Pozisyon veya İlan Adı
Cadet

erenc

Üye
20 Mar 2025
42
7
5
Merhaba,
Ön değerlendirme sonrası istenen ek tetkiklerden beklenti tam olarak nedir?
Takip ve tedavi gerektirmediğiyle alakalı uzman görüşü istenmiş. Doktorun durumu ve geçmiş tahlilleri inceleyip kısaca el yazısıyla bunu yazıp imzalaması yetiyor mu yoksa illa ki bir tetkik yapmış olması istenir mi? Yazının detaylı olması beklenir mi?

Bana herhangi bir hastaneden alabilirsin dendi ama forumda shgm onaylı hastanelere gidildiğini gördüm. Bu fark yaratır mı?

Ek tetkik verip olumlu/olumsuz sonuç almış adaylar deneyimini paylaşabilirse ve farklı birçok örnek görmüş @indigo11 hocam gibi kişiler cevaplayabilirse sevinirim.

Neler istendiğine dair ek tetkik kağıdı veriliyor ona göre uzman doktora gidip istenilen tahlil ya da çekim yapılıyor.

Size verilen ek tetkik kağıdında örnek olarak Ürolog Uzman Hekim tarafından Böbrek Taşı BT'si gerekiyor yazacak.

Hiçbir doktor güncel tahlil ya da çekim olmadan el yazısıyla bir şeyler yazmaz aksi durumda kendisi zan altında kalır.

Size söylenen eğer takip ve tedavi gerektirmediği isteniyorsa uzman doktora bunu kanıtlayabilecek şekilde olacak tahlil ve çekimleri yapılmasını isteyip bunun raporunu almanız gerekir.

Önceden sadece shgm onaylı hastahaneye gidiliyordu fakat herhangi bir hastahane olabilir tercihinize kalmış. Fark yaratmaz. Sadece özelde sonucunuzu daha hızlı alırsınız.

• Like
Tepkiler: skydias ve gunes
Neler istendiğine dair ek tetkik kağıdı veriliyor ona göre uzman doktora gidip istenilen tahlil ya da çekim yapılıyor.

Size verilen ek tetkik kağıdında örnek olarak Ürolog Uzman Hekim tarafından Böbrek Taşı BT'si gerekiyor yazacak.

Hiçbir doktor güncel tahlil ya da çekim olmadan el yazısıyla bir şeyler yazmaz aksi durumda kendisi zan altında kalır.

Size söylenen eğer takip ve tedavi gerektirmediği isteniyorsa uzman doktora bunu kanıtlayabilecek şekilde olacak tahlil ve çekimleri yapılmasını isteyip bunun raporunu almanız gerekir.

Önceden sadece shgm onaylı hastahaneye gidiliyordu fakat herhangi bir hastahane olabilir tercihinize kalmış. Fark yaratmaz. Sadece özelde sonucunuzu daha hızlı alırsınız.
Teşekkürler, durumu detaylandırmak gerekirse benim durumum kan değerleriyle alakalı. Son bir sene içinde birçok kan tahlili yaptırmıştım, aynı ay içinde de tahlilim vardı. Doktor bunları inceleyerek yazdı sonucu, yeni tahlil istemedi.
Yine de sorun olur mu diyorsunuz?

Sorun olur ya da olmaz demiyorum sonuçta uzman hekim değilim.

Demek istediğim bir hekim geçmişe bakarak sende uçuşu engelleyecek bir problem yok diyip bunun altına bir imza atmaz. Sizden tahlil istenir ve çıkan sonuca göre hekim raporunda uçuşu engelleyecek bir rahatsızlığın olmadığını yazar.

Burada önemli olan cümlenin kesin bir şekilde herhangi bir rahatsızlığa açık kapı bırakmaması gerekir.

• Like
Tepkiler: gunes
Sorun olur ya da olmaz demiyorum sonuçta uzman hekim değilim.

Demek istediğim bir hekim geçmişe bakarak sende uçuşu engelleyecek bir problem yok diyip bunun altına bir imza atmaz. Sizden tahlil istenir ve çıkan sonuca göre hekim raporunda uçuşu engelleyecek bir rahatsızlığın olmadığını yazar.

Burada önemli olan cümlenin kesin bir şekilde herhangi bir rahatsızlığa açık kapı bırakmaması gerekir.
hocam bu zarf olayı nasıl oluyor biz toplu olarak alıp mı bir zarfa koyuyoruz yoksa hastaneden test yaptırdığım doktorlardan ayrı ayrı mı alıyoruz?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.