Pozisyon veya İlan Adı
Take-Off Cadet
23 Ağu 2025
1
0
0
Meslek
Kokpit
Merhabalar, önümüzdeki yıl THY Cadet programına başvurmayı düşünüyorum. Bu süreçte sağlık konusunda bir kaç sorum olacak. Şimdiden teşekkürler.

1-) 2015 yılından itibaren e-nabızda görünen tanılarım aşağıdaki gibidir, bu tanılardan herhangi biri sağlık muayenelerinde elenmeme neden olabilir mi?

- DOKTOR TANILARI
şubat 2023 = L30.8 Dermatit diğer, tanımlanmış _AİLE HEKİMLİĞİ
ekim 2020 = J30.2 mevsimsel alerjik rinit , diğer
ağustos 2019 = L21 Seboroik dermatit
haziran 2018 = L21 Seboroik dermatit - skar yapmayan saç kaybı, diğer, E56 - vitamin eksiklikleri, diğer
ağustos 2017 = H60.9 Otitis eksterna, tanımlanmamış (dış kulak iltihabı)
ağustos 2017 = L30.8 Dermatit diğer, tanımlanmış
şubat 2016 = H04 Lakrimal sistem bozuklukları, H52 Refraksiyon ve Akomodasyon bozuklukları, (göz kuruluğu için gidildi)
ocak 2016 = H04 Lakrimal sistem bozuklukları, (göz kuruluğu için gidildi)
aralık 2015 = H04.1 Lakrimal bezin diğer bozuklukları, (göz kuruluğu için gidildi)

- seboroik dermatit tanısı olan muayenelere saç dökülmesi nedeniyle gitmiştim ve sonrasında sadece kısa süreliğine bir kaç şampuan kullandım.

- Şu anda düzenli olarak kullandığım herhangi bir ilaç yok.

2-) Bu tanılar dışında ayrıca 2019 yılındaki kan tahlillerimde tiroid bezi ile ilgili bir-iki değerim (TSH, SERBEST T4) referans değerin biraz (çok değil) altında/üstünde çıktı. Bu tahlillerden sonra tiroid ultrasonu da çekildim ve sonuçlar normal çıktı, bunlardan dolayı doktor herhangi bir tanı ve tedaviye gerek görmedi. (En son 2023 tarihli tahlillerimde bu değerlerin hepsi normal çıktı) Bu durum bir sıkıntı teşkil eder mi?

3-) Ayrıca göz derecelerimde şu an sınır dışı (iki göz de 7 derece miyop), class-1 den 3-4 ay önce lazer operasyonu yaptırıp, kısmi düzeltme ile 3,5-4 dereceye (kornea kalınlığı yetersiz olduğu için tam sıfırlama olmuyor) indirtmeyi düşünüyorum. Bu durum herhangi bir sıkıntı teşkil eder mi ve ayrıca bu konuda verebileceğiniz tavsiyeler var mı?

- Birde sizce Lazer operasyonu öncesinde class-1 muayenesi olmalı mıyım, böylece göz dışında bir engel yaratabilecek rahatsızlığım varsa boşu boşuna lazer olmamış olacağım. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Son olarak lazer operasyonunu ön sağlık muayenesinden sonra yaptırmak gibi bir seçenek var mı, yani bu aşamada ek süre veriyorlar mı yoksa göz derecen uygun değil deyip eleme gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

Tekrardan teşekkürler.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.