hostesbirii
HavaPersonel.Com
Sevgili arkadaşlarım mülakata bugün girenler tecrübelerini paylaşabilir mi? Durumlar nasıl? Digerlerine fikir olsun.
Bişey sorabilir miyim örnek olarak ne sordular sana İngilizce birde İngilizce mülakata kaç kişi katılıyorBen bugün girdim mülakata ingizlice mülakattan korkuyordum fakat gerçekten bizden istenen söyleneni anlayıp bi şekilde cevap vermemiz ve lütfen stres olsanız bile bir şekilde gülümseyerek ya da konuyu değiştirerek devam etmeniz açıkçası ben çok stres oldum çok basit bir kelimenin bile anlamını unuttum gülümseyerek sanırım bunu bilmiyorum bu yüzden cevap veremiyorum başka şeylerden bahsedelim mi dedim anlayışla karşıladı ben odadan çıkarken olumsuz olacağını düşünmüştüm fakat olumlu oldu yani zorlansanız bile pes sevmeyip stres olmayın durumu idare etmeye çalışın. Kurul mülakatında bir kadın ve bir erkek vardı mesleğimi bırakıp neden kabin memuru olmak istediğim soruldu açıkçası onları bu konuda ikna etmek biraz zordu ama sabırla tüm sorularını yanıtlayıp ne kadar çok istediğimi belli etmeye çalıştım. Şu an çalıştığım yere iyi bir konumda olduğum için bunu nasıl bırakacağım sıfırdan bir şeye başlamanın beni demoralize edip etmeyeceğini sordular yani aslında onlar bizim bu işe uygun olup olmadığımızı belirleyecek kişiler ve açıkçası dürüst ve rahat olmalıyız eğer uygunsak bu işe devam ettirebiliriz zaten uygun değilsek ve sadece işe alınmak için olmadığımız biri gibi cevaplar verirsek sonuçta çalışırken mutsuz olcak kişi de biziz o yüzden bence herkes içini rahat tutsun
..Ben bugün girdim mülakata ingizlice mülakattan korkuyordum fakat gerçekten bizden istenen söyleneni anlayıp bi şekilde cevap vermemiz ve lütfen stres olsanız bile bir şekilde gülümseyerek ya da konuyu değiştirerek devam etmeniz açıkçası ben çok stres oldum çok basit bir kelimenin bile anlamını unuttum gülümseyerek sanırım bunu bilmiyorum bu yüzden cevap veremiyorum başka şeylerden bahsedelim mi dedim anlayışla karşıladı ben odadan çıkarken olumsuz olacağını düşünmüştüm fakat olumlu oldu yani zorlansanız bile pes sevmeyip stres olmayın durumu idare etmeye çalışın. Kurul mülakatında bir kadın ve bir erkek vardı mesleğimi bırakıp neden kabin memuru olmak istediğim soruldu açıkçası onları bu konuda ikna etmek biraz zordu ama sabırla tüm sorularını yanıtlayıp ne kadar çok istediğimi belli etmeye çalıştım. Şu an çalıştığım yere iyi bir konumda olduğum için bunu nasıl bırakacağım sıfırdan bir şeye başlamanın beni demoralize edip etmeyeceğini sordular yani aslında onlar bizim bu işe uygun olup olmadığımızı belirleyecek kişiler ve açıkçası dürüst ve rahat olmalıyız eğer uygunsak bu işe devam ettirebiliriz zaten uygun değilsek ve sadece işe alınmak için olmadığımız biri gibi cevaplar verirsek sonuçta çalışırken mutsuz olcak kişi de biziz o yüzden bence herkes içini rahat tutsun
ben saat 13.00 randevusuna katıldım ortalama yirmi kişi vardı boy-kilo kısa sürdü orayı geçtikten sonra İngilizce için bekledik sırayla alıyolar İngilizce 5-7 dk gibi sürdü kurul mülakatı uzun sürüyor ben girdiğimde telefonum varsa kapatmamı rica ettiler kurul biraz zorluyorKatılım sayısı ne kadardı ve ortalama ne kadar sürede mülakatın bitti
İngizlice de bir kişi var onunla konuşuyorsunuz bu arada üç ayrı oda vardı hangisine denk geleceğiniz şans işi ama hepsi türktü bana neden kabin memuru olmak istiyorsun diye sordu sonra off günlerinde neler yaparsın dedi takı takmayı seviyor musun en çok ne takarsın yurt dışına hiç çıktın mı nereyi görmek istiyorsun gibi sorular sorduBişey sorabilir miyim örnek olarak ne sordular sana İngilizce birde İngilizce mülakata kaç kişi katılıyor![]()
Teşekkürler bilgi verdigin içinİngizlice de bir kişi var onunla konuşuyorsunuz bu arada üç ayrı oda vardı hangisine denk geleceğiniz şans işi ama hepsi türktü bana neden kabin memuru olmak istiyorsun diye sordu sonra off günlerinde neler yaparsın dedi takı takmayı seviyor musun en çok ne takarsın yurt dışına hiç çıktın mı nereyi görmek istiyorsun gibi sorular t
Kurul mülakatı Türkçe miydi acaba yoksa Türkçe ingilizce mi ? Ve boy kiloda 167 boy 50 kiloyum problem olur mu sizce naısl olmalı boy kiloBen bugün girdim mülakata ingizlice mülakattan korkuyordum fakat gerçekten bizden istenen söyleneni anlayıp bi şekilde cevap vermemiz ve lütfen stres olsanız bile bir şekilde gülümseyerek ya da konuyu değiştirerek devam etmeniz açıkçası ben çok stres oldum çok basit bir kelimenin bile anlamını unuttum gülümseyerek sanırım bunu bilmiyorum bu yüzden cevap veremiyorum başka şeylerden bahsedelim mi dedim anlayışla karşıladı ben odadan çıkarken olumsuz olacağını düşünmüştüm fakat olumlu oldu yani zorlansanız bile pes sevmeyip stres olmayın durumu idare etmeye çalışın. Kurul mülakatında bir kadın ve bir erkek vardı mesleğimi bırakıp neden kabin memuru olmak istediğim soruldu açıkçası onları bu konuda ikna etmek biraz zordu ama sabırla tüm sorularını yanıtlayıp ne kadar çok istediğimi belli etmeye çalıştım. Şu an çalıştığım yere iyi bir konumda olduğum için bunu nasıl bırakacağım sıfırdan bir şeye başlamanın beni demoralize edip etmeyeceğini sordular yani aslında onlar bizim bu işe uygun olup olmadığımızı belirleyecek kişiler ve açıkçası dürüst ve rahat olmalıyız eğer uygunsak bu işe devam ettirebiliriz zaten uygun değilsek ve sadece işe alınmak için olmadığımız biri gibi cevaplar verirsek sonuçta çalışırken mutsuz olcak kişi de biziz o yüzden bence herkes içini rahat tutsun
Kurul mülakatı Türkçe oluyor ama öncesindeki ingilizce mülakatını geçemezseniz bunu göremiyorsunuz boy eksik ölçülüyor dendi ama benim ki 1cm eksik ölçüldü çoğu kişi 4 cm eksik çıktığını söyledi sadece sizin belki kilonuz az olabilir tam bilmiyorum bmi oranı kaç çıkar bol su içip girinKurul mülakatı Türkçe miydi acaba yoksa Türkçe ingilizce mi ? Ve boy kiloda 167 boy 50 kiloyum problem olur mu sizce naısl olmalı boy kilo
Teşekkürlerİngizlice de bir kişi var onunla konuşuyorsunuz bu arada üç ayrı oda vardı hangisine denk geleceğiniz şans işi ama hepsi türktü bana neden kabin memuru olmak istiyorsun diye sordu sonra off günlerinde neler yaparsın dedi takı takmayı seviyor musun en çok ne takarsın yurt dışına hiç çıktın mı nereyi görmek istiyorsun gibi sorular sordu
Çok teşekkür ederimKurul mülakatı Türkçe oluyor ama öncesindeki ingilizce mülakatını geçemezseniz bunu göremiyorsunuz boy eksik ölçülüyor dendi ama benim ki 1cm eksik ölçüldü çoğu kişi 4 cm eksik çıktığını söyledi sadece sizin belki kilonuz az olabilir tam bilmiyorum bmi oranı kaç çıkar bol su içip girin
Merhaba oncelikle tebrik ederim, ingilizce mulakattan hemen sonra mi aliyorlar kurul mulakatina ayni gun mu oluyor yoksa ingilizceden olumlu dönüş aldiktan sonra mi Kurul icin mail geliyor?ben saat 13.00 randevusuna katıldım ortalama yirmi kişi vardı boy-kilo kısa sürdü orayı geçtikten sonra İngilizce için bekledik sırayla alıyolar İngilizce 5-7 dk gibi sürdü kurul mülakatı uzun sürüyor ben girdiğimde telefonum varsa kapatmamı rica ettiler kurul biraz zorluyor
İngilizce mülakatınız bittiği gibi size hemen sonucu söyleyip kurul mülakatı için yönlendiriyorlar aynı gün içinde oluyorMerhaba oncelikle tebrik ederim, ingilizce mulakattan hemen sonra mi aliyorlar kurul mulakatina ayni gun mu oluyor yoksa ingilizceden olumlu dönüş aldiktan sonra mi Kurul icin mail geliyor?
Bende aynı şekilde çok heyecanlıyım 15inde mülakatım var ingilizce ne soruyorlar kaç dakika sürüyor kurul mülakatı kaç dakika sürüyor nasıl devam ediyor ne tarz sorular çıkıyor lütfen yardımcı olur musunuz ve nasıl giyinmeliyim topuklu ayakkabı olur mu kısa topuk şeklinde vs lütfen süreci anlatır mısınız? Şimdiden teşekkürlermülakata giren arkadaşlar süreci biraz detaylandırarak anlatabilir misiniz? ilk defa böyle bir sürecin içine giriyorum. bilinmezliğin verdiği heyecanı alması açısından çok yardımcı olursunuz.
Bende aynı şekilde çok heyecanlıyım 15inde mülakatım var ingilizce ne soruyorlar kaç dakika sürüyor kurul mülakatı kaç dakika sürüyor nasıl devam ediyor ne tarz sorular çıkıyor lütfen yardımcı olur musunuz ve nasıl giyinmeliyim topuklu ayakkabı olur mu kısa topuk şeklinde vs lütfen süreci anlatır mısınız? Şimdiden teşekkürler
giyim konusunda spor giyinmekten kaçının ben bunun çok önemli bir ilk izlenim olduğunu düşünüyorum siyah gömlek ceket pantolon minik de bir topuklu sizi prezantabl gösterecektir ve özellikle salık saçlarla gitmeyin ya topuz ya at kuyruğu yapın bu küçük detaylar bence karşı tarafa işi istediğinizi benimsediğinizi özendiğinizi gösteriyor benim fikrim böyle Yani gerçekten tam bir kabin memuru gibi görünün
Binaya girdikten sonra zaten sizi hep yönlendirecek biri oluyor önce boy-kilo ölçümü için alıyolar uygun çıkarsanız İngilizce mülakat için beklemeye alıyorlar mülakat 5-7 dk arasında sürüyor çok zorladıklarını düşünmüyorum siz söyleneni anlayıp bir şekilde iletişim kurmayı başarırsanız bence geçiyorsunuz hepimiz heyecanlıyız konuşmakta zorlanabiliriz çok doğal bence onlar da bunun farkında siz ne kadar o stres anını yönetebilirseniz gayet a2 seviyesinde bir konuşma ile geçebilirsiniz. Bu aşamayı geçip geçmediğiniz hemen söyleniyor ve kurul mülakatına girmek için bi odaya yönlendiriliyorsunuz burda daha beklerken oradaki adaylarla bence gereksiz konuşmalardan kaçının biriyle göz göze gelince gülümseyin. Orda beklerken bile değerlendiriliyomuşsunuz gibi düşünün ki zaten beklerken bir sürü insan gelip geçiyor bunların bir kaçı mülakatı yapanlar ve bekleyenlere çok dikkatli bakıyorlar ben böyle gözlemledim. Kurul mülakatına sırada hangi isim varsa onu çağırıyorlar bu sıralama random bi sorulama diye düşünüyorum. Güzel karşılıyolar sizi stres olmayıp siz de sıcak davranırsanız bence güzel bi enerji çıkacaktır ortaya. Kurulda beni en çok neden mesleğimi bırakıyorum diye zorladılar yaklaşık 15 dk konuştuk ve onları ikna etmem gerekiyordu ve bunu lütfen beni işe alın ben çok istiyorum tarzında gibi konuşmayın mantıklı sebepleriniz ve tutkularınız olsun zaten ikna oldukça feedback anında veriyolar size çünkü ikna olmasalar o konunun üstüne gidiyorlar. Sen olsan seni işe alır mıydın diye sordular mesela bir sorun çözmeni isteyen iş arkadaşın var senin hangi özellğin ona sorunu çözebilir sence diye sordular ve elinize kolunuza çok dikkat edin bir şey anlatırken çok fazla kullanmayın hep gülümseyin karşınızda iki kişi var ve bir şey anlatırken sadece soruyu sorana değil ikisinin de gözlerine bakarak anlatınmülakata giren arkadaşlar süreci biraz detaylandırarak anlatabilir misiniz? ilk defa böyle bir sürecin içine giriyorum. bilinmezliğin verdiği heyecanı alması açısından çok yardımcı olursunuz.
Gerçekten çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederimBinaya girdikten sonra zaten sizi hep yönlendirecek biri oluyor önce boy-kilo ölçümü için alıyolar uygun çıkarsanız İngilizce mülakat için beklemeye alıyorlar mülakat 5-7 dk arasında sürüyor çok zorladıklarını düşünmüyorum siz söyleneni anlayıp bir şekilde iletişim kurmayı başarırsanız bence geçiyorsunuz hepimiz heyecanlıyız konuşmakta zorlanabiliriz çok doğal bence onlar da bunun farkında siz ne kadar o stres anını yönetebilirseniz gayet a2 seviyesinde bir konuşma ile geçebilirsiniz. Bu aşamayı geçip geçmediğiniz hemen söyleniyor ve kurul mülakatına girmek için bi odaya yönlendiriliyorsunuz burda daha beklerken oradaki adaylarla bence gereksiz konuşmalardan kaçının biriyle göz göze gelince gülümseyin. Orda beklerken bile değerlendiriliyomuşsunuz gibi düşünün ki zaten beklerken bir sürü insan gelip geçiyor bunların bir kaçı mülakatı yapanlar ve bekleyenlere çok dikkatli bakıyorlar ben böyle gözlemledim. Kurul mülakatına sırada hangi isim varsa onu çağırıyorlar bu sıralama random bi sorulama diye düşünüyorum. Güzel karşılıyolar sizi stres olmayıp siz de sıcak davranırsanız bence güzel bi enerji çıkacaktır ortaya. Kurulda beni en çok neden mesleğimi bırakıyorum diye zorladılar yaklaşık 15 dk konuştuk ve onları ikna etmem gerekiyordu ve bunu lütfen beni işe alın ben çok istiyorum tarzında gibi konuşmayın mantıklı sebepleriniz ve tutkularınız olsun zaten ikna oldukça feedback anında veriyolar size çünkü ikna olmasalar o konunun üstüne gidiyorlar. Sen olsan seni işe alır mıydın diye sordular mesela bir sorun çözmeni isteyen iş arkadaşın var senin hangi özellğin ona sorunu çözebilir sence diye sordular ve elinize kolunuza çok dikkat edin bir şey anlatırken çok fazla kullanmayın hep gülümseyin karşınızda iki kişi var ve bir şey anlatırken sadece soruyu sorana değil ikisinin de gözlerine bakarak anlatın
Rica ederim başarılar dilerimGerçekten çok güzel anlatmışsınız çok teşekkür ederim![]()