Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Şirket Adı
AJet Hava Yolları
Pozisyon veya İlan Adı
Tecrübesiz Kabin Memuru
Güncel Durum
Sürecim olumsuz sonuçlandı.
Toplam Geçen Süre
1-3 ay
Sürecin Başlangıç Tarihi
7 Şub 2026
İletişim
2.00 yıldız
Süre / Hız
5.00 yıldız
Geri Bildirim
1.00 yıldız
Sürecin Kolaylığı
5.00 yıldız
Kurumsal İmaj
1.00 yıldız
Bireyselleştirme
5.00 yıldız
Şeffaflık
1.00 yıldız
Adillik (Adalet & Eşitlik)
1.00 yıldız

Lirjena

Üye
11 Haz 2025
250
151
5
Meslek
Kabin
Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol
AJET kabin memuru mülakatında boy/kilo aşamasında 170 cm / 71 kg ölçüldüm ve 1 kg fark nedeniyle sürecime devam edilemeyeceği söylendi. Daha önce THY ölçümünde 172 cm / 69kg çıkmıştım. Aynı kriter tablosu uygulanmasına rağmen böyle bir fark oluşması açıkçası beni şaşırttı. Ölçüm günü regl dönemimdeydim ve yurtdışından gelerek mülakata katıldım. Uzun bir yolculuk sonrası geçici kilo dalgalanması yaşamış olabileceğimi söyledim. 1 saat sonra ölçüm yapılabileceği belirtildi ama bir saat içinde 1 kg vermek mümkün mü🥲 O an gerçekten ne yapacağımı şaşırdım, algılayamadım bile. Üzerimdeki pantolonunun bol olduğunu da söyledim çünkü kilo vermiştim ve ağırlık yapıyordu diyebilirim, uygun bir ortam sağlanabilirse,kendi rızamla çıkartarak tartılmak istedim. Kabul edilmedi..

Sonra kendi halime güldüm, bu hale düşürüldüğüme..
Bu sürece ciddi şekilde hazırlanarak, plan yaparak katıldım. 1 kg gibi sınır bir fark nedeniyle elenmek gerçekten hayal kırıklığı. Aynı oturumda bulunan başka bir adayın da benzer bir durum yaşadığını görünce ölçüm sürecinin standardı konusunda ister istemez soru işaretleri oluştu.

Konunun resmi olarak incelenmesi için gerekli başvuruları yapacağım. Sınır değerde elenen adaylar açısından sürecin daha şeffaf olması gerektiğini düşünüyorum.

Hayaller, emekler, maddi/manevi tüm külfetin ağırlığı omuzlarımda..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla 0
Çok geçmiş olsun,hakkında hayırlısı. İnsan belirsiz bir süreç için iyi şeyler düşünürken ufak tefek engellerle elinden o fırsatın kayıp gitmesi üzücü tabi..Bizler de garantici olmalıyız ama bazen yetmiyor.Ben thy ölçümden 1 hafta önce 180im 85 kgyim diye biliyordum ama gitmeden önce hergün tartıldım.Ve boyuma da güvenmedim.178 cıkarsa diye kilo verdim 83 oldum.Boy o gün 177 cıktı haliyle 82 kg olmam gerekiyordu.Neyse ki 82 çıkmıştım o gün aç karınla.1 kg bile fark olsa eliyorlardı ..Umarım daha iyisi karşına çıkar

Elbette gitmeden tartıldım, bahsettiğim sebepler kadınlarda değişikliklere sebep olabiliyor. Emirates görevlileri, kısa boylu kadınlara esnemesi için süre veriyor, kiloları yuvarlıyorlar vesaire, yani demek istediğim..
İsteselerdi geçirebilirlerdi..

Maalesef benimde bugünkü ölçümüm de 2 kg fazladan direk elediler. 1 haftadır diyet ve spor yaptım düşebildiğim kadar düştüm. Fakat kıyafet gerçekten etkiliyor. Sınırda olan arkadaşlar hepiniz kıyafetle evde tartılın ona göre plan yapın. Sadece o tartıdan ve boydan çıkan sonuca bakıyorlar. Hiçbir türlü fiziki duruş nasıl vs diye bakılmıyor. Hayırlısı olsun artık. Herkese iyi şanlar dilerim.

Sürecim olumsuzda olsa cihazın güncel kalibrasyon raporunu talep edeceğim. Çünkü süreç bana mantıklı gelmiyor.

• Like
Tepkiler: Adem94
Maalesef benimde bugünkü ölçümüm de 2 kg fazladan direk elediler. 1 haftadır diyet ve spor yaptım düşebildiğim kadar düştüm. Fakat kıyafet gerçekten etkiliyor. Sınırda olan arkadaşlar hepiniz kıyafetle evde tartılın ona göre plan yapın. Sadece o tartıdan ve boydan çıkan sonuca bakıyorlar. Hiçbir türlü fiziki duruş nasıl vs diye bakılmıyor. Hayırlısı olsun artık. Herkese iyi şanlar dilerim.
Geçmiş olsun, ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Görünüm ile ilgilenmiyorlar, bende gayet fit bir duruşa sahibim. Ayrıca 30larımda ve 2 çocuk annesiyim ☺️ Yani bakacak olsalar yaşa göre boy/kg parametresi koymaları daha adil olurdu🥲 THY’de, Pegasus da verilen süreler tanınsa hiç sorun yok, galiba acele ediyorlar yaza yetişebilmek için. Bana 2 gün verilse bile yeterdi ya 🥲

• Like
Tepkiler: mecanto
Geçmiş olsun, ne hissettiğinizi çok iyi anlıyorum. Görünüm ile ilgilenmiyorlar, bende gayet fit bir duruşa sahibim. Ayrıca 30larımda ve 2 çocuk annesiyim ☺️ Yani bakacak olsalar yaşa göre boy/kg parametresi koymaları daha adil olurdu🥲 THY’de, Pegasus da verilen süreler tanınsa hiç sorun yok, galiba acele ediyorlar yaza yetişebilmek için. Bana 2 gün verilse bile yeterdi ya 🥲
Gecmis olsun oncelikle daha once yazmistim ajet hicbir şekilde sure vermiyor. Tabloyu saglamadiginiz takdirde onemi yok. Cihazin sorunlu oldugunu dusunmuyorum farkli aylarda iki kere gittim hep ayni cikti evde olctugumle de ayni yani bir sonuç alamazsiniz. Bir sonraki ilana umarım :)

Şimdi kayıt ol
Değerli ziyaretçilerimiz, her konunun sadece ilk üç mesajını görüntüleyebilirsiniz. Diğer mesajları görüntüleyebilmek için kayıt olmalı veya giriş yapmalısınız. oturum aç | kayıt ol

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.