19 Mar 2025
5
2
0
Herkese iyi akşamlar,
Havacılıklar hiçbir ilgim yok sadece deneyeyim diye girdim ve mülakat daveti gelmiş. Forumdan anladığıma göre 185 boy ve 97 kg ile boy/kilo muhabbetinden geçemiyorum. Bu konuda kesinlikle katılar mı? Gitmeye değer mi yine de? Ayrıca, kurul mülakatı öncesi birkaç okuma yapabileceğim kaynak var mıdır? Teşekkürler.

Herkese iyi akşamlar,
Havacılıklar hiçbir ilgim yok sadece deneyeyim diye girdim ve mülakat daveti gelmiş. Forumdan anladığıma göre 185 boy ve 97 kg ile boy/kilo muhabbetinden geçemiyorum. Bu konuda kesinlikle katılar mı? Gitmeye değer mi yine de? Ayrıca, kurul mülakatı öncesi birkaç okuma yapabileceğim kaynak var mıdır? Teşekkürler.
7 kilo fazlan var THY gibi tölerans göstermiyorlar yani süre vermiyorlar kilo vermen için muhtemelen boy kiloda elenirsin.
Bugün girdim mülakata 5 kilo fazlası olanlar elendi.

+10 -10 muhabbeti vardı o yok ozaman boyundan en fazla +5 mi olması gerekli birde kilodan çok elenen oldumu

Deneyimlerinizden bahseder misiniz detaylı bir şekilde rica etsem
Boy kilo ölçümü sonrasında odaya alıyorlar ve ingilizce mülakat geçerseniz kurula giriyorsunuz. İngilizce günlük konuşma kariyerini neler yaptığını anlatıyorsun ama konuşmana bakıyor zaten ne anlattığının önemi yok. Kurulda ise yine kariyerini anlatarak başlıyorsun ve bazı spesifik sorular var neden kabin memurluğu, neden bu işi yapmak istiyorsun, stresle ve sorunlu yolculara başa çıkabilir misin, bazı örnekler veriyorlar onları cevaplanmanı istiyorlar. Bana gelen sorulardan bazıları da sende hangi özellikler var ve bu iş için hangi özellikler gerekiyor, kabin memuru ne iş yapar araştırdın mı hayatta bir kırmızı çizgin var mı neye tahammül edemezsin gibi sorulardı.

• Like
Tepkiler: Afitap
Teşekkür ederim cevap için peki tam ölçümü sağladımı sizde yoksa kısamı çıktınız uzunmı çıktınız gibi gibi

• Like
Tepkiler: Faruk778494
Böyle olduğunu direkt ilk girişte söylüyorlarmı kilo ile ilgili benim şuan 187 ye 94 üm 2 kilo daha vermem gerekiyor ozaman

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.