Merhaba arkadaşlar,
2020 yılında üniversite sınavına hazırlandığım dönemde, yalnızca danışma amacıyla tek seferlik bir psikiyatri muayenesine başvurdum ve bu görüşme sonucunda e-Nabız sisteminde “psikiyatri muayene tanısı” kaydı oluştu.
Söz konusu muayene sırasında, reçetesiz satılan Citoles 5 mg tablet önerilmiş. İlacı temin edip etmediğimi net olarak hatırlamıyorum. Ancak fotoda belirtildiği gibi reçete kısmının altında “Satın alınan ilaçlar” kısmında kayıtlı bilgi bulunmamakta diyor. Bu görüşme dışında, psikiyatrik bir takip, düzenli tedavi veya ilaç kullanımı olmadı.
Cadet sürecini etkileyip etkilemeyeceği konusunda kararsızım.
Sildirme yoluna gidecek kadar önemli olduğunu düşünmüyorum fakat “psikiyatr” ifadesi görür görmez hemen elemelerinden de tedirgin oluyorum.
Sildirmek kesin bir çözüm müdür? Sonrasında sildirildiği anlaşılır mı? Sildirmediğim takdirde kontrol sırasında kendimi açıklamam için bir fırsatım olur mu? Veya ek bir kağıt almam gerekir mi destekleyici niteliğinde doktordan vs.
Konuyla ilgili bilgisi olan veya benzer deneyimlere sahip olan varsa bilgilendirebilirse çok sevinirim.
Teşekkürler.