AJET AJET herhangi dönüş alamayanlar

Flightnumber34

HavaPersonel.Com
Merhaba arkadaşlar,
mülakata gireli tam 2 ay oldu fakat ne olumlu ne de olumsuz dönüş almadım. Mail attım dönüş yapıcaklarını söylediler yine üstünden hafta geçti iyice gergin bi durum oldu.
Aynı durumda olan arkadaşlar var mı ?

tax officer

HavaPersonel.Com
Merhaba arkadaşlar,
mülakata gireli tam 2 ay oldu fakat ne olumlu ne de olumsuz dönüş almadım. Mail attım dönüş yapıcaklarını söylediler yine üstünden hafta geçti iyice gergin bi durum oldu.
Aynı durumda olan arkadaşlar var mı ?
merhaba hangi bölüm için başvuru yapmıştınız?

Merve1

HavaPersonel.Com
Bana 63 gün sonra olumsuz geldi iki hafta kadar oluyor. Çok kötü bir durum

Ü

Üye silindi 2396

Merhaba can arkadaşlar. Herkes bir heyecan içinde umarım herkesin daha doğrusu çok isteyenlerin başvuruları kabul olur. Arkadaşlar biz bir arkadaşımla tecrübeli Ankara Base Kabin memurluğu için başvurduk. Ben ilanı arkadaşımdan duyduğumdan ancak 19'unda saat akşam 7 gibi başvuru yapabildim. Cuma günü hayırlıdır dedik ama :))) Cumartesi öğleden sonra ikide başvurular bitiyordu. Bana başvurduğuma dair hiçbir otomatik mesaj gelmedi. Hiçbir şey gelmedi. Sisteme girdiğimde Başvuru yaptığımı görebiliyorum ama dediğim gibi hiçbir şey gelmedi. Diğer arkadaşım da yaşı üst sınırı aşıyordu ona da hiçbir dönüş olmamış. Arkadaşlar ben yabancı hava yollarında çalıştım ve orada inanın 2 yılda kabin amiri oluyorsunuz. Özellikle tecrübeli alımlarında kesinlikle üst yaş sınırı yok ve gayet yaşı büyük 50-55 yaşlarında bile hostesler var ve bilhassa daha çok tercih ediliyorlar çünkü yolculara güven veriyor ve yaşından dolayı görmüş geçirmiş sakin ve anlayışlı insanlar oluyorlar ki bu zaten Havacılık için elzem bir özelliktir. Yani bir mülakata çağırırsın tabii ki yaşı çok büyük gösteriyorsa almazsın ama inanın o dediğim arkadaşım o kadar küçük gösteriyor ki ve fiziği de hiç bozulmamış, belki de hiç doğum yapmadığındandır bilmiyorum ama gayet de enerjik ve daha önce 3,5 yıl kadar çalışmış amirliği geldiği halde İstanbul'a taşınma zorunluluğu yüzünden eşinden ayrılmamak için işinden Şirketin de öngördüğü gibi işinden ayrılmak seçeneğini kullanmak zorunda kalmış. İnanın daha çnce işinden ayrılmamış olmak seçeneğini de zorunlu olarak aranan özelliklere koyuyorlar ya buna hiçbir mana veremiyorum. İnsan bi bakar zaten sicilinde bellidir. neden ayrılmış diye tabi ki disiplin iu bu gibi sebeplerse almasınlar ama bu kadar masum bir işten çıkma sebebi ki zaten şirket zorunlu tutmuş ayrılmalarını İstanbul'a gelemeyenlerin. Yani şimdi bu etik mi? soruyorum sizlere. Ne kadar çok işini sevdiği halde bırakmış insanlar var bunların tekrar başvurması neden bu kadar irite ediyor ki hiçbir dönüş bile yapılmıyor? Kendimden çok ona üzüldüm çünkü benim yaşım daha küçük ben başka hava yollarında olmadı yine yurt dışınında bir havayolunda iş bulurum da bu ve bunun gibi arkadaşların eşleri burda çalıştığından dolayı yurt dışında ya da İstanbul'da başka şirketlerde çalışma şansı yok. Bagsettiğim kişinin iki yabancı dili var hatta bu dilllerden birinden üniversite mezunu. İngilizce de tercümanlık yapma seviyesinde. Havacılığı çok sevdiği için tekrar Ankarada uçmak istiyor. Bu, bu kadar zor mu ya? Gerçekten çok anlamsız böyle insanların değerlendirmeye bile alınmamaması.. Ben bu iş alanlarını gerçekten anlamıyorum. Bırakın Avrupa'yı Amerika'da bile artık iş ilanlarında kesinlikle yaş sınırı yoktur. Sadece belirlenen işi yapabilecek kapasitede mi ona bakarlar. Bilgisayar mühendisinin yaptığı bir işe bile normal bir vatandaş 5-6 aylık kursları tamamlayarak başvurabiliyor ve alınıyor. Havacılıkta da nedir önemli olan? Yabancı dil bilgisi, fizik, anlayışlı, sakin yapıda bir insan olması, sağlıklı olmasıi bu işi çok istiyor olması ve tcrübesi olması (tecrübeli alımı için yazıyorum) . Bu kadar ya. Bunları test edersin olumluysa alır çalıştırırsın. Nedir yani. Benim bütün hevesim kaçtı zaten çağırsalar da gitmiycem. Kim kaybetti? Vallahi ben değil. Gider yurtdışında çalışırım.
Sizlere bol şans arkadaşlar.
Herşey gönlünüzce olsun.
Dilerim.
Hoşçakalın.

ssadn

HavaPersonel.Com
başvuru sonrasında hiç mail gelmedi bana olumlu veya olumsuz olarak böyle bir durum yaşayan var mı

Ü

Üye silindi 2396

başvuru sonrasında hiç mail gelmedi bana olumlu veya olumsuz olarak böyle bir durum yaşayan var mı
Evet aynısı bize de oldu. Tecrübeli Ankara Base için başvurmuştuk AJet. Yalnız bir duyum aldım sanırım Ankara Base şimdilik açılmayacakmış o yüzden başvurulara hiçbir şey göndermeden kapattılar sanıyorum, kendi sayfalarında ilan yayından kaldırıldı diye yazıyor çooook uzun bir süredir. Bu durumda eskisi gibi İstanbul'daki ekiplere yaptıracak olabilirler Ankara uçuşlarını yatıya kaldırıp. Bilmiyorum. Kesin bilgi değil ama bayağı iyi bir yerden aldığımız bilgi bu kadar.

Meral Soykan

HavaPersonel.Com
Merhabalar,
Durum aynı şekilde ben tecrübeli yer işletme için başvurmuştum. Kurul geçen hafta gerçekleşti halen bir dönüş alamadım. IK’ya mail de attım ama dönüş dahil yapmadı.
Acaba dönüş alan var mı?

Konuyu okuyanlar;