Kabin Memurluğu Okumak Mantıklı Mı

• Konbuyu başlatan ubest
  • Başlangıç tarihi
U

ubest

HavaPersonel.Com
Üni sini okuyalım mı kabin memurluğunun bir de 2 sene okuyup sonra mülakatta elenmeyelim böyle bir şey var mı

Bir de herhangi bir üniversiteyle sertifikalı üniversite arasında mezun olunca fark oluyor mu Please help me...

C

cslmiami

HavaPersonel.Com
Üni sini okuyalım mı kabin memurluğunun bir de 2 sene okuyup sonra mülakatta elenmeyelim böyle bir şey var mı

Bir de herhangi bir üniversiteyle sertifikalı üniversite arasında mezun olunca fark oluyor mu Please help me...
ünisini okudun diye almak zorunda değil . Avantajı olur elbette bölümünü okumanın ama yüzünde kaş var der ve eler yani isterse yapcak bişe yok

A

akenatos

HavaPersonel.Com
U

ubest

HavaPersonel.Com
Fark yok yani sertifikalıyla sertifikasız arasında

U

ubest

HavaPersonel.Com
Sivil havacılık kabin hizmetlerinin bölümünü okuyanların durumu nasıl 2 sene okuyup sonra mülakatta elenme mi var mı yoksa okul başlayınca mı yapılıyor mülakat veya belirli testler nasıl oluyor 2 senemiz boşuna gitmesin

Ü

Üye silindi 8845

Ben de bilmediğimden soruyorum belki faydası olur. Üniversiteler ile şirketler arasında pozitif ayrımcılık anlaşmaları oluyor mudur?

Ne bileyim Koç Üni'den mezun olan biri Arçelik'te staj yapar ya da Medipol'den mezun biri Medipol Hastanesi'nde önceliklidir...gibi

Şirketlerin son ilanlarına baktım, bi şirket mesela tam tersini yapmış. Tecrübesiz aday alıp "iş garantili x üniversitesi" eğitimine sokuyor.

U

ubest

HavaPersonel.Com
Ben de bilmediğimden soruyorum belki faydası olur. Üniversiteler ile şirketler arasında pozitif ayrımcılık anlaşmaları oluyor mudur?

Ne bileyim Koç Üni'den mezun olan biri Arçelik'te staj yapar ya da Medipol'den mezun biri Medipol Hastanesi'nde önceliklidir...gibi

Şirketlerin son ilanlarına baktım, bi şirket mesela tam tersini yapmış. Tecrübesiz aday alıp "iş garantili x üniversitesi" eğitimine sokuyor.
ABİ BANA MI CEVAP VERDİN YOKSA SORU MU SORDUN

0

_0x90

HavaPersonel.Com
Sen bu üslupla çok bir yere gelemezsin. Genel olarak konuya bakan arkadaşlar için naçizane bir öneride bulunayım. Bazen ünide ki hocaların referansları, yönlendirmeleri altın değerinde öneme sahip olabiliyor. Ancak havacılık veya turizm konusunda "üni sertifikası" zorunluluğu gelmediği sürece bu tarz bölümleri bitirmenin çok bir önemi yok. Önlisans 2 yılda aldığınız bilgileri, bölümle alakasız kişilere 2 aylık eğitim vererek kabin memuru yapıyorlar zaten.

Sertifika zorunluluğu getirilmesi de düşük bir ihtimal olarak görüyorum. Turizm için yıllaar önce bahsi geçiyordu, sadece sektörde bölüm mezunları alınacak tarzında. Ama bir adım atılmadı.

E

escanor23

HavaPersonel.Com
ben bu bölümün mezunuyum burda havacılık terminolojisinden tut meteoroloji diksiyon havacılık ingilizcesi zarafet dersleri dahil her şeyden ileri dereceden eğitim aldık çoğu hocamız zaten havacılıktan gelmiş kişiler ve thyde çalışan hocalarım vardı ve onlar sayesinde birkaç arkadaşımız referansları sayesinde kolayca bu bölüme girebilirler çok fazla var demiyorum ama bence gözle görülecek derecede avantajı var

T

toghan

HavaPersonel.Com
Sivil havacılık kabin hizmetlerinin bölümünü okuyanların durumu nasıl 2 sene okuyup sonra mülakatta elenme mi var mı yoksa okul başlayınca mı yapılıyor mülakat veya belirli testler nasıl oluyor 2 senemiz boşuna gitmesin
Öncelikle Bölüm senden Havacılık Tıp Merkezinden sağlık raporu ister, Akşama kadar işin bitti bitti bitmedi yarına seker. Bütün o işlemlerden geçtikten sonra sana ufacık bir Kabin Ekibi sağlık muayene raporu verirler. Ondan sonra okula gidersin dersini görür çıkarsın, 2 Sınıfta ise Sertifika olayı var ona da girip girmemek sana kalmıştır. O sertifika bizim hocalarımız demesiyle çok iş gördüğü söyleniyor ama ben para tuzağı olduğunu düşündüğüm için nasıl olsa havalimanın da her türlü o eğitimi zorunlu olarak veriyorlar.

A

Abromeit0

HavaPersonel.Com
Hiçbir avantajı yok okuma

Konuyu okuyanlar;