İga Iş Ilanları

• Konbuyu başlatan Havacı.1
  • Başlangıç tarihi
H

Havacı.1

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar merhaba kariyer.net üzerinden iganın iş ilanlarına geri dönüş alan oldu mu acaba

N

nerd49

HavaPersonel.Com
Ben sadece İGA değil, hatta sadece havacılık sektörü değil, herhangi bir sektörde ve herhangi şirkette Kariyer.net üzerinden yapılan başvurulara dönüş yapıldığını görmedim. Hatta başvuruların sonunda CV'ler görüntülenmiyor bile. Çok uzun zamandır Kariyer.net kullanırım, hiçbir şeye yaradığını duymadım.

admin

admin

Admin
Moderatör
Ben sadece İGA değil, hatta sadece havacılık sektörü değil, herhangi bir sektörde ve herhangi şirkette Kariyer.net üzerinden yapılan başvurulara dönüş yapıldığını görmedim. Hatta başvuruların sonunda CV'ler görüntülenmiyor bile. Çok uzun zamandır Kariyer.net kullanırım, hiçbir şeye yaradığını duymadım.
Kesinlikle öyle çok karmaşık bir düzen. Bir ilan açılıyor her yerden her vasıfta kişi başvuru yapıyor artık insan kaynaklarının bu kadar cv incelemeye vakti kalıyor mu açıp bakıyorlar mı bilmiyorum.

N

nerd49

HavaPersonel.Com
Kesinlikle öyle çok karmaşık bir düzen. Bir ilan açılıyor her yerden her vasıfta kişi başvuru yapıyor artık insan kaynaklarının bu kadar cv incelemeye vakti kalıyor mu açıp bakıyorlar mı bilmiyorum.
Eskiden ben de böyle düşünüyordum ama artık böyle olduğunu sanmıyorum. Çünkü sadece gerekli vasıfları karşılamayan değil, karşılayanların da CV ve profil görüntülemeleri sıfır, başvuruya yapılan dönüşler sıfır. Pek çok iş ilanında, beklenen koşulların hepsini karşılıyor olmanıza rağmen yine de bu durum yaşanıyor. Arka planda neler oluyor bilmiyorum ama Kariyer.net'te durum bu. Benim Kariyer.net'e olan güvenim sıfır.

Bence firmalar alacakları elemanları başka kanallardan alıyorlar ve Kariyer.net'e formalite icabı ilan veriyorlar. Hatta insanların bilgilerini toplayıp onları spamcılara satmak için uydurma iş ilanı verenleri de gördüm. (İGA'dan ya da havacılık alanındaki başka bir şirketten bahsetmiyorum, ama başka sektörlerde bunu yapan firmalar gördüm)

N

nerd49

HavaPersonel.Com
Bakın bugün gördüğüm bir örnekten bahsedeyim. İGA'nın Kariyer.net sitesinde yayınlanan bir Welcome Agent ilanı var. İlan 3 hafta önce yayınlanmış. Ben bu ilana yayına girdiği gün başvurdum. 3 hafta boyunca bırakın mülakat davetini, başvurum ve özgeçmişim hiç görüntüleme almadı. Benden sonra da bir sürü insan başvuru yapmış. Bu 3 hafta içinde başvuran kişi sayısı 1000'i geçmiş.

Az önce Linkedin'de bir kişinin şu paylaşımını gördüm: "İGA şirketinde Welcome Agent olarak işe başladığımı bildirmekten mutluluk duyuyorum."

Yani bu 3 hafta içinde aranan eleman çoktan bulunmuş, işe alım süreçlerinin (mülakatlar, varsa sınavlar, gerekli belgelerin toplanması, sağlık kontrolleri vb.) hepsi tamamlanmış. Kişi işe başlamış. Bu kişi Kariyer.net'ten mi, Linkedin'den mi yoksa başka bir kanaldan mı başvuru yaptı bilmiyorum. Kendisine hayırlı olsun. Ama benim gibi bir sürü insanın başvurusunun hiç okunmadığına emin olabilirsiniz. Bu arada aranan eleman bulunmuş olmasına rağmen ilan yayında kalmaya devam etmiş, şimdi de bu ilan Kariyer.net'te hâlâ yayında. Hâlâ bir sürü insan bir umutla başvurmaya devam ediyor.

Bir ilan görüyorsunuz, hatta bu ilandaki bütün şartların hepsini karşılıyorsunuz ama başvurduğunuzda haftalarca arayan soran yok, haftalarca başvurunuz ve özgeçmişiniz hiç görüntülenmiyor. Hatta Linkedin'de o pozisyonda işe başlayan insanları görüyorsunuz, aranan eleman işbaşı bile yapmış ve ilan da yayından hâlâ kaldırılmamış, başvuran kişi sayısı artmaya tam gaz devam ediyor. Ben bu yüzden Kariyer.net'e inanmıyorum artık.

Konuyu okuyanlar;