Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu

beardylad

Üye
4 Eki 2025
50
38
5
Meslek
Kabin
Merhaba arkadaşlar, sürecimin işe giriş belgelerini teslim etme kısmındayım da aklıma takılan bir soru vardı, yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. İlişik Kesme Belgesi/İşten Ayrılış Bildirgesi için E-Devlet üzerinden alınan "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesini" yüklemek yeterli mi?

Bir de, benim CV'mde Freelance çalıştığım 2 yer, bir de gönüllük esasıyla çalıştığım bir kulüp var. Haliyle Freelance olunduğunda SGK'ya bağlı olmuyor iş başına para aldığım için. Bu yerlerden yine de "İlişik Kesme Belgesi" almam gerekiyor mu? Çünkü tam olarak bir iş çıkışı olmadı, fakat ihtiyaçları kalmadığı için -ben de daha fazla iş almak istemediğim için- çalışmayı bıraktık gibi oldu. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, süreci devam eden tüm arkadaşlara başarılar diliyorum 🙏

''Önceki işyerlerinizden görevi kötüye kullanmak, disiplinsizlik ve benzeri nedenlerle ayrılmaya yönelik kod bulunuyorsa'' gereken yerlere bildirilmesi söylenmiş, eğer böyle bir kod bulunuyorsa alınacak gibi anlaşılıyor. Zaten 3. Ek dosyasında sadece askerlik ve shgm belgesinin dosyalanıp verileceği yazıyor.

• Like
Tepkiler: admin ve beardylad
Merhaba arkadaşlar, sürecimin işe giriş belgelerini teslim etme kısmındayım da aklıma takılan bir soru vardı, yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. İlişik Kesme Belgesi/İşten Ayrılış Bildirgesi için E-Devlet üzerinden alınan "4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesini" yüklemek yeterli mi?

Bir de, benim CV'mde Freelance çalıştığım 2 yer, bir de gönüllük esasıyla çalıştığım bir kulüp var. Haliyle Freelance olunduğunda SGK'ya bağlı olmuyor iş başına para aldığım için. Bu yerlerden yine de "İlişik Kesme Belgesi" almam gerekiyor mu? Çünkü tam olarak bir iş çıkışı olmadı, fakat ihtiyaçları kalmadığı için -ben de daha fazla iş almak istemediğim için- çalışmayı bıraktık gibi oldu. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, süreci devam eden tüm arkadaşlara başarılar diliyorum 🙏
Ben de aynı şekilde yalnızca 4a işten çıkış belgesini yükledim, zaten son iş yerine ait işten ayrılış bildirgesi ilişik Kesme Belgesi olarak kabul edilecektir yazıyor. Bir de çalışan Bilgi forumuna ayrılış sebebini yazarsınız, ben aynı zamanda sgkda yazan kodu da oraya girdim.

Bu pazartesi bilgilendirme toplantısı olacakmış, eğer size de link geldiyse orada da sorun isterseniz.

Umarım eğitimde görüşürüz🥳🥳

• Like
Tepkiler: beardylad
Ben de aynı şekilde yalnızca 4a işten çıkış belgesini yükledim, zaten son iş yerine ait işten ayrılış bildirgesi ilişik Kesme Belgesi olarak kabul edilecektir yazıyor. Bir de çalışan Bilgi forumuna ayrılış sebebini yazarsınız, ben aynı zamanda sgkda yazan kodu da oraya girdim.

Bu pazartesi bilgilendirme toplantısı olacakmış, eğer size de link geldiyse orada da sorun isterseniz.

Umarım eğitimde görüşürüz🥳🥳
Çok teşekkür ederim, evet haklısınız pazartesi biraz daha açıklığa kavuşur artık her şey.

Eğitimde görüşmek üzere 😁

• Like
Tepkiler: Bubblegumbubbie

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.