BAYKAR Baykar Mühendis Maaşları

• Konbuyu başlatan normstar
  • Başlangıç tarihi
N

normstar

Instagram: @havacilikpersonelalimlari
Arkadaşlar baykarda mühendis maaşları hakkında bilgisi olan var mı ? Ek olarak yılda 12 maaş mı 16 maaş mı bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse sevinirim.

A

airrot

Arkadaşlar baykarda mühendis maaşları hakkında bilgisi olan var mı ? Ek olarak yılda 12 maaş mı 16 maaş mı bilgisi olan varsa ve bilgilendirirse sevinirim.
Ocakta başlayan yeni mühendis tanıdığım 60k ile başlamıştı. 12 maaş diye biliyorum ama emin değilim.

N

normstar

Ocakta başlayan yeni mühendis tanıdığım 60k ile başlamıştı. 12 maaş diye biliyorum ama emin değilim.
Anladım maaş konusunda emin misiniz? Ek olarak alımları neye göre yapıyorlar anlamadım doğrusu. Geçen bir ilanlarına başvurdum. Şartları sağlıyorum ama sınav vs hicbir şeye çağırmadan direkt olumsuz cevap geldi.

A

airrot

Anladım maaş konusunda emin misiniz? Ek olarak alımları neye göre yapıyorlar anlamadım doğrusu. Geçen bir ilanlarına başvurdum. Şartları sağlıyorum ama sınav vs hicbir şeye çağırmadan direkt olumsuz cevap geldi.
Emin gibiyim açıkçası şuanki durumu bilemem ama o zaman öyleydi. fikrimce okul dışı aktivitelere çok bakıyorlar teknofest derecesi vs. Alım durumlarını ben de pek anlayamıyorum açıkçası taşradaki üniversitelerden mezun hiçbir deneyimi olmayan arkadaşlar ilk aşamaları nasıl geçiyorlar ben de bilmiyorum, Linkedinde baktığımda hiç deneyimi olmayan insanların kabul aldığını görüyorum. bu tarz şirketlere tanıdık olmadan girmek biraz zor görünüyor.

N

normstar

Yani başvurduğum ilanda tüm şartları sağlıyordum sınav varsa muhakkak çağrılırım diye düşündüm ama. Değerlendirme sonucum olumsuz olmus. Şimdi yine açık ilanlar var da acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum diye sormak istedim

N

normstar

Cevabınız için de çok teşekkür ederim.

A

Airbird

Yani başvurduğum ilanda tüm şartları sağlıyordum sınav varsa muhakkak çağrılırım diye düşündüm ama. Değerlendirme sonucum olumsuz olmus. Şimdi yine açık ilanlar var da acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum diye sormak istedim
Az önceki arkadaşın dediği gibi biraz tanıdık muhabbetine bakıyor birazda sosyal durum işte teknofest katılımı yaptığın derece vs durumu en kötüsü orada olmak bile iyidir. Ayrıca aynı anda 3 ilana başvuru sınırı var. Bir ilandan olumsuz alırsan 6 ay sonra tekrar başvuru yapıyorsun.

N

normstar

Az önceki arkadaşın dediği gibi biraz tanıdık muhabbetine bakıyor birazda sosyal durum işte teknofest katılımı yaptığın derece vs durumu en kötüsü orada olmak bile iyidir. Ayrıca aynı anda 3 ilana başvuru sınırı var. Bir ilandan olumsuz alırsan 6 ay sonra tekrar başvuru yapıyorsun.
6 ay muhabbeti biraz saçmaymış onu bilmiyordum

A

Airbird

6 ay muhabbeti biraz saçmaymış onu bilmiyordum
sadece o başvuru yaptığın ilanda oluyor 6 ay muhabbeti başvuru yapmadığın diğer birimlerde sıkıntı yok başvurur ve olumsuz alırsan 6 ay yine başvuru yapamıyorsun birazcık üzücü bir şey ama...

N

normstar

sadece o başvuru yaptığın ilanda oluyor 6 ay muhabbeti başvuru yapmadığın diğer birimlerde sıkıntı yok başvurur ve olumsuz alırsan 6 ay yine başvuru yapamıyorsun birazcık üzücü bir şey ama...
Evet üzücü. Benzer ilanlar açıyorlar Allah'tan

R

redüktör

HavaPersonel.Com
Ne kadar doğrudur bilemem lakin Baykar işe alım kriterlerinde değişikliğe gitmiş. Önceden okul, ortalama vb. pek bakmıyorlardı, daha çok kişi kendini ne kadar geliştirmiş hangi projelerde yer almış gibi durumlar ön plandaydı. 2023 güz döneminde staj yapan bir arkadaşıma, birim lideri direkt '' Seninle çalışmayı çok isteriz fakat mezun olduğun okul kriterimizi sağlamıyor, o yüzden maalesef seni işe alamayız.'' gibi bir dönüş yapmış kendisine. Genelde Baykar işe alım yapacağı zaman kendi stajyerlerini tercih etmesine rağmen o arkadaşımı mülakata dahi sokmamışlar. Ne kadar doğrudur bilemem fakat benim duyduğum buydu. Artık mezun olunan okul adı vb. konulara da önem veriliyormuş.

Konuyu okuyanlar;