Pozisyon veya İlan Adı
THY Take-Off Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
26 Eki 2025
2
1
0
Meslek
Kokpit
Herkese merhabalar. E-Nabız geçmişimde 2023 Aralık ayında gerçekleşmiş bir psikiyatri ziyareti var. Fakat tanı kısmı boş bırakılmış durumda. Yalnızca ön tanı kısmında G47-UYKU BOZUKLUKLARI yazmakta. Bunun dışında ilaç olarak 15mg Redepra reçete edilmiş. Tüm detayları ekteki görsellerde görebilirsiniz.
Aklıma takılan soru şu: THY Take-Off Cadet için yayınlanan sağlık kriterlerinde psikiyatrik değil, nörolojik hastalıklar kısmında "Geçmişte "tanı" konulan" ifadesi geçmektedir. Birincisi, benim ziyaretim nörolojiye değil, psikiyatriye yapıldı, ikincisi tanı değil, öntanı girildi. Bu durumda yönetmelikte bahsedilen kategoriye pek de uymayan bir durum ortaya çıkmaktadır. Fakat "Redepra 15mg" reçete edilmesi ve ilacın satın alınmış olması engel olur mu? sorusu kafamı kurcalıyor. İlacın etken maddesi antidepresan olsa da 15 mg gibi çok ufak dozlarda yazılan Redepra ön tanıda da görülen uyku bozukluğu tedavilerinde uyku yapması için reçete edilebiliyormuş.

İşin özeti, Uyku Bozukluğu tanısı engel durum oluşturan psikiyatrik hastalıklar listesinde değil, nörolojik hastalıklar listesinde ancak benim yalnızca psikiyatriden verilmiş bir uyku bozukluğu ön tanı kaydım var. Yazılan ilaç da beyaz reçeteli ufak dozlu bir ilaç. Bunun yanında tüm söylediklerim bundan 3 yıl önce ve yalnızca bir defa yaşanmış.

Tüm bunlar göz önüne alındığında sizce sağlık aşamasında elenir miyim?

Tüm detayları ekteki görsellerden görebilirsiniz. Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim...

Tek seferlik bir kayıt olması sizin lehinize ancak mutlaka kurumdan detaylı epikriz raporu alın THY istediğinde elinizde hazır olsun.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.