Anlaşmalı olarak ayrılmak yani ikale mümkündü bir ara ancak artık olmuyor diye biliyorum. Haklı fesih her zaman eğer haklıysanız mümkün.
@admin cadet pilot ilanına başvurmayı düşünüyorum ama;

Daha önce Türk Hava Yolları ve iştirakleri ile diğer iş yerlerinden fesih, devamsızlık, sağlık veya disiplinsizlik gibi nedenlerle ayrılmamış olmak ibaresi yer alıyor.
Fesih olarak ayrılmak tam olarak ne demek? İşverenin işçiyi çıkartması mı oluyor yoksa işçinin kendi iradesiyle işten ayrılması mı?

Cadete başvuru yapın süreç sonunda alınırsanız zaten tazminatınız ile birlikte çıkarsınız. Bahsedilen fesih firmanın sizi verimsizlik vs gibi durumlardan dolayı işten çıkarttığı durumlarda sorun oluyor. Siz kendiniz istifa ederseniz sorun olmaz.

@admin cadet pilot ilanına başvurmayı düşünüyorum ama;

Daha önce Türk Hava Yolları ve iştirakleri ile diğer iş yerlerinden fesih, devamsızlık, sağlık veya disiplinsizlik gibi nedenlerle ayrılmamış olmak ibaresi yer alıyor.
Fesih olarak ayrılmak tam olarak ne demek? İşverenin işçiyi çıkartması mı oluyor yoksa işçinin kendi iradesiyle işten ayrılması mı?
Bunun cevabını ben de çok araştırdım kendi durumumdan dolayı ik ya kadar gittim adminin dediği gibi eğer bir personel verimsizlik veya yüz kızartıcı suç vs gibi durumlardan çıkartılır ise bu maddeye dahil oluyormuş kendi istifası ile çıkan kişi daha sonradan iştirak şirketlere başvurabilir aldığım dönüşlere göre bu şekilde söyleyebilirim.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.