milwer

Üye
10 Kas 2025
12
0
0
Meslek
Kabin
"Değerli arkadaşlar,

Kendi çabamla, ara sıra çalışarak yaklaşık 6-7 ay içinde İngilizcemi A2/B1 başlangıcı seviyesine getirdim.

Sıkı bir çalışmayla 2-3 ay içinde B2 seviyesine ulaşabilir miyim? Kursa gitmeli miyim? Önerileriniz ve cevaplarınız nelerdir? Merakla bekliyorum, yanıtlarsanız çok mutlu olurum. Hedefim kabin memuru olmak."

Ulaşırsın. Speaking kısmını geliştirebilmen için podcast vs. dinlemeni, speaking club tarzı kendini konuşmaya zorlayacağın aktiviteler bulmanı öneririm. Hatalarını fark edebilmen için de ses kaydı alabilir veya kendini videoya çekebilirsin bunlar etkili, bir İngilizce öğretmenliği mezunu olarak faydalı buluyorum. Diğer beceriler için de sıkı çalışma gerekli, konuyu anlayana kadar tekrar + alıştırma yapabilirsin. Writing zor gelebilir ama meslek için speaking zaten daha önemli.

Ulaşırsın. Speaking kısmını geliştirebilmen için podcast vs. dinlemeni, speaking club tarzı kendini konuşmaya zorlayacağın aktiviteler bulmanı öneririm. Hatalarını fark edebilmen için de ses kaydı alabilir veya kendini videoya çekebilirsin bunlar etkili, bir İngilizce öğretmenliği mezunu olarak faydalı buluyorum. Diğer beceriler için de sıkı çalışma gerekli, konuyu anlayana kadar tekrar + alıştırma yapabilirsin. Writing zor gelebilir ama meslek için speaking zaten daha önemli.
Degerli yorumunuz icin cok tesekkur ederim.

Görüntülü speaking pekiştirmesi yapabileceğin bir programa üye ol kurs yerine ve oraya günde en az 1 saat ayır. Çok rahat 2-3 ayda b2 olursun

Görüntülü speaking pekiştirmesi yapabileceğin bir programa üye ol kurs yerine ve oraya günde en az 1 saat ayır. Çok rahat 2-3 ayda b2 olursun
Oncelikle vakit ayirip cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.
Kabin memurluğu sınavları şu an bana zor geliyor. Özellikle gramer eksiğim olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple Cambridge'in gramer kitabını bitirmeyi düşünüyorum. Gramer konusunda böyle mi ilerlemeliyim? Açıkçası, ornek olarak Present Tense'ler beni zorluyor. O sorular gozumde buyuyor sanki :)

Oncelikle vakit ayirip cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.
Kabin memurluğu sınavları şu an bana zor geliyor. Özellikle gramer eksiğim olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple Cambridge'in gramer kitabını bitirmeyi düşünüyorum. Gramer konusunda böyle mi ilerlemeliyim? Açıkçası, ornek olarak Present Tense'ler beni zorluyor. O sorular gozumde buyuyor sanki :)
Hiç zor gelmesin, b1 seviyesinde konuşturuyorlar grameri oturtun sonrası zaten kelime ezberinize kalmış oluyor. Hayatınızdan, işinizden veya cv'nizden sorularla geçiyor hepitopu 3 ya da 4dakika en fazla.

• Like
Tepkiler: 145306

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.