merhaba ben aknelerim için dermotoloğa gittim ve o beni kadın doğuma yönlendirdi. Kadın doğum 2019 yılında bana düzensiz menstürasyon tanısı koymuş. Daha sonra hormonlarıma baktırmak için hastanede endokrinoloji bölümüne gittim. Doktor bana böbrek üstü bezlerimin düzenli çalışıp çalışmadığını öğrenmek için ilaç verdi ve 6 defa 30dk aralıklarla kan aldı. Sonuç olarak hormonlarım temiz çıktı ve bana stresten kaynaklı olduğunu söyledi. Bu yılın başında reglim yine strese bağlı 3 ay gecikti ve bu sefer kadın doğum uzmanına kendim gittim. Orada bana yine düzensiz menstürasyon tanısı konuldu. Ayrıca şu detaylı belirteyim ki her gittiğimde kendi doktorumu bulamadığımdan başka doktor baktı bana. Şikayetimi a doktoruna anlattım b doktoru baktı c doktoru tanı koydu gibi bir durum. Her neyse daha sonra doktor bana doğum kontrol hapı verdi ve 4 ay kullandım ve bıraktım. Diğerlerine nazaran biraz daha detaylı çekilen ultrason raporumu ve hormon değerlerimi aşağıya bırakıyorum. Sizce bu şekilde sürece başlamam doğru olur mu ? Eğer gerçekten bilen birisi varsa bana yardımcı olabilir mi?
Ultrason Raporundaki Yazı
Klinik öykü :
Batın gazı nedeniyle tetkik suboptimaldir.
Teknik imkanların ve hasta uyumunun elverdiği ölçüde yapılabilen tetkikte izlenebildiği kadarıyla;
Uterus normal boyut ve parankim özelliğindedir.
Sağ over boyutları 59x21 mm ölçülmüştür.
Sol over vizualize edilemedi.
Endometrium normal kalınlıkta olup; kavite içinde mayii izlenmemektedir.
Sağ overde multiple sayı ve ebatta büyüğü 8.5 mm ebatli anekoik kistik alanlar izlendi. (folikül kist?)
Douglasta mayii izlenmedi.
Mesane lümeninde komplike içerikle uyumlu görünüm izlenmiştir. (Sistit?)
Ultrason Raporundaki Yazı
Klinik öykü :
Batın gazı nedeniyle tetkik suboptimaldir.
Teknik imkanların ve hasta uyumunun elverdiği ölçüde yapılabilen tetkikte izlenebildiği kadarıyla;
Uterus normal boyut ve parankim özelliğindedir.
Sağ over boyutları 59x21 mm ölçülmüştür.
Sol over vizualize edilemedi.
Endometrium normal kalınlıkta olup; kavite içinde mayii izlenmemektedir.
Sağ overde multiple sayı ve ebatta büyüğü 8.5 mm ebatli anekoik kistik alanlar izlendi. (folikül kist?)
Douglasta mayii izlenmedi.
Mesane lümeninde komplike içerikle uyumlu görünüm izlenmiştir. (Sistit?)