Pozisyon veya İlan Adı
Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

vvoriarty

Üye
10 Şub 2026
2
0
0
Meslek
Kokpit
1770732693914-a26ace00-f151-4997-badc-9798a2c852d9.png

Merhaba arkadaşlar,

2020 yılında üniversite sınavına hazırlandığım dönemde, yalnızca danışma amacıyla tek seferlik bir psikiyatri muayenesine başvurdum ve bu görüşme sonucunda e-Nabız sisteminde “psikiyatri muayene tanısı” kaydı oluştu.

Söz konusu muayene sırasında, reçetesiz satılan Citoles 5 mg tablet önerilmiş. İlacı temin edip etmediğimi net olarak hatırlamıyorum. Ancak fotoda belirtildiği gibi reçete kısmının altında “Satın alınan ilaçlar” kısmında kayıtlı bilgi bulunmamakta diyor. Bu görüşme dışında, psikiyatrik bir takip, düzenli tedavi veya ilaç kullanımı olmadı.
Cadet sürecini etkileyip etkilemeyeceği konusunda kararsızım.
Sildirme yoluna gidecek kadar önemli olduğunu düşünmüyorum fakat “psikiyatr” ifadesi görür görmez hemen elemelerinden de tedirgin oluyorum.
Sildirmek kesin bir çözüm müdür? Sonrasında sildirildiği anlaşılır mı? Sildirmediğim takdirde kontrol sırasında kendimi açıklamam için bir fırsatım olur mu? Veya ek bir kağıt almam gerekir mi destekleyici niteliğinde doktordan vs.

Konuyla ilgili bilgisi olan veya benzer deneyimlere sahip olan varsa bilgilendirebilirse çok sevinirim.

Teşekkürler.

Sildirmek kesin bir çözümdür bu haliyle sorun olur, sildirme işlemleri için 2024 ve öncesi tanılarda hastanenin bulunduğu il sağlık müdürlüğüne yazılı dilekçe ile başvuruyorsun orada zaten konuya vakıflar, sildirme işleminden sonra reçete kalacak onun için de sgk ya yazı yazarak bu reçeteyi satın almadım geçmişimden silin diye onlar da duruma vakıflar onu da sildirebiliyorsun randevu görünüyor ama durumu izah ettiğinde muhtemelen sorun olmaz, süreç toplam 2-3 ay sürüyor

• Like
Tepkiler: admin
Dün yapılan bilgilendirme toplantısında bir seferlik olan muayenelerin sorun oluşturmayacağını söyledi oradaki doktor

Dün yapılan bilgilendirme toplantısında bir seferlik olan muayenelerin sorun oluşturmayacağını söyledi oradaki doktor
Teşekkür ederim, bir seferlik olan muayenelerin türü hakkında bir bilgi verdi mi? Psikiyatrik muayeneler de buna dahil mi yoksa genel bir bilgilendirme olarak mı geçti acaba?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.