Pozisyon veya İlan Adı
Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
11 Ara 2025
8
2
0
Meslek
Kokpit
Merhaba,

THY ile Cadet sürecim CRM aşamasında olumsuz sonuçlandı ve yeni ilan açılınca retest için başvuracağım. Bu süreçte diğer havayollarının programlarına (örneğin SunExpress) başvurmamın negatif veya pozitif bir etkisi olur mu? Başvurursam, neden tek bir havayoluna odaklanmadığım, başvurmazsam ise yeterince pilot olmak istemediğim sorgulanabilir mi merak ettim. Daha önceden böyle bir durum yaşayan varsa fikirlerini dinlemek isterim. Teşekkürler.

Merhaba,

THY ile Cadet sürecim CRM aşamasında olumsuz sonuçlandı ve yeni ilan açılınca retest için başvuracağım. Bu süreçte diğer havayollarının programlarına (örneğin SunExpress) başvurmamın negatif veya pozitif bir etkisi olur mu? Başvurursam, neden tek bir havayoluna odaklanmadığım, başvurmazsam ise yeterince pilot olmak istemediğim sorgulanabilir mi merak ettim. Daha önceden böyle bir durum yaşayan varsa fikirlerini dinlemek isterim. Teşekkürler.
Selamlar. Önemli olan ne yaptığınız değil neden yaptığınız. Diğer havayolu şirketlerine başvurmanızın sebebi pilot olma motivasyonunuzdan kaynaklanıyor ise bu bence olumlu olarak yansır. Veya başvurmadıysanız da neden başvurmadığıbızı mantıklı bir şekilde gerekçelendirmeniz gerekiyor. Yani yapılan eylemden ziyade neden yaptığınızı ve motivasyonunuzu düzgün aktarmalısınız diye düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Like
Tepkiler: eloscugum
Selamlar. Önemli olan ne yaptığınız değil neden yaptığınız. Diğer havayolu şirketlerine başvurmanızın sebebi pilot olma motivasyonunuzdan kaynaklanıyor ise bu bence olumlu olarak yansır. Veya başvurmadıysanız da neden başvurmadığıbızı mantıklı bir şekilde gerekçelendirmeniz gerekiyor. Yani yapılan eylemden ziyade neden yaptığınızı ve motivasyonunuzu düzgün aktarmalısınız diye düşünüyorum.
Yanıtınız için çok teşekkürler, gerçekten doğru söylüyorsunuz. SunExpress, Lufthansa ve THY'nin ortak girişimi olduğu için aday portalından bu bilgiye erişebilirler veya mülakatta soru gelirse yalan söylemenin doğru olmayacağını düşündüğümden soruyu sormuştum. Dediğiniz gibi gerekçelendirerek açıklarsak sorun olmayacaktır diye düşünüyorum, tekrardan çok teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.