2021 yılında üniversite sınavına hazırlanırken yaşadığım stresin üzerine bazı ailevi durumlar ve evcil hayvanımın kaybı geldiği için o dönem 1 defaya mahsus psikiyatriye başvurmuştum. Açıkçası doktor beni 1 dakika yarım yamalak dinleyip beyaz reçete bir ilaç olan "Selectra" verip göndermişti, ben de bu ilacı 1 ay boyunca kullanıp durumumun anksiyete olmadığını farketmem üzerine bırakmıştım. Bundan sonraki 5 yıl içinde de herhangi bir psikolojik sorun yaşamadım hatta böyle bi psikiyatri ziyaretim olduğu bile aklımdan çıkmıştı. Bu sene mezun olacağım ve THY Take Off Cadet programına başvurmayı planlıyordum ancak THY'nin resmi sitesinde yer alan "Geçmişte psikiyatrik hastalık tanısı ve tedavisi olan veya halen tedavisi devam etmekte olan adayların (Geçmişte tedavi olanlar da dahil) işe girişi uygun değildir." ifadesini görünce psikiyatri ziyaretimi hatırladım ve dünyam başıma yıkıldı.
E-Nabız üzerinden kontrol ettiğimde psikiyatri "Psikiyatri Muayene Tanısı", E-Devlet üzerinden baktığımda ise "F41.1: Yaygın anksiyete bozukluğu." şeklinde görünüyor. Sizce bu durumda direkt elenir miyim? Psikiyatrik bir hastalığım olmadığına dair bir rapor almam bir işe yarar mı, veya il sağlık müdürlüğüne başvurarak bu tanıyı sildirmem mümkün mü?
E-Nabız üzerinden kontrol ettiğimde psikiyatri "Psikiyatri Muayene Tanısı", E-Devlet üzerinden baktığımda ise "F41.1: Yaygın anksiyete bozukluğu." şeklinde görünüyor. Sizce bu durumda direkt elenir miyim? Psikiyatrik bir hastalığım olmadığına dair bir rapor almam bir işe yarar mı, veya il sağlık müdürlüğüne başvurarak bu tanıyı sildirmem mümkün mü?