Ben de Adana'da yaşıyorum. Bu havalimanında işe girmek için çok çabaladım. Bütün yer hizmetleri şirketlerine, havayolu şirketlerine ve havalimanını işleten KZV Havalimanı şirketine başvurular yaptım. Sadece bulabildiğim ilanlara değil, bulabildiğim insan kaynakları mail adreslerine de yazdım. Linkedin'den bu şirketlerin insan kaynakları yetkililerine ulaşmaya çalıştım. Ama yanıt alamadım. Belli ki şimdilik pek eleman alımı yok. Sadece KZV Havalimanı'nın aylardır var olan teknik personel ilanları var.
Çelebi'nin sözünü ettiğiniz part time ilanı uzun zamandır Kariyer.net'te duruyor. Yeni bir ilan değil. Eleman arayışları hâlâ devam ediyor mu yoksa ilanı açık mı unuttular merak ediyorum.
Havaş artık bu bölgede yok. Çelebi ve TGS var. Yeni havalimanının açılışından sonra Fugo da geldi. Adana Havalimanı'nda Gözen de vardı. Yeni havalimanında varlar mı bilmiyorum.
Çelebi ve TGS zaten Adana Havalimanı'nda olan personelini buraya kaydırdı. Linkedin'de gördüğüm kadarıyla Çelebi başka şehirlerden de buraya eleman takviye etmiş. Fugo ne yaptı, nasıl yaptı bilmiyorum.
Çukurova Havalimanı, Adana Havalimanı'na göre çok daha yüksek kapasiteli olup daha işlek olması beklenmekte. Daha şimdiden, Adana Havalimanı'na gelmeyen havayolu şirketleri buraya gelmeye başladı, yeni hatlar açılmaya başladı. Bu nedenle ben de eleman alımı olması bekliyordum ama şimdilik ihtiyaç duyulmamış belli ki. Havalimanının trafiği arttıkça ihtiyaç duyulur belki.
Bu sektörde çalışan birkaç kişiyle görüştüm. "Alımlar hemen başlamaz, yeni havalimanı açıldıktan sonra zaman içinde eleman alımları başlar" diyen de oldu, "bu sektörde yaz sezonu, yoğun sezondur. Sezon bittikten sonra eleman alımı başlar ve eğitimler yapılır, personel yaza hazır hale getirilir" diyen de oldu.
Bekleyip göreceğiz.
Eğer işe yarayacaksa ben de havalimanına gelip aynısını yapayım. Havamaş biraz masraflı olacak ama işe yarayacaksa buna değer.