Pozisyon veya İlan Adı
Thy Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

cemre07

Üye
27 Mar 2026
3
1
0
Meslek
Akademik
Merhaba cadet ön sağlık sürecinde iş yeri hekimi geçmiş tahlillerimdeki bilirubin yüksekliğinden dolayı el tetkik istedi. Ek tetkiklerimi yaptırdım ultrason ve diğer karaciğer değerleri temiz olduğu için Gilbert Sendromu olduğu söylendi. Acaba bu durum elenmeme sebep olur mu? Forumda kimisi yönetmelik değişti artık elenme sebebi değil demiş kimisi elenme sebebi demiş net bir cevap alamadım?

Merhaba cadet ön sağlık sürecinde iş yeri hekimi geçmiş tahlillerimdeki bilirubin yüksekliğinden dolayı el tetkik istedi. Ek tetkiklerimi yaptırdım ultrason ve diğer karaciğer değerleri temiz olduğu için Gilbert Sendromu olduğu söylendi. Acaba bu durum elenmeme sebep olur mu? Forumda kimisi yönetmelik değişti artık elenme sebebi değil demiş kimisi elenme sebebi demiş net bir cevap alamadım?
Temiz olduğu icin sendrom oldugu söylendi demişsiniz ama tam ne demek anladım, bir arkadaşıma da bununla ilgili ek tetkik istendi ardından süreci olumlu ilerledi.

total bilrubin değeriniz 3 ün altı çıkarsa olumlu ilerliyo 3.01 çıksa bile olumsuz sonuçlanıyo

Temiz olduğu icin sendrom oldugu söylendi demişsiniz ama tam ne demek anladım, bir arkadaşıma da bununla ilgili ek tetkik istendi ardından süreci olumlu ilerledi.
Bu sendrom karaciğer değerleri ve fonksiyonlarının normal olmasından ve sadece kandaki bilirubin değerinin referans üstünde oluşundan dolayı teşhisi konulan bir sendrom çünkü. Benim yapılan ek tetkiklerimde de ultrasonum ve kan değerlerim temizdi. Anladığım kadarıyla arkadaşınızda da Gilbert vardı ve olumlu aldı. Yakın bir tarih miydi acaba olumlu aldığı tarih?

Bu sendrom karaciğer değerleri ve fonksiyonlarının normal olmasından ve sadece kandaki bilirubin değerinin referans üstünde oluşundan dolayı teşhisi konulan bir sendrom çünkü. Benim yapılan ek tetkiklerimde de ultrasonum ve kan değerlerim temizdi. Anladığım kadarıyla arkadaşınızda da Gilbert vardı ve olumlu aldı. Yakın bir tarih miydi acaba olumlu aldığı tarih?
Ek tetkik yaptırmanıza sebep olan bilirubin değeriniz neydi acaba benim total bilirubinim ve indirekt bilirubinim normal çıktı fakat direkt bilirubinim üst sınırdan 0.06 yüksek çıktı safra kesemde polip olduğu için de safra ultrasonu istenmesinden çekiniyorum sizce bu değerlerde usg ek tetkiki istenir mi

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.