Merhaba,
35 yaşında, yolunu bir süreliğine kaybetmiş bir kabin memuru adayıyım
Süreç şu şekilde ilerledi:
Önce online İngilizce, ardından video mülakat ve son olarak kurul mülakatı. Davetler genelde 1–2 hafta içinde geldi.
İlk kurul mülakatına gittiğimde 7 kilo fazlam olduğu için mülakatım 3 hafta sonrasına ertelendi.
İkinci mülakatta ise boy–kilo ve dövme kontrolünden başarıyla geçtim.
İngilizce mülakatında 4 kişiydik.
3 kişi İngilizce aşamasında elendi.
Hatta biri sohbet ediyor gibiydik dedi ama yine de elenmiş.
Benim mülakatımı yapan kişi İngiliz aksanına sahipti. Sohbet havasında geçti, çok zorlanmadım.
Kurul mülakatı ise şöyleydi:
Odada 4 kişi vardı. Tahminimce 2 genç İK personeli, 2 deneyimli personel.
Soruları ağırlıklı olarak İK sordu. Üniversiteden sonra ne yaptığımı anlattım.
Ancak soru–cevap kısmında iki soruya iyi cevap veremedim; bence burada takıldım.
Buna biraz da kendim sebep oldum. Bir konuda “iyiyim” deyince hemen örnek istediler ve o an aklımdaki şey gelmedi.
Kuruldakiler göz teması kurmuyor, sürekli not alıyorlardı. Siz konuşurken bu durum gerçekten rahatsız edici oluyor. Bana karşılıklı bir sohbet gibi gelmedi.
Kuruldan çıkarken,
“Sonuçlar 1 – 1,5 ay içinde açıklanacak, bu süre zarfında olumsuz düşünmeyin” dediler.
Ben de tekrar sordum, net bir tarih vermediler, yine uzun bir süre söylediler.
Açıkçası olumsuz olduğunu düşündüm.
Çünkü mülakatı bir anda kestiler, “Sorunuz var mı?” dediler ve bitirdiler.
Evliyim; almayı gerçekten isteselerdi bu konularda daha fazla zorlayacaklarını düşünüyorum.
Umarım deneyimim size yardımcı olur.
Herkese başarılar
35 yaşında, yolunu bir süreliğine kaybetmiş bir kabin memuru adayıyım
Süreç şu şekilde ilerledi:
Önce online İngilizce, ardından video mülakat ve son olarak kurul mülakatı. Davetler genelde 1–2 hafta içinde geldi.
İlk kurul mülakatına gittiğimde 7 kilo fazlam olduğu için mülakatım 3 hafta sonrasına ertelendi.
İkinci mülakatta ise boy–kilo ve dövme kontrolünden başarıyla geçtim.
İngilizce mülakatında 4 kişiydik.
3 kişi İngilizce aşamasında elendi.
Hatta biri sohbet ediyor gibiydik dedi ama yine de elenmiş.
Benim mülakatımı yapan kişi İngiliz aksanına sahipti. Sohbet havasında geçti, çok zorlanmadım.
Kurul mülakatı ise şöyleydi:
Odada 4 kişi vardı. Tahminimce 2 genç İK personeli, 2 deneyimli personel.
Soruları ağırlıklı olarak İK sordu. Üniversiteden sonra ne yaptığımı anlattım.
Ancak soru–cevap kısmında iki soruya iyi cevap veremedim; bence burada takıldım.
Buna biraz da kendim sebep oldum. Bir konuda “iyiyim” deyince hemen örnek istediler ve o an aklımdaki şey gelmedi.
Kuruldakiler göz teması kurmuyor, sürekli not alıyorlardı. Siz konuşurken bu durum gerçekten rahatsız edici oluyor. Bana karşılıklı bir sohbet gibi gelmedi.
Kuruldan çıkarken,
“Sonuçlar 1 – 1,5 ay içinde açıklanacak, bu süre zarfında olumsuz düşünmeyin” dediler.
Ben de tekrar sordum, net bir tarih vermediler, yine uzun bir süre söylediler.
Açıkçası olumsuz olduğunu düşündüm.
Çünkü mülakatı bir anda kestiler, “Sorunuz var mı?” dediler ve bitirdiler.
Evliyim; almayı gerçekten isteselerdi bu konularda daha fazla zorlayacaklarını düşünüyorum.
Umarım deneyimim size yardımcı olur.
Herkese başarılar