THY İşten Çıkış Kodları

• Konbuyu başlatan svcnozk
  • Başlangıç tarihi
S

svcnozk

HavaPersonel.Com
Merhaba 4 nolu işten çıkış kodu ile ilgili sorun yaşayan oldu mu olduysa nasıl bir çözüm yolu izlediniz ? Aynı şekilde 22 kod sıkıntı yaratıyor mu?

indigo11

indigo11

Instagram: @havacilikpersonelalimlari
4 kodu ile ilgili sıkıntı yaşayan bir öğrencim oldu, rferans mektubu talep ediyor thy zaten. Fakat olumsuz sonuçlandı kurul mülakatı ******** mektubu iletildikten sonra. Böyle bir kaç örnek daha var. Prosedür olarak kodu değerlendirmeye alıyorlarmış gibi görünüyorlar ama bence adayları eliyorlar gibi geldi. Aynı şekilde 22 kodu için de rferans mektubu talep edeceklerdir

S

svcnozk

HavaPersonel.Com
4 kodu ile ilgili sıkıntı yaşayan bir öğrencim oldu, rferans mektubu talep ediyor thy zaten. Fakat olumsuz sonuçlandı kurul mülakatı ******** mektubu iletildikten sonra. Böyle bir kaç örnek daha var. Prosedür olarak kodu değerlendirmeye alıyorlarmış gibi görünüyorlar ama bence adayları eliyorlar gibi geldi. Aynı şekilde 22 kodu için de rferans mektubu talep edeceklerdir

S

svcnozk

HavaPersonel.Com
Hemen hemen bir çok insanda 4 kodu mevcut kaldı ki çok masum ve makul bir kod bu koddan elendiklerine eminmisiniz amaçları elemek olsa neden ******** mektubu istesinler

indigo11

indigo11

Masum bir kod olarak değerlendiriyor olsalardı şayet "..daha önce fesih yoluyla işten çıkarılmamış olmak" gibi bir ibare eklemezlerdi iş başvuru koşullarına.
Bizim algımızın önemi yok onlar için, onların nasıl algıladığına göre kendimizi yapılandırıyoruz zaten.
Halihazırda başvuru koşullarında böyle fesih durumu yaşamış insanı istemediklerini, kabul etmediklerini, şartlarına uymadığını açıkça söylüyorlar. İnsanlar yine de sürece giriyor. Zaman ve emek harcıyor insanlar. Fakat şirketin İnsan Kaynaklarını da meşgul ediyorlar. Bu yüzden eleniyor adaylar, yine de ******** mektubu istemelerinin ben büyük bir incelik olarak görüyorum ama bu işe yarayacağından değil.

F

FOcap

Masum bir kod olarak değerlendiriyor olsalardı şayet "..daha önce fesih yoluyla işten çıkarılmamış olmak" gibi bir ibare eklemezlerdi iş başvuru koşullarına.
Bizim algımızın önemi yok onlar için, onların nasıl algıladığına göre kendimizi yapılandırıyoruz zaten.
Halihazırda başvuru koşullarında böyle fesih durumu yaşamış insanı istemediklerini, kabul etmediklerini, şartlarına uymadığını açıkça söylüyorlar. İnsanlar yine de sürece giriyor. Zaman ve emek harcıyor insanlar. Fakat şirketin İnsan Kaynaklarını da meşgul ediyorlar. Bu yüzden eleniyor adaylar, yine de ******** mektubu istemelerinin ben büyük bir incelik olarak görüyorum ama bu işe yarayacağından değil.
Merhaba bu yazıyı okuyunca tekrar başvuru şartlarına baktım da
1. Daha önce görev aldığı kuruluşlardan disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak
2. Daha önce Türk Hava Yolları ve iştirakleri ile diğer iş yerlerinden fesih, devamsızlık, sağlık veya disiplinsizlik gibi nedenlerle ayrılmamış olmak
Diye şart yazmışlar

F

FOcap

Merhaba bu durumda kimse kabul edilmiyor mu bilginiz var mı

S

SueSue

4 koduyla şuan eğitimde olanlar var bu konu daha önce konuşulmuştu

F

FOcap

4 koduyla şuan eğitimde olanlar var bu konu daha önce konuşulmuştu
Bu harika haber bence çünkü benim eski çalıştığım firma konkordato ilan etmiş ve bu süreçte birçok çalışan arkadaşımı işten çıkarmışlar türkiye de bu tarz haksızlıklar çok yapılıyor maalesef

F

FOcap

Evet bir kadın arkadaş kuruldan geçmişti bendende yazı isterlermi diye soruyordu sizi begenirlerse koddan dolayı almamazlık yapmazlar bence
Size özelden bir soru sorabilir miyim

M

Mustafa34

1-) İstifa verenler işe geri alınırmı.

1-) 4 çıkış kodundan daha fazla girme şansı istifadan daha fazla varmıdır? yoksa girmesi dahamı zor olur

Bu iki soruyu bilenler cevaplarsa sevinirim.

indigo11

indigo11

1-) İstifa verenler işe geri alınırmı.

1-) 4 çıkış kodundan daha fazla girme şansı istifadan daha fazla varmıdır? yoksa girmesi dahamı zor olur

Bu iki soruyu bilenler cevaplarsa sevinirim.
çoğu kişi zaten istifa ederek işten ayrılır. İstifa verenler işe geri alınabilir (hangi iş ve şirket olduğu da önemli tabi, aksi bir prosedürleri yoksa neden olmasın)
4 çıkış kodu ile işe girmek daha zor. Çünkü 4 kodunda siz gönüllü olarak işten çıkmıyorsunuz işten ÇIKARTILIYORSUNUZ. İşveren bir sebep belirtmeden sizinle çalışmak istemediğini beyan etmiş oluyor. Bu da sizin çalışma şekliniz, karakteriniz, iş performansınız ile ilgili bir soru işareti yaratıyor insan kaynakları departmanı için bu yüzden zaten sgk 4 kodu için thy rferans istiyor

Konuyu okuyanlar;