelen zamlardan sonra 60-80 bin bandında alıyor, ben bilgiyi zaten biliyordum, teyit etmiş oldum. Arkadaşlar kolay bir meslek değil, emin olun şuan içerde bu işi yapanlar bu rakamı verdikleri efora göre düşük bile buluyor. Bende görene kadar anlamıyordum ama artık hak veriyorum.

Ben 2022 alımlarında da denedim, şimdide. Geçen sefer de kurula çıktıktan aylar sonra olumsuz mail gelmişti. Yine denedim, yine olmazsa yapacak bir şey yok. Nerde elendiğimi bilmiyorum keşke söyleseler.

Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur.

• Like
Tepkiler: Nsan ve AEA
Arkadaşlar forumda çok fazla bilgi kirliliği olduğunu görünce böyle bir başlık açma gereği duydum.

Öncelikle ben de bazılarımız gibi 5 Ağustosta Kurul Mülakatına çağrıldım, tüm aşamaları tamamlamış olup 20 gündür bir cevap bekleyenlerdenim. (Mülakat esnasında en geç 15 gün içinde döneceğiz denmişti, dönmediklerine göre muhtemelen olumsuz.)

Bize kurul mülakatı öncesinde maaşlar hakkında net bilgi bizzat IK tarafından verildi, siz çağrıldığınızda size de verilecek aynı bilgi o yüzden bazı kişilerin burda rakamlar atıp tutmamasını rica ediyorum.

“Maaşlarınız başladığınızda 2 yıl boyunca %35’ini alacaksınız bu da yaklaşık yılda 4 kez alınan İKRAMİYELER dahil 65 bin tl civarıdır. Altı nadir olur genelde yatı vs ek mesailer ile üstü olur.” Denildi.

Benim 2 yıldır çalışan arkadaşımda şuan gelen zamlardan sonra 60-80 bin bandında alıyor, ben bilgiyi zaten biliyordum, teyit etmiş oldum. Arkadaşlar kolay bir meslek değil, emin olun şuan içerde bu işi yapanlar bu rakamı verdikleri efora göre düşük bile buluyor. Bende görene kadar anlamıyordum ama artık hak veriyorum.

Ben 2022 alımlarında da denedim, şimdide. Geçen sefer de kurula çıktıktan aylar sonra olumsuz mail gelmişti. Yine denedim, yine olmazsa yapacak bir şey yok. Nerde elendiğimi bilmiyorum keşke söyleseler.

Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur.
2 yıldır çalışan arkadaşıızın zamlardan ve herşeyden sonra 60-80k alıyorsa yeni başlayanlara 65k ve üstü alır demek bence doğru olmaz. Yani her firmada olduğu gibi THY de hiyerarşi ve seniyoriti var. 2 sene çalışan ile yeni başlayan maaşı bu kadar yakın olamaz birbrine. Ben de yeni başlayan birisinin 35k ya kendini hazırlamasını ve öyle motive olması gerektiğini inanlardanım. zaten 2 ay boyunca eğitim bitiene kadar yani sadece asgari ücret olacak. Sonrasında zaten asgari ücretin 2 katı artması yatı, ikramiye falan ile beraber hadi 40k görmek bile büyük mucize olur. Bence olaya gerçekçi bakmak lazım THY büyük kurum yüksek maaş diye kimse kendini avutmasın 35-40k ya herkes kendini hazırlasın. Ancak @Zehra777 nın dediği gibi 2 yıllık deneyiminiz den sonra bugünün parası ile belki herşey dahil 60-80k görebiliriz.

2 yıldır çalışan arkadaşıızın zamlardan ve herşeyden sonra 60-80k alıyorsa yeni başlayanlara 65k ve üstü alır demek bence doğru olmaz. Yani her firmada olduğu gibi THY de hiyerarşi ve seniyoriti var. 2 sene çalışan ile yeni başlayan maaşı bu kadar yakın olamaz birbrine. Ben de yeni başlayan birisinin 35k ya kendini hazırlamasını ve öyle motive olması gerektiğini inanlardanım. zaten 2 ay boyunca eğitim bitiene kadar yani sadece asgari ücret olacak. Sonrasında zaten asgari ücretin 2 katı artması yatı, ikramiye falan ile beraber hadi 40k görmek bile büyük mucize olur. Bence olaya gerçekçi bakmak lazım THY büyük kurum yüksek maaş diye kimse kendini avutmasın 35-40k ya herkes kendini hazırlasın. Ancak @Zehra777 nın dediği gibi 2 yıllık deneyiminiz den sonra bugünün parası ile belki herşey dahil 60-80k görebiliriz.

Yahu burada bizzat İK yetkilisinin söylediği şey size iletiliyor, sizin fikrinizin ne önemi var ki kafanıza göre ahkam kesiyorsunuz? Böyle bir şey hayatımda görmedim.

Zehra Hanım sadece kendisine değil, kendisiyle birlikte 5 Ağustos'ta orada olan herkese bu bilgilendirmenin yapıldığını söylüyor. Bu süreci birebir dün tecrübe ettim ve İK yetkilisinin söylediği şeyi sizlere ben de söylüyorum. Dün Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Değerlendirme Merkezi'ndeki İK yetkilisi, kurul mülakatı süreci için oraya gelmiş olan 15-20 arasındaki kişiye açıklama yaptı ve ''2 aylık eğitim sonrası ortalama maaşınız 60-70 bin lira arasında olacak'' dedi. Bunu kimse sormadı, bunu ben herhangi birinden öğrenmedim, bunu diğer konularla birlikte İK YETKİLİSİ BİZZAT KENDİ AĞZIYLA SÖYLEDİ.

Demek ki her gruba aynı şeyi söylüyorlar arkadaşlar siz iyi misiniz? Kafasına göre yoo öyle olmaz, siz 35-40'a hazırlayın kendinizi diyor :) İnanamıyorum, bilmiyorsanız en azından yorum yapmayın lütfen.

• Like
Tepkiler: AEA ve dreamlike
Başlığın özellikle silinmemesi lazım, Zehra Hanım'ın söylediği şeyin kimse tarafından teyit edilme gibi bir zorunluluğu da yok çünkü Zehra Hanım kendi fikrini belirtmiyor.

Kurul Mülakatı'na gelen herkese ilk 10 dakika içinde YETKİLİLİLER TARAFINDAN verilen bilgiyi burada sizlerle paylaşıyor.

İnanılmaz bir şey, uzun zamandır böyle bir akıl tutulması hiç görmemiştim.

• Like
Tepkiler: AEA ve dorlions
Yerinde bir başlık olmuş zira başka maksatla açılan çoğu başlığın altında bu konuya ilişkin yanıltıcı birtakım mesajlar yazıldı çokça. Bu konuya hakim olmayanları da aydınlatmak adına iyi oldu bu, teşekkürler.

• Like
Tepkiler: Zehra777

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.