THY Boy Kilo Endeksi

• Konbuyu başlatan DexterMorgan
  • Başlangıç tarihi
D

DexterMorgan

HavaPersonel.Com
Merhabalar,

Bu konu ile ilgili bilgisi olan var mıdır acaba ? Çoğu yerde vücut kitle endeksi hesaplamada ne çıkıyorsa o deniliyor fakat bazı sitelerde okuduğumda erkeklerde +5 kadınlarda +2 kiloya kadar müsamma gösteriliyor diye bir yazı bulunmakta, hangisine göre ilerlemiz lazım ? Bilgisi olan var mı acaba ?

admin

admin

Admin
Moderatör
İnternette yaptığınız hesaplamada sonucun 18.5-25 arası olması gerekiyor.

L

lupelius

HavaPersonel.Com
İnternette yaptığınız hesaplamada sonucun 18.5-25 arası olması gerekiyor.
25in üzerinde olsak ama fit ve zayıf bir görüntüye sahip olsak problem olur mu ? Vücut geliştirme yapıyorum öyle aman aman kaslı değilim ama yapılıyım biraz ve 25in 1-2 üzerinde kalabilirim süreç sonuna kadar problem olur mu çok endişeliyim

gunesdogan

gunesdogan

HavaPersonel.Com
25in üzerinde olsak ama fit ve zayıf bir görüntüye sahip olsak problem olur mu ? Vücut geliştirme yapıyorum öyle aman aman kaslı değilim ama yapılıyım biraz ve 25in 1-2 üzerinde kalabilirim süreç sonuna kadar problem olur mu çok endişeliyim
Tabii son karar THY'nin ama boy kilo ölçümünde 1 kiloyu, 1 cm'yi bile sorun ettiklerini düşünürsek tabii ki sizinki büyük problem olur. Bu konuda çok katılar.

H

hikinq

HavaPersonel.Com
Kabin Hizmetleri Başkanlığı gerek görmesi halinde, kabin personelini boy ve kilo Ölçümüne sevk eder.
i. Kabin Personeli Boy- Kilo Kriterleri
Bayan Kabin Personeli için;
• Kilosu (kg), boy ölçüsünden (cm) 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 6 (dahil) sayı yukarida;
⚫ Kilosu (kg), boy ölçüsünden (cm) 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 20 (dahil) sayı aşağıda olması gerekir.
Bay Kabin Personeli için;
⚫ Kilosu (kg), boy ölçüsünden (cm) 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 10 (dahil) sayı yukarida;
• Kilosu (kg), boy ölçüsünden (cm) 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 15 (dahil) sayı aşağıda olması gerekir.
ii. Ölçümlerin Değerlendirilmesi
Boy-kilo kriterlerine uymayan kabin personelinin boy-kilo ölçüm sonuçları Personel Başkanlığı/Sağlık Müdürlüğü tarafından yeniden değerlendirilir. Yapılan
değerlendirme neticesinde;
Vücut Yağ Yüzdesi / PBF (Percentage of Body Fat) normal sınırlarda olup, Yumuşak Yağsız Doku Kütlesi / SLM( Soft Lean Mass) yüksek olanların, Vücut Kitle İndeksi (BMI) 30 kg/m2 ve altında olmak kaydıyla sonuçları normal olarak değerlendirilir.

Benim bildiğim bu şekilde

D

DexterMorgan

HavaPersonel.Com
Kabin Hizmetleri Başkanlığı gerek görmesi halinde, kabin personelini boy ve kilo Ölçümüne sevk eder.
• Kilosu (kg), boy ölçüsünden (cm) 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 6 (dahil) sayı yukarida;
⚫ Kilosu (kg), boy ölçüsünden (cm) 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 20 (dahil) sayı aşağıda olması gerekir.
⚫ Kilosu (kg), boy ölçüsünden (cm) 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 10 (dahil) sayı yukarida;
• Kilosu (kg), boy ölçüsünden (cm) 100 çıkarılınca kalan sayıdan en fazla 15 (dahil) sayı aşağıda olması gerekir.
Boy-kilo kriterlerine uymayan kabin personelinin boy-kilo ölçüm sonuçları Personel Başkanlığı/Sağlık Müdürlüğü tarafından yeniden değerlendirilir. Yapılan
Vücut Yağ Yüzdesi / PBF (Percentage of Body Fat) normal sınırlarda olup, Yumuşak Yağsız Doku Kütlesi / SLM( Soft Lean Mass) yüksek olanların, Vücut Kitle İndeksi (BMI) 30 kg/m2 ve altında olmak kaydıyla sonuçları normal olarak değerlendirilir.

Artık gidince öğreniceğiz gibi :)

M

Mastrichy

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar boy kilo ölçümü sizce ne zaman yapılır kurul mülakatından öncemi yoksa sonramı. Acaba boy kilo ölçümü tahminlerinize göre ne zaman yapılır önceki alımlara göre . Admin yardımcı olursan sevinirim.

admin

admin

Admin
Moderatör
Arkadaşlar boy kilo ölçümü sizce ne zaman yapılır kurul mülakatından öncemi yoksa sonramı. Acaba boy kilo ölçümü tahminlerinize göre ne zaman yapılır önceki alımlara göre . Admin yardımcı olursan sevinirim.
Kuruldan önce

aeakyoll

aeakyoll

HavaPersonel.Com
Malesef problem olur. Görünüşünüz veya yağ oranınız/sıkılığınız ölçüt dahilinde değil. Yalnızca tartıda çıkan vücut ağırlığınızı dikkate alıyorlar. 5 yıllık powerlifting geçmişim var, 2 yıl önceki THY mülakatında oldukça sıkı bir fiziğe sahip olmama rağmen 5 kilogram fazlam olduğu için elenmiştim. BMI'nızdaki kilo aralığında kalmanız endişelerinizi giderecektir.

Ü

Üye silindi 8845

Resmi iş ilanlarında boy konusu sayısal olarak net belirtiliyor, lakin kilo konusundan hiç bahsetmiyorlar. "E nabızın vki(vucüt kitle endeksi) ne göre" diyebilirlerdi. Yazmadıklarına göre vardır bir bildikleri. take off talks için sorulara bunu yazacağım. Net bir cevap gelirse buraya cevap yazarım. Mülakat gününe kadar diete devam. :) VKİ'ye göre kendimizi hazır tutalım, gerisi Allah kerim.

K

Karşıma1DahaÇıkma

HavaPersonel.Com
Aynı konudan muzdaribim hayatimda kilodan dolayı hiç sorun yasamamistim. Ama epey bi kilo almışım
Boy : 1.85
Kilo: 93

Normak hastane ölçümlerine gore kilolu çıkıyorum ama polislik gibi bakan yerler 18- 27 olarak belirlemiş endeksi buna uyuyor.
Acaba THY'nin kuralı tam olarak ne?
Şuan deli gibi kilo vermeye kasıyorum bu aşamayı da geçersem kilodan elenmek acı olur.

A

adayhostes

HavaPersonel.Com
Bana geçen seneki alımda maksimum 60 kilo olabileceğim söylendi. (Boyum 160). Tartıda fazlam vardı ve verip gelmemi istediler. Uygun bir tarih belirlediler. Verip geldim. Fakat bazen direkt eleyebiliyorlar.

Ü

Üye silindi 8698

Bu konudaki bu bilginin kaynağını resmi yerden mi aldınız acaba zira öyleyse biraz daha rahatlayacağım. Ben de uzun suredir sporla ilgileniyorum 1.80 92 kgyum. Bmi bir iki puan yüksek çıkıyor 25’ten. Şayet söylediğiniz gibi +10 -15 aralığında müsamaha gösteriliyorsa ben sorun yaşamayacağım yok diğer arkadaşların dediği gibi bmi 25 üstü olmamalı ise o halde kilo vermeye başlayabilirim biraz. Durum hakkında kesin, net bir bilgi mevcut mu acaba?

A

adayhostes

HavaPersonel.Com
Bu konudaki bu bilginin kaynağını resmi yerden mi aldınız acaba zira öyleyse biraz daha rahatlayacağım. Ben de uzun suredir sporla ilgileniyorum 1.80 92 kgyum. Bmi bir iki puan yüksek çıkıyor 25’ten. Şayet söylediğiniz gibi +10 -15 aralığında müsamaha gösteriliyorsa ben sorun yaşamayacağım yok diğer arkadaşların dediği gibi bmi 25 üstü olmamalı ise o halde kilo vermeye başlayabilirim biraz. Durum hakkında kesin, net bir bilgi mevcut mu acaba?
Hocam geçen seneki başvuruda olanları söyleyeyim. Benim boyum 160. Deprem, konteyner yaşamı derken ben o süreçte çok kilo almıştım. 74 kiloydum. Bana 14 kilo verip gelmemi söylediler. 8 hafta sonrasına tekrar mülakat oluşturuldu. Kilomu verip geldim ve 60 kiloyla başarılı sayıldım. Ama bana 58 olursam uçuş hayatım boyunca rahat edeceğim söylendi. Boyunuzdan 100 çıkarma olayı gerçek. Birebir ilk ağızdan konuşuyorum. Bazen kilodan direkt eledikleri olmuş tabii. Sadece sistem bu şekilde. :)

Ü

Üye silindi 8698

Hocam geçen seneki başvuruda olanları söyleyeyim. Benim boyum 160. Deprem, konteyner yaşamı derken ben o süreçte çok kilo almıştım. 74 kiloydum. Bana 14 kilo verip gelmemi söylediler. 8 hafta sonrasına tekrar mülakat oluşturuldu. Kilomu verip geldim ve 60 kiloyla başarılı sayıldım. Ama bana 58 olursam uçuş hayatım boyunca rahat edeceğim söylendi. Boyunuzdan 100 çıkarma olayı gerçek. Birebir ilk ağızdan konuşuyorum. Bazen kilodan direkt eledikleri olmuş tabii. Sadece sistem bu şekilde. :)
O halde 1.80 olan ben en fazla 90 olabilirim söylediğiniz sisteme göre. Bu noktada sorun yaşamayacağım, doğru mu?

A

adayhostes

HavaPersonel.Com
O halde 1.80 olan ben en fazla 90 olabilirim söylediğiniz sisteme göre. Bu noktada sorun yaşamayacağım, doğru mu?
180-100=80 çünkü 160-100=60. +5 -5 muhabbeti dönüyor, ona çalışırken müsamaha gösteriyorlar

Konuyu okuyanlar;