Göz Derecesi Hakkında Yardım

smraydın

HavaPersonel.Com
Merhaba. Astigmat için ''Her bir göz için ayrı ayrı 2 (iki) Derecenin üstü olan tüm adayların işe alımı uygun değildir.'' ifadesini çözemedim. Bende biri 1.50 diğeri 2.50 derece. Mülakattan geçersem ve bu sorun olursa lazer için zaman veriyorlar mı. Teşekkürler :)

Uçan kabin memuru

HavaPersonel.Com
Merhaba. Astigmat için ''Her bir göz için ayrı ayrı 2 (iki) Derecenin üstü olan tüm adayların işe alımı uygun değildir.'' ifadesini çözemedim. Bende biri 1.50 diğeri 2.50 derece. Mülakattan geçersem ve bu sorun olursa lazer için zaman veriyorlar mı. Teşekkürler :)
Thy kariyer sayfasında miyop 6 derece astigmat 2 derece hipermetrop 5 derece olarak sınır belirtilmiş sizin astigmat dereceniz 2 üzerinde değilse verilen bilgiye göre sorun olmayacağı kanaatindeyim

tolgacbnn

HavaPersonel.Com
2.50 olan için sorun çıkabilir lazer olduğunuzda 3 aylık bir erteleme söz konusu oluyor sanırım uçuşlara başlamak için

smraydın

HavaPersonel.Com
Cevaplara teşekkürler. Açıkcası ifade çok belirsiz. Her bir göz 2 yi geçerse mi sorun, biri 2 yi geçse de mi sorun, toplam bir derece var mı anlaşılamıyor. Gidip gelince güncellerim, yeni adaylara fikir olur.

Leonidasemre

HavaPersonel.Com
Mülakattan geçerseniz havacılık tıp merkezlerinden shgm onaylı sağlık raporu istenecektir.Bu raporda da aynı değerler geçerli bu shgm nin uyguladığı bir kuraldır.Ancak çok sorun yaratacağını düşünmüyorum hastaneden raporu alırken.Ama thy sağlık kurulu nasıl değerlendirir bilemeyiz orası çok daha farklı bir kurallar çerçevesinde bakıyor.Hastaneler 2.25 gibi değerlerde raporunuzu verebiliyor.Doktorlara da soruduğumda hastanelerdeki göz ölçümü yapan otomatik makina değeri mi baz alınıyor dediğimde doktor görüşü ön planda olduğunu o makinelerin sadece ortalama bir değer verdiğini belirttiler.

Konuyu okuyanlar;