Pozisyon veya İlan Adı
Kokpit
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
16 Ocak 2026
2
0
0
Meslek
Kokpit
2019 yılında Tsh t3 t4 anti-tpo ve anti-tg testleri yapılmış bana. Hepsi normal ama anti tg sınırın üzerinde çıkmış. Ultrasonda ise Parankimi heterojendir. Üzerinde yamasal hipoekoik alanlar izlenmiştir. Kistik ya da solid lezyon izlenmedi. tiroid lobunda kanlanma normal olarak değerlendirilmiştir.
Bunun üzerine 2 ay tiroid ilacı kullandım ve o zamandan beridir hiç tiroitle ilgili biri bana bir şey dememişti.

Ayrıca tanılarda sadece hipotiroid var hiç Haşimato tanısı konulmamış.

Ön sağlığa girdim ve doktor benden hipotiroid için testler ve ultrason istedi. Uzman bir doktor gittim yine her şey normal ama anti-tg yüksek ama çok az yüksek ve öncekine göre azalmış. Ayrıca ultrasonda ise minimal heterojenlik dışında hiçbir şey yazmıyor.

Doktor bu durumun elenmek için çok zor olduğunu hastalık olarak bile saymayacağınız söyledi ve epikrize hastanın yapılan muayene tetkiklerde takip gerektiren kronik bir rahatsızlığı bulunmamaktadır yazmış. Sizce elenir miyim gerçekten çok merak ediyorum.

Ek tahlil istetiyorlar diye biliyorum, tiroid konusuna baya bir takılıyorlar çünkü. Şansınızı deneyin derim.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.