Havaper Forum Sitemiz Hakkında; Mutlaka Okuyun!

Yaklaşık 3 yıl önce, havacılık sektöründe iş arayanların yaşadığı zorlukları gördüm. Alımlar gizlice yapılıyordu, ilanlara başvuru yapsanız dahi ses seda çıkmıyordu. Bu sessizliği bozmak ve adayların bir araya gelerek bilgi alışverişi yapabilmeleri için bir platform oluşturmaya karar verdim.

İlk olarak Instagram'da bir hesap açtım. Başlangıçta 3-5 kişiyle başladığımız bu yolculukta, kısa sürede 100'ü aşan bir takipçi kitlesine ulaştık. Farklı sektörlerden gelen bilgiler havacılık personel alımları instagram hesabında hikayelerde paylaşılıyor ve adaylar birbirleriyle iletişim kurmaya başlıyordu.

Daha sonra T*elegram'a geçerek daha aktif bir ortam yarattık. T*elegram grubumuz 6.000 kullanıcıya ulaştı. Fakat zamanla bazı sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Gecenin bir yarısı yapılan rahatsız edici paylaşımlar, tanışma istekleri ve tehditler gibi durumlar platformun amacından sapmasına neden oldu. Bu arada instagram hesabımız da 5-6 bin takipçiye ulaşmıştı. Şu an 15.000 kişiyiz.

Çözüm: Anonim ve Yardımsever Bir Forum

Bu sorunlara çözüm olarak, adayların süreçler hakkında anonim bir şekilde bilgi alışverişi yapabilecekleri bir forum sitesi kurmaya karar verdim. Edindiğim her bilgiyi, hiçbir şeyi kendime saklamadan sizlerle paylaşıyorum.

Neden Katkıda Bulunmalısınız?

Bu forum, sadece bir iş bulma platformu değil, aynı zamanda havacılık sektöründe çalışmak isteyen, güzel bir gelecek hayal eden her gencin bir araya geldiği bir dayanışma platformu. Burada, birbirleriyle deneyimlerini paylaşan, birbirlerine destek olan ve en önemlisi bir ekmek sahibi olmak için birlikte mücadele eden insanlarla tanışacaksınız.

Unutmayın, her şey empatide bitiyor.

Bu platformun ayakta kalabilmesi ve gelişmesi için sizlerin katkılarına ihtiyacımız var. Deneyimlerinizi paylaşarak, sorulara cevap vererek ve forumda aktif olarak yer alarak bu platformu daha da büyütebilirsiniz. Hiç tanımadığınız, ömrünüzde belkide hiç tanışmayacağınız kişilerin iyi bir iş sahibi olmasına sadece birkaç cümleniz ile vesile olabilirsiniz.

Burada cevap verdiğiniz kişileri birer kullanıcı adı nickname olarak görmeyin. Sizin bilginizi ve deneyiminizi aktardığınız kişiler aslında babası güzel bir iş sahibi olup kendisine güzel oyuncaklar alınmasını bekleyen çocuklar, eşleri güzel bir iş sahibi olup belki bir seyahat planlamak belki daha güzel bir eve çıkmak daha güzel giyinip daha kaliteli yaşamak isteyen eşler, sevgilileriyle evlilik hayallerini gerçekleştirmek isteyen midesinde kelebekler uçuşan veya dünyayı gezip görmek doyasıya eğlenmek isteyen gençler...

Forumumuza Katkıda Bulunmanın Yolları:
  • Deneyimlerinizi ve bilgilerinizi forumda paylaşın.​
  • Sorulara cevap vererek diğer adaylara yardımcı olun.​
  • Forumda aktif olarak yer alın ve diğer üyelerle iletişim kurun.​
Birlikte daha güçlü bir havacılık camiası oluşturabiliriz!

Yardımlarınız ve forumumuza kattığınız değer için sonsuz teşekkürler.

Saygılarımla.

rumay

HavaPersonel.Com
Admin ilan açıyorlar evet ama yinede herseyi kılıfına uyduruyorlar mesela bu ilan dışarıya açıldı ya 2 ay işkurla anlaşmaları var 2 ayın sonunda yine çıkarmalar olacak sen en iyisi olsanda farketmeyecek hatta sana diyeceklerki torpilin varsa seni kadroya alacağız yoksa by by diyecekler 2019 yılında girişte çıkartılanların haddi hesabı yok 6 ay calıstirdilar sonra çıkardılar torpilsizleri ayıkladılar kısacası sonra bu alımlar bitecek ve yine el altınlar cv kabul edecekler şahit oldum birebir bu duruma bankacı calisanlarmi dersin moda tasarım okuyanlarmi soruyosun diyosun ki neden diye onlarda söyle cevap veriyor bankada asgari ücret alıyorum burası onun çok üstünde yada kim uğraşacak kpss ile burası çok daha iyi sizce bu hak mıdır biz niye mesela bankada calisamiyoruz örnek veriyorum yanlış anlaşılmasın veya havacilik okuduk ama faklı Bi meslekte niye bizim hakkımızı yediriyorlar keşke birileri bizim sesimi duysa ama işlerine gelmez

admin

Admin
Moderatör
Admin ilan açıyorlar evet ama yinede herseyi kılıfına uyduruyorlar mesela bu ilan dışarıya açıldı ya 2 ay işkurla anlaşmaları var 2 ayın sonunda yine çıkarmalar olacak sen en iyisi olsanda farketmeyecek hatta sana diyeceklerki torpilin varsa seni kadroya alacağız yoksa by by diyecekler 2019 yılında girişte çıkartılanların haddi hesabı yok 6 ay calıstirdilar sonra çıkardılar torpilsizleri ayıkladılar kısacası sonra bu alımlar bitecek ve yine el altınlar cv kabul edecekler şahit oldum birebir bu duruma bankacı calisanlarmi dersin moda tasarım okuyanlarmi soruyosun diyosun ki neden diye onlarda söyle cevap veriyor bankada asgari ücret alıyorum burası onun çok üstünde yada kim uğraşacak kpss ile burası çok daha iyi sizce bu hak mıdır biz niye mesela bankada calisamiyoruz örnek veriyorum yanlış anlaşılmasın veya havacilik okuduk ama faklı Bi meslekte niye bizim hakkımızı yediriyorlar keşke birileri bizim sesimi duysa ama işlerine gelmez
Haklı olduğunuz konular var ancak işten çıkarmaları şefler yapıyor 2. Ayın veya 6. Ayın sonrası şeflere personel değerlendirme formu sunuluyor. Bu formda en düşük puanı alan personeller işten çıkartılıyorlar. Yani bunu firma yapmıyor şefler belirliyor.

Ü

Üye silindi 2396

Bir arkadaşım mazeret izni için ilgili bölümü arıyor o gün kedisi ölüm döşeğinde veterinere götürmesi gerekiyor. Telefondaki şahıs 'bakın burayı kuşum hastalandı diye arayan var, yani, lütfen, uçuşunuza davet ediyorum, gelizi, yoksa aksaklık gireceğim' diyerek uçucunun gözünü korkutuyor. Kişi uçuşa mecburen gidiyor 4 bacak uçuşu ağlayarak bitiriyor çünkü evde 17 yıllık çocukluktan beri beraber büyüdüğü kedisi çlüm döşeğinde ve onun da aklı hep onda. Bu durumda iyi ki uçuş güvenliği ile ilgili sorun yaşanmamış, o da ayrı konu. Neyse uçuş bitiyor eve gidiyor kedisi ölmüş. Allah'ın adaleleti diyorum elbet o vicdansız insandan da bir gün hesap sorar. Çalışanın gücü yetmez ah ederek sadece, ama Allah'ın gücü yeter.

Konuyu okuyanlar;