Askerlik Önerisi

0

_0x90

HavaPersonel.Com
Merhaba arkadaşlar, 2025 'te bedelli askerlik yapacağım. 2025'e girer girmez bitsin diye ay tercihlerimi ilk 12 ay sıralamasında yaptım Ocak, Şubat, Mart...
Olumlu mailde sürecin 2025 Bahar'a kadar sürebileceği öngörülmüş.

Şansa bırakmayıp bahardan sonraya almayı düşünüyorum ancak bu sefer işe girdikten sonra askerlik bekliyor olacak, olumsuzluk yaratabilir. Gerçi toplantıda bedelli askerlik yapacaklar için ücretli izin verdiklerini söylemişlerdi. Eğer bırakmazsam da askerdeyken mülakat maili gelebilir.

Eğer yüz yüze düzeni de online mülakat gibi başvuru sırasına göre ise ben son gün başvurmuştum. Bunun hakkında bir bilgi yok ama sanırım çağırılma ile alakalı.

Önerilerinize açığım.

D

dorlions

HavaPersonel.Com
Senin yerinde olsam 2025'in ilk çeyreğinden sonraki aylardan başlamak üzere bir tercih yaparım. İfade ettiğin gibi zaten bedelli olduğu icin ücretsiz izin vb. metotlarla gidip yapıp gelmene müsaade ediyorlar diye biliyorum. İşe girdikten sonra halledersin.

Ancak işe girdikten sonra askerlik bekliyor olacak ve bu olumsuzluk yaratabilir dediğin kısma da katılıyorum. Dürüst olacağım, 6 ay yapıp geldim ve önceki süreçte farklı firmalarda girdiğim mülakatlarda askerlik konusu hep lastik gibi uzadı, soruldukca soruldu fakat döndüğümden beri MUAZZAM rahatım zira konusu dahi açılmıyor misler gibi. Keşke daha önce yapıp gelseymisim bile diyorum öyle bi rahatlık. İki yolu da secebilirsin elbette ama bence bahar dönemi sonrasına ertelemen daha mantıklı. Elbette bir engel teşkil ettiği için sıkıntılı fakat firma bedelli hususunda esneklik tanıdığı icin çok da olumsuz düşünmemek lazım.

0

_0x90

HavaPersonel.Com
Senin yerinde olsam 2025'in ilk çeyreğinden sonraki aylardan başlamak üzere bir tercih yaparım. İfade ettiğin gibi zaten bedelli olduğu icin ücretsiz izin vb. metotlarla gidip yapıp gelmene müsaade ediyorlar diye biliyorum. İşe girdikten sonra halledersin.

Ancak işe girdikten sonra askerlik bekliyor olacak ve bu olumsuzluk yaratabilir dediğin kısma da katılıyorum. Dürüst olacağım, 6 ay yapıp geldim ve önceki süreçte farklı firmalarda girdiğim mülakatlarda askerlik konusu hep lastik gibi uzadı, soruldukca soruldu fakat döndüğümden beri MUAZZAM rahatım zira konusu dahi açılmıyor misler gibi. Keşke daha önce yapıp gelseymisim bile diyorum öyle bi rahatlık. İki yolu da secebilirsin elbette ama bence bahar dönemi sonrasına ertelemen daha mantıklı. Elbette bir engel teşkil ettiği için sıkıntılı fakat firma bedelli hususunda esneklik tanıdığı icin çok da olumsuz düşünmemek lazım.
Çok mantıklı yazmışsınız, vakit ayırdığınız ve yorumunuz için teşekkür ederim.

B

burakllj

HavaPersonel.Com
Merhabalar, benzer konuda bir sorum var cevaplarsanız çok mutlu olurum. Benim askerliğime 11 ay var ve güncel olarak THY kabin memurluğu için mülakatlar sürecindeyim. Sizce yüksek lisans başvurusu yapıp (Tezsiz YL kaydı için hak kazanmış durumdayım önümdeki 5 gün içinde üniversiteye ücretini yatırmam gerekiyor) tecili uzatmalı mıyım yoksa mülakatları geçip işe başlayıp biraz vakit geçmesi için 11 ay yeterli mi? THY insan kaynaklarından gelen son mail'e göre bu mülakat sürecinin 2025 bahar ayına kadar süreceği belirtilmiş durumda. Siz ne önerirsiniz, teşekkürler.

Konuyu okuyanlar;