Pozisyon veya İlan Adı
2. Pilot Aday Adaylığı
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

nbarisb

Üye
3 Ara 2025
53
18
5
Meslek
Kabin
Merhaba, crm retest adayıyım. İlk crm ile retest crm arasında farklar oluyor mu? Örneğin içerik bakımından ince detayları değiştiriyorlar mı? Oynanan oyun, grup konsepti açısından?

Sizce uyumlu olmak mı daha önemli yoksa kendi kararının arkasında durmak mı?

Ekiple iletişim içerisinde olurken iletişimi yönlendiren/başlatan taraf olmak yanlış anlaşılabilir mi?

Oyun içerisinde ufak farklılıklar olabiliyor ama bu retestle alakalı bir durum değil sanırım ezber olmaması adına belli sürelerde oyun kurallarında değişiklikler yapılıyor.

Uyumlu olmak kendinizden bir şeyler feda etmeniz demektir, eğer feda ettiğiniz şey doğru bir şey ise bu kabul edilemez bir durumdur. Yani uyumlu olmak adına bir yanlışa göz yumarsanız bu doğru bir tutum olmayacaktır. (Oyun içerisinde bir kural hatasına göz yummak gibi bir şeyden bahsediyorum yoksa oyundaki bazı tercihler subjektif konulardır oralarda gerçek bir doğru yoktur) Kendi düşüncelerinizi doğru bir dille söylemelisiniz , karşı tarafın düşüncelerini de saygıyla dinleyip empati kurabilmelisiniz. Yani sınırları olan bir denge oyuncusu olmanız en iyisidir. ( Sınırlarınız oyunun kuralları olmalıdır )

İletişimi yönlendiren başlatan taraf olmanızda hiçbir sakınca olmaz aksine bu iyi bir durumdur ama bunu iyi yönetmeniz gerekir. Burada baskınlık kurmamanız ve bir otorite olmamanız önemlidir.

Reteste ne zaman gireceksiniz?

• Like
Tepkiler: blackout
Merhaba crmde bahsettiğiniz oyun nasıl bir şey üstü kapalı örnekler vererek anlatabilir misiniz ?

Merhaba crmde bahsettiğiniz oyun nasıl bir şey üstü kapalı örnekler vererek anlatabilir misiniz ?
6 kişilik bir grup oyunu bir çeşit Monopoly gibi düşünebilirsiniz. Belirli sırayla herkes oyuna dahil oluyor ve görevlerini yerine getiriyor ama kimse bireysel değil tüm karar süreçleri bir grup halinde alınıyor. Bu görevlerde de CRM yetkinliklerini kullanabilme yeteneğinizi inceliyorlar.

• Like
Tepkiler: BB1414
Oyun içerisinde ufak farklılıklar olabiliyor ama bu retestle alakalı bir durum değil sanırım ezber olmaması adına belli sürelerde oyun kurallarında değişiklikler yapılıyor.

Uyumlu olmak kendinizden bir şeyler feda etmeniz demektir, eğer feda ettiğiniz şey doğru bir şey ise bu kabul edilemez bir durumdur. Yani uyumlu olmak adına bir yanlışa göz yumarsanız bu doğru bir tutum olmayacaktır. (Oyun içerisinde bir kural hatasına göz yummak gibi bir şeyden bahsediyorum yoksa oyundaki bazı tercihler subjektif konulardır oralarda gerçek bir doğru yoktur) Kendi düşüncelerinizi doğru bir dille söylemelisiniz , karşı tarafın düşüncelerini de saygıyla dinleyip empati kurabilmelisiniz. Yani sınırları olan bir denge oyuncusu olmanız en iyisidir. ( Sınırlarınız oyunun kuralları olmalıdır )

İletişimi yönlendiren başlatan taraf olmanızda hiçbir sakınca olmaz aksine bu iyi bir durumdur ama bunu iyi yönetmeniz gerekir. Burada baskınlık kurmamanız ve bir otorite olmamanız önemlidir.

Reteste ne zaman gireceksiniz?
Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. Uyumluluktan kastım kural hatasına göz yummak gibi bir şey değildi kesinlikte, dediğiniz gibi subjektif konular için sormuştum. Örneğin ilk üç kişi ile ortak bir konuda anlaşıp sonraki 3 kişiyle anlaşamayıp, diretmeyip onların fikrini kabul etmek uyumluluk sayılır mı gibi. Aslında bu seçimlerin çok bir doğruluğu olmadığı söyleniyor. Önemli olan crm bileşenleri. Ama aklımı kurcalayan bazı olası durumlar var.

Anlaşamadığımız bir konuda direnip kendi fikrimizin arkasında durup olası bir çatışmaya yol açmak mı daha iyi yoksa kendi fikrimizi söyleyip arkasında durmayıp pes edip karşı tarafın fikrini kabul etmek mi? Bana kalırsa çatışmadan kaçınmak en iyi fikir.

Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. Uyumluluktan kastım kural hatasına göz yummak gibi bir şey değildi kesinlikte, dediğiniz gibi subjektif konular için sormuştum. Örneğin ilk üç kişi ile ortak bir konuda anlaşıp sonraki 3 kişiyle anlaşamayıp, diretmeyip onların fikrini kabul etmek uyumluluk sayılır mı gibi. Aslında bu seçimlerin çok bir doğruluğu olmadığı söyleniyor. Önemli olan crm bileşenleri. Ama aklımı kurcalayan bazı olası durumlar var.

Anlaşamadığımız bir konuda direnip kendi fikrimizin arkasında durup olası bir çatışmaya yol açmak mı daha iyi yoksa kendi fikrimizi söyleyip arkasında durmayıp pes edip karşı tarafın fikrini kabul etmek mi? Bana kalırsa çatışmadan kaçınmak en iyi fikir.
Bu konuda eğer re-test süreciniz kısa zaman içerisinde değilse Çatışma Yönetimi üzerine kaynaklar okuyabilirsiniz ya da bir CRM kaynağında Çatışma yönetimi üzerine çalışabilirsiniz. Belki de sizin fikriniz çok daha mantıklı ve karşı tarafı ikna edebilirsiniz bu konuyu iyi veya kötü diye ayırmak mümkün değil. Zaten grup olarak alınan bir karar için diretmeniz çok doğru olmaz ama düşüncelerinizi fikrinizi belirtmeniz ve bu fikre katılmadığınızı ifade etmeniz önemlidir. Sayısal üstünlük başka bir kararı destekliyorsa zaten buna saygı duymak gerekiyor dediğim gibi oyunun kurallarını etkileyen bir şey değilse.

Aslında demek istediğim şu siz fikirlerinizi doğru ve çekinmeden belirtin ve ikna etmek için metotlarınızı kullanın eğer karşınızdaki insanlar kararlarını değiştirmiyorlarsa ya da yanaşmıyorlarsa orada katılmadığınızı ama saygı duyduğunuzu belirterek devam edin önemli olan nokta budur.

• Like
Tepkiler: blackout

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.