Pozisyon veya İlan Adı
Take-Off Cadet (Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı)
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

xyz00

Üye
23 Kas 2025
4
0
0
Meslek
Kabin
''Başvuru aşamasında dil belgesi bulunmayan adaylara; Türk Hava Yolları tarafından uygulanacak Online İngilizce Testinde başarı sağlamaları halinde, PACE-C (İK ve İş Birimi Teknik Değerlendirmesi) aşamasına kadar belgelerini sunmaları için ek süre tanınmaktadır. ''
İlanda bu şekilde belirtilmiş .
Yani başvurudan itibaren yaklaşık ne kadar sürem olacak belge almak için? Süreci daha önce deneyimleyenler cevap verirse sevinirim

Eğer tüm süreçleri hiç takılmadan geçerseniz ortalama mayıs haziran diyebilirim ama şirketin planlamasına bağlı süreçler çok uzayıp kısalabiliyor.

Pace-B'ye girmenizden itibaren 30 gün süreniz oluyor geçerli belgeyi yüklemek için. Yüklemeden Pace-C'ye giremiyorsunuz. Bazı adaylar esnetildiğini belirtmiş ama yönerge o şekilde. Yani takılmadan geçtiğinizi düşünürsek yaklaşık 2-3 ay ama o da belli olmaz, peş peşe de çağırabilirler süreçlere. Önerim Pace-A yı geçtikten sonra randevu almanız.

Yeni ilanla birlikte şartlar değişmiş bulunmakta.Pace B (CRM) sonucunuz açıklandıktan sonra dil belgenizi ibraz etmeniz için artık 15 gün veriliyor.Eski ilanda Pace B (CRM) mülakatına girdiğiniz tarihten itibaren 30 gün süre veriliyordu.
Süreç herkes için yoğunluğa bağlı olarak farklı ilerliyor.Kendi adıma konuşmam gerekirse ilana ilk başvuruyu yaptıktan tam 2.5ay sonra Pace A mülakatına girmiştim. Pace B ye ise Pace A ya girdikten 3 hafta sonra girmiştim.Pace C ve Pace B mülakatım arasında da nerdeyse 2 ay vardı.Her aşama arası süreler çok değişkendi.Zamanınız varsa şimdiden almanız daha mantıklı.Ben Pace B olumlu sonucumun gelmesini beklemiştim ve sonucum çok geç açıklandığı için dil belgesini ibraz etmem için önümde sadece 10 gün kalmıştı ve panik olmuştum.Sürece başvurduğunuz tarihten itibaren tüm aşamalara bir bütün olarak bakmanızı tavsiye ederim.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.