Pozisyon veya İlan Adı
Kabin memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

AirbusA38O

Üye
11 Mar 2026
5
0
0
Meslek
Kabin
Merhaba. Birkaç ay sonra birçok havayoluna kabin memurluğu için başvuracağım. Bundan öncesinde, havalimanında yer hizmeti şirketinde de birtakım sağlık prosedürlerinden geçtim. 2 sene çalıştım ve her 2 senede girdiğim EKG sonucumda da raporda ''Olası sol atriyal genişleme'' yazıyordu. Hem hastanedeki doktor hem de yer hizmeti şirketinin doktoru da bunun cihazın ''yorumu'' olduğunu söylediler. Peki bu durum havayollarında nasıl işliyor? Ben bu zamana dek kalbimde bir sıkıntı hissetmedim ağır işte çalışsam bile. Hele ki yer hizmeti için doktorlar bile buna ''çalışmana engel değil'' diyorken. Buz gibi uçağın içinde otururken bana ne olabilir ki? Yani EKG sonucumda kabak gibi olası genişleme yazıyor ama doktorlar yer hizmetinde çalışmam için sorun görmedi. Şunu soruyorum, bu yer hizmetinde bile sorun edilmediyse kabinde de sorun edilmez değil mi?

Merhaba. Birkaç ay sonra birçok havayoluna kabin memurluğu için başvuracağım. Bundan öncesinde, havalimanında yer hizmeti şirketinde de birtakım sağlık prosedürlerinden geçtim. 2 sene çalıştım ve her 2 senede girdiğim EKG sonucumda da raporda ''Olası sol atriyal genişleme'' yazıyordu. Hem hastanedeki doktor hem de yer hizmeti şirketinin doktoru da bunun cihazın ''yorumu'' olduğunu söylediler. Peki bu durum havayollarında nasıl işliyor? Ben bu zamana dek kalbimde bir sıkıntı hissetmedim ağır işte çalışsam bile. Hele ki yer hizmeti için doktorlar bile buna ''çalışmana engel değil'' diyorken. Buz gibi uçağın içinde otururken bana ne olabilir ki? Yani EKG sonucumda kabak gibi olası genişleme yazıyor ama doktorlar yer hizmetinde çalışmam için sorun görmedi. Şunu soruyorum, bu yer hizmetinde bile sorun edilmediyse kabinde de sorun edilmez değil mi?
Bi problem olacağını zannetmiyorum Allah korusun kronik tanılı bir kalp rahatsızlığınız olmadığı sürece. Tabi ben yetkili biri değilim yorumum bu şekilde ama siz elinizden geldiğince bu alanda bir tanı almayın ekstra dikkat çeken bir şey çıkmasın sisteminizde en azından. Doktora durumunuzu açıklarsınız biraz hekiminizin insiyatifinde bir durum siz iyi düşünün iyi olsun

• Like
Tepkiler: AirbusA38O
Bi problem olacağını zannetmiyorum Allah korusun kronik tanılı bir kalp rahatsızlığınız olmadığı sürece. Tabi ben yetkili biri değilim yorumum bu şekilde ama siz elinizden geldiğince bu alanda bir tanı almayın ekstra dikkat çeken bir şey çıkmasın sisteminizde en azından. Doktora durumunuzu açıklarsınız biraz hekiminizin insiyatifinde bir durum siz iyi düşünün iyi olsun
Olumlu yorumunuz için teşekkür ediyorum. Benim mantığa oturtamadığım konu şu, yer hizmeti gibi bir yerde antalya sıcağında ağır iş yapacakken doktorlar bir şey demiyor kabin memurluğu gibi daha az fizibilite gerektiren pozisyonda mantıken hiç sorun olmamalı benim durumum. Böyle ayda yılda bir ritmim değişiyor ama cidden yılda 1 bilemedin 2 defa. Ayrıca ben bunu hissetmiyorum bile. Yani sırf böyle şeyden red yersem o doktorla kavga ederim.

Olumlu yorumunuz için teşekkür ediyorum. Benim mantığa oturtamadığım konu şu, yer hizmeti gibi bir yerde antalya sıcağında ağır iş yapacakken doktorlar bir şey demiyor kabin memurluğu gibi daha az fizibilite gerektiren pozisyonda mantıken hiç sorun olmamalı benim durumum. Böyle ayda yılda bir ritmim değişiyor ama cidden yılda 1 bilemedin 2 defa. Ayrıca ben bunu hissetmiyorum bile. Yani sırf böyle şeyden red yersem o doktorla kavga ederim.
Tabii anlıyorum sizi, yer hizmetleri gerçekten yoğun bir iş gücü gerektiriyor ama sağlık şartlarında ise ters mantıkla daha rahat olunabiliyor. Fakat uçak atmosferi malum binlerce feet üstünde neler olacağı biraz muamma dolayısıyla sağlık şartları bazen tahmin edilemez hale geliyor. Bana kalırsa içinizi rahat tutun birçok sağlık koşulunda esnemeye gidildi ve yeni koşullar getiriliyor. E-nabızdaki durumunuz çok önemli orda tanılarınız, ilaçlarınız vs. var mı örneğin bunları kontrol etmelisiniz

yani şuanda boşuna İngilizce çalışıyor ve ideal kiloma çıkmak için uğraşıyor olabilirim öyle mi :censored::censored: Kabin memuru olamazsam hayat bitti çünkü.
Bence oyle dusunmeyin havacilik herkes icin bir sans isi maalesef ki olmaz dediklerimiz oluyor olur dediklerimiz olmuyor sadece thy bazinda bakmayin thyde denerken dediginiz gibi diger sirketlerdede denersiniz cogunun saglik sartlari arasinda hatta sirketlerde bile yildan yila degisebiliyor maalesef nankor bi sektor ucarkende bir anda ucusa elverissiz hale gelebiliyor ekipler ama bu tamamen on sagliktaki hekime bagli bisi kimi zaman ek tetkik istiyolar surecinizde basarilar dilerim

• Like
Tepkiler: AirbusA38O

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.