THY Kabin Memurluğu Mülakatına Gireceklere Tavsiyeler Soru-Cvp

• Konbuyu başlatan humann
  • Başlangıç tarihi
H

humann

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar kurul mülakatına girecekler akıllarında soru işareti varsa yazsın yanıtlayayım. Heyecanınızı anlıyorum, yardım etmek isterim elimden geldiğince.

D

delfinok

HavaPersonel.Com
Bir sorum yok ama ne anlatacağımı da çok bilmiyorum aslında. Yani kesinlikle uygun olduğumu düşünüyorum ve bunu elimden geldiğince ispatlamaya çalışacağım ama bilemiyorum, uygun görmeyecekler belki de. Haliyle kaygılı olduğum doğrudur :)

H

humann

HavaPersonel.Com
Bir sorum yok ama ne anlatacağımı da çok bilmiyorum aslında. Yani kesinlikle uygun olduğumu düşünüyorum ve bunu elimden geldiğince ispatlamaya çalışacağım ama bilemiyorum, uygun görmeyecekler belki de. Haliyle kaygılı olduğum doğrudur :)
Bana ve birçok kişiye denk gelen kurul çok şeker insanlardan oluşuyordu. Sohbet havasında ilerlettiler benim kurulumu, sizde de öyle olur umarım.
Ara ara gülümsemeyi unutmayın, sakin kalın ve kendinizi ifade edin sonrası güzel olacaktır🙃

D

delfinok

HavaPersonel.Com
Bana ve birçok kişiye denk gelen kurul çok şeker insanlardan oluşuyordu. Sohbet havasında ilerlettiler benim kurulumu, sizde de öyle olur umarım.
Ara ara gülümsemeyi unutmayın, sakin kalın ve kendinizi ifade edin sonrası güzel olacaktır🙃
Çok teşekkür ederim :) umarım mesleği isteyen herkes kavuşur.

T

tuğbakgn

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar kurul mülakatına girecekler akıllarında soru işareti varsa yazsın yanıtlayayım. Heyecanınızı anlıyorum, yardım etmek isterim elimden geldiğince.
merhaba, salı günü gireceğim ben de ingilizce mülakat nasıldı acaba

H

humann

HavaPersonel.Com
merhaba, salı günü gireceğim ben de ingilizce mülakat nasıldı acaba
Merhaba,
bana 2 erkek hoca geldi, biri nativedi sanırım. Güleryüzlülerdi, kendimi tanıtmamı istedi, tanıtırken yaptığım işle veya okulumla ilgili sorular sordu, en sevdiğin ders nedir veya neden bu bölüm gibi. Yurt dışına çıktın mı hiç insan tanıdın mı orda vs gibisinden small talk havasında geçti.

Önemli olan sürekli onlardan soru beklemek yerine sohbeti kendiniz ilerletmeniz.
Mesela: bu bölümü okudum, çünkü bölüme merakım çocukluğumda başladı ve severek okudum, en sevdiğim derslerden biri de şuydu ve şu zamanımda çok zorlandım okulumda vs gibi..
Ayrıca diyelim x mahallesinde oturuyorsunuz o halde şöyle bir cümle kurabilirsiniz: ben x yerinde yaşıyorum, burda yaşamaktan mutluyum çünkü birçok aktivite yapabiliyorum, yaşadığım yerde şöyle ilginç şeyler var böyle tatlı cafeler var.. tarzında sürekli kendiniz konuşmaya hevesli olun derim
sohbete yön verdiğinizde ve sorulan soruları anlayarak cevapladığınızda geçeceğinizi umuyorum.
Pek uzun sürmüyor ortalama 7-10 dakika.

C

cvsibozuk124

HavaPersonel.Com
Merhaba, kolumda dikiş izi var çocukken cam kestiği için dikiş atıldı. Büyük ama ten renginde olduğu için bakan bir kişi bir şey göremez fakat yakından görünüyor. Dikiş izine hemen eliyorlarmıs öyle duydum. Ayrıca 5 yıl önceye kadar 3 kere psikiyatri gecmişim var ama hani sadece gittim yani. Devamlılık yok. Bu nedenlerden dolayı gitmeyi düşünmüyorum. Siz ne diyorsunuz?

H

humann

HavaPersonel.Com
Merhaba, kolumda dikiş izi var çocukken cam kestiği için dikiş atıldı. Büyük ama ten renginde olduğu için bakan bir kişi bir şey göremez fakat yakından görünüyor. Dikiş izine hemen eliyorlarmıs öyle duydum. Ayrıca 5 yıl önceye kadar 3 kere psikiyatri gecmişim var ama hani sadece gittim yani. Devamlılık yok. Bu nedenlerden dolayı gitmeyi düşünmüyorum. Siz ne diyorsunuz?
Merhaba,
Listede antidepresan ve psikoterapi için son 3 yıl diyor ama psikolojik tanı ve hastane yatışınız varsa kesin elenme sebebi.
Tanınız yoksa sadece destek aldıysanız son 3 yıldan daha önce olması sorun yaratmaz diye düşünüyorum. Doktor da soru soracaktır bu konuda size.

Ama dikiş izinin boyutu ne ne kadar yakından göründüğü önemli. Göze batmayan izlere takıldıklarını düşünmüyorum büyükse ve bakınca göze çarpıyorsa direkt eleyebiliyorlar açıkçası.

C

cvsibozuk124

HavaPersonel.Com
Teşekkürler. Erkekler için sakal kesimi önemli mi yani bende çok yok zaten ama sıfır mı kesmeliyim?

H

humann

HavaPersonel.Com
Teşekkürler. Erkekler için sakal kesimi önemli mi yani bende çok yok zaten ama sıfır mı kesmeliyim?
Rica ederim, evet sıfır sakal tıraşı olmalısınız. Saçlarınız taranmış olursa daha iyi olur.
Varsa siyah takım giyin. Çoğu adayı siyah takım giyerken göreceksiniz kurulun da tercihi bu yönde.
Siyah yok ise benzer renklerde olması daha iyi olur.

F

flyer

HavaPersonel.Com
Merhaba haftaya bana da gün atanmış. Ama gidip gitmemekte kararsızım. Nedeni kilo. Yani yaklaşık 30 kilo verdim 3 ayda ama şu an 96 kiloyum. Boyum 1.82. Vücut kitle indeksine göre üstte kalıyorum. Sizin tavsiyeniz ne olur ?

H

humann

HavaPersonel.Com
Merhaba haftaya bana da gün atanmış. Ama gidip gitmemekte kararsızım. Nedeni kilo. Yani yaklaşık 30 kilo verdim 3 ayda ama şu an 96 kiloyum. Boyum 1.82. Vücut kitle indeksine göre üstte kalıyorum. Sizin tavsiyeniz ne olur ?
Merhaba,
gitmenizde fayda var en azından size birkaç ay süre verebilirler bu konuda diyet yapmanız için. Sağlıkta sorununuz yoksa şansınızı deneyip kilo vermeyi hedefleyin derim. Şöyle bir sey de yapabilirsiniz: onlara mail atın durumunuzu anlatın bu yönde izlemeniz gereken adımlar neler size anlatmalarını isteyin belki de mailde size birkaç ay sonra gelin diyebilirler. Önce bir mal atın derim. Haber vermeden gitmemezlik yaptığınız takdirde "vazgeçmiş" olarak görünüyorsunuz sistemde sanırım. Bu da bir sonraki başvuru sürecinizi olumsuz etkileyebilir.

Denizeeii

Denizeeii

HavaPersonel.Com
Mutlaka gidin zaman tanıyorlar kilo vermeniz için

A

Aleynaogun

HavaPersonel.Com
Merhaba,
gitmenizde fayda var en azından size birkaç ay süre verebilirler bu konuda diyet yapmanız için. Sağlıkta sorununuz yoksa şansınızı deneyip kilo vermeyi hedefleyin derim. Şöyle bir sey de yapabilirsiniz: onlara mail atın durumunuzu anlatın bu yönde izlemeniz gereken adımlar neler size anlatmalarını isteyin belki de mailde size birkaç ay sonra gelin diyebilirler. Önce bir mal atın derim. Haber vermeden gitmemezlik yaptığınız takdirde "vazgeçmiş" olarak görünüyorsunuz sistemde sanırım. Bu da bir sonraki başvuru sürecinizi olumsuz etkileyebilir.
Mail atsak kilo hakkında vs. dönüş pek yapmıyorlar. Oraya gitmek yerine maille keşke kilo ile ilgili zaman alabilsek ama maalesef pek mümkün değil

E

emirthevac

HavaPersonel.Com
Selamlar ingilizce aşamayı geçtikten sonra kurul aşaması ingilizce mi türkçe mi devam ediyor acaba

İ

İmpala

HavaPersonel.Com
Benim de 2 ay oldu hala mülakat tarihim belli değil, ingilizcede ilk ikisini nasıl geçtim inanın hiç bilmiyorum ingilizce seviyem A2-B1 arası kendimden okadar şüphe duyuyordum ki video mülakata katılmicaktım sırf deneyim olsun diye girdim heralde tüm şansımı orada kullandım demem o ki yüz yüzede bir şey sordu anlamadım diyelim ne yapıyorlar? kendimi aşırı kasıyorum büyük ihtimalle de girmeyeceğim çünkü gram umudum yok ☹️

H

humann

HavaPersonel.Com
Benim de 2 ay oldu hala mülakat tarihim belli değil, ingilizcede ilk ikisini nasıl geçtim inanın hiç bilmiyorum ingilizce seviyem A2-B1 arası kendimden okadar şüphe duyuyordum ki video mülakata katılmicaktım sırf deneyim olsun diye girdim heralde tüm şansımı orada kullandım demem o ki yüz yüzede bir şey sordu anlamadım diyelim ne yapıyorlar? kendimi aşırı kasıyorum büyük ihtimalle de girmeyeceğim çünkü gram umudum yok
Şansınızı deneyin derim. Tarih belli olana kadar pratik yapın emin olun çok zor değil. Kendiniz ve aileniz hakkında aynı zamanda eğitiminiz en sevdiğiniz aktiviteler dersler vb günlük hayattan konuşma pratiği yaparak bu süreci atlatabilirsiniz. Ama o güne kadar sadece konuşma pratiği yapın oldukça özgüven kazandırır bu size. Ayrıca mülakata ne olursa olsun katılmanızı öneririm. Çünkü bu güzel bir deneyim, o heyecanı ve deneyimi yaşamak diğer mülakat süreçlerinizde işinizi kolaylaştıracaktır. Bu olmazsa başka iş olur veya firma olur. Ama deneyimi tatmanız iyi olur.

E

Emre61

HavaPersonel.Com
Benim de 2 ay oldu hala mülakat tarihim belli değil, ingilizcede ilk ikisini nasıl geçtim inanın hiç bilmiyorum ingilizce seviyem A2-B1 arası kendimden okadar şüphe duyuyordum ki video mülakata katılmicaktım sırf deneyim olsun diye girdim heralde tüm şansımı orada kullandım demem o ki yüz yüzede bir şey sordu anlamadım diyelim ne yapıyorlar? kendimi aşırı kasıyorum büyük ihtimalle de girmeyeceğim çünkü gram umudum yok ☹️
B1 seviyesinde ingilizcen varsa düşünmene gerek yok sonuçta günlük hayattan konuşuluyor sana akademik bir dilde soru sormazlar 😄

Konuyu okuyanlar;