Bakın bugün gördüğüm bir örnekten bahsedeyim. İGA'nın Kariyer.net sitesinde yayınlanan bir Welcome Agent ilanı var. İlan 3 hafta önce yayınlanmış. Ben bu ilana yayına girdiği gün başvurdum. 3 hafta boyunca bırakın mülakat davetini, başvurum ve özgeçmişim hiç görüntüleme almadı. Benden sonra da bir sürü insan başvuru yapmış. Bu 3 hafta içinde başvuran kişi sayısı 1000'i geçmiş.
Az önce Linkedin'de bir kişinin şu paylaşımını gördüm: "İGA şirketinde Welcome Agent olarak işe başladığımı bildirmekten mutluluk duyuyorum."
Yani bu 3 hafta içinde aranan eleman çoktan bulunmuş, işe alım süreçlerinin (mülakatlar, varsa sınavlar, gerekli belgelerin toplanması, sağlık kontrolleri vb.) hepsi tamamlanmış. Kişi işe başlamış. Bu kişi Kariyer.net'ten mi, Linkedin'den mi yoksa başka bir kanaldan mı başvuru yaptı bilmiyorum. Kendisine hayırlı olsun. Ama benim gibi bir sürü insanın başvurusunun hiç okunmadığına emin olabilirsiniz. Bu arada aranan eleman bulunmuş olmasına rağmen ilan yayında kalmaya devam etmiş, şimdi de bu ilan Kariyer.net'te hâlâ yayında. Hâlâ bir sürü insan bir umutla başvurmaya devam ediyor.
Bir ilan görüyorsunuz, hatta bu ilandaki bütün şartların hepsini karşılıyorsunuz ama başvurduğunuzda haftalarca arayan soran yok, haftalarca başvurunuz ve özgeçmişiniz hiç görüntülenmiyor. Hatta Linkedin'de o pozisyonda işe başlayan insanları görüyorsunuz, aranan eleman işbaşı bile yapmış ve ilan da yayından hâlâ kaldırılmamış, başvuran kişi sayısı artmaya tam gaz devam ediyor. Ben bu yüzden Kariyer.net'e inanmıyorum artık.