Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Şirket Adı
Pegasus Hava Yolları
Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu Antalya Dönemsel
Güncel Durum
Sürecim olumsuz sonuçlandı.
Toplam Geçen Süre
1-3 ay
Sürecin Başlangıç Tarihi
11 Kas 2025
İletişim
4.00 yıldız
Süre / Hız
3.00 yıldız
Geri Bildirim
3.00 yıldız
Sürecin Kolaylığı
3.00 yıldız
Kurumsal İmaj
3.00 yıldız
Bireyselleştirme
3.00 yıldız
Şeffaflık
3.00 yıldız
Adillik (Adalet & Eşitlik)
3.00 yıldız
15 Ara 2023
52
32
35
Meslek
Kabin
Ortalama: 3,1/5
Öncelikle artık şirketlerin, aday yönetimi profil değerlendirme işe uygun olup olmadığını vicdanen kendi içlerinde muhakemesini yapabilmeyi hak edenin gerçekten işe alınması İk uzmanlarıyla bu süreci en sağlıklı nasıl sonuçlandırırız diye birebir toplantı yapmaları lazım.Bir ilan açılıyor binlerce kişi başvuruyor zaten cv filtreden geçmiyorsa veya ilan kriterlerini karşılamıyorsa olumsuz olarak direkt düşüyor sisteme.Değerlendirme sürecinde gösterip mail attığımızda bile muhatap bulamıyorsak bu şirketlerde, sorun bizde olmaktan çıkıyor.Aylarca bekleyip değerlendirme aşamasında bırakıp süreç bitince herhangi bir sebep gösterilmeden olumsuz değerlendirilmek artık gerçekten sinir bozucu bir hal almaya başladı.Aday havuzunda bekletilmek binlerce insanın şirketlere olan güvenini sarsıyor.İşe alım süreçlerinin bu kadar komplex bir yapı hale gelmesini anlamıyorum.Umarım birgün bu işleri çok isteyenler olarak aynı gökyüzünde karşılaşmak dileğiyle.​

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla 2
Öncelikle artık şirketlerin, aday yönetimi profil değerlendirme işe uygun olup olmadığını vicdanen kendi içlerinde muhakemesini yapabilmeyi hak edenin gerçekten işe alınması İk uzmanlarıyla bu süreci en sağlıklı nasıl sonuçlandırırız diye birebir toplantı yapmaları lazım.Bir ilan açılıyor binlerce kişi başvuruyor zaten cv filtreden geçmiyorsa veya ilan kriterlerini karşılamıyorsa olumsuz olarak direkt düşüyor sisteme.Değerlendirme sürecinde gösterip mail attığımızda bile muhatap bulamıyorsak bu şirketlerde, sorun bizde olmaktan çıkıyor.Aylarca bekleyip değerlendirme aşamasında bırakıp süreç bitince herhangi bir sebep gösterilmeden olumsuz değerlendirilmek artık gerçekten sinir bozucu bir hal almaya başladı.Aday havuzunda bekletilmek binlerce insanın şirketlere olan güvenini sarsıyor.İşe alım süreçlerinin bu kadar komplex bir yapı hale gelmesini anlamıyorum.Umarım birgün bu işleri çok isteyenler olarak aynı gökyüzünde​
Kuruldan elendim ben,havacılık bölümünü bitirdim 2 yıl yolcu hizmetlerinde deneyimim var ingilizcem akıcı anlaşılır ama gel görelim ki ne kadar kendini geliştirsende iki kişinin ağzına bakıyorsun, ortak bir değerlendirme kriterleri yok tamamen kişisel değerlendiriyorlar

Öncelikle artık şirketlerin, aday yönetimi profil değerlendirme işe uygun olup olmadığını vicdanen kendi içlerinde muhakemesini yapabilmeyi hak edenin gerçekten işe alınması İk uzmanlarıyla bu süreci en sağlıklı nasıl sonuçlandırırız diye birebir toplantı yapmaları lazım.Bir ilan açılıyor binlerce kişi başvuruyor zaten cv filtreden geçmiyorsa veya ilan kriterlerini karşılamıyorsa olumsuz olarak direkt düşüyor sisteme.Değerlendirme sürecinde gösterip mail attığımızda bile muhatap bulamıyorsak bu şirketlerde, sorun bizde olmaktan çıkıyor.Aylarca bekleyip değerlendirme aşamasında bırakıp süreç bitince herhangi bir sebep gösterilmeden olumsuz değerlendirilmek artık gerçekten sinir bozucu bir hal almaya başladı.Aday havuzunda bekletilmek binlerce insanın şirketlere olan güvenini sarsıyor.İşe alım süreçlerinin bu kadar komplex bir yapı hale gelmesini anlamıyorum.Umarım birgün bu işleri çok isteyenler olarak aynı gökyüzünde karşılaşmak dileğiyle.​

lmza gercekten
cv m cok uygun olmasina ragmen pegasustanda sunexp olumsuz donus aldim
ik bunun vebalinide aliyorda farkinda degil

Aylardır ben de aynı ilandan bir cevap bekliyordum ve en sonunda olumsuz maili atıldı.Sivil havacılık kabin hizmetleri 2.sınıf öğrencisiyim okulum bu dönem bitecek ben de okulum henüz bitmediği için olumsuz değerlendirildiğimi düşünüyordum fakat bugün aynı ilana başvuran ve benimle aynı sınıfta okuyan arkadaşımın işe alındığını öğrendim kendisinin hizmet deneyimi yoktu diye hatırlıyorum ingilizcesi de ortalama diyebilirim kendi ingilizce düzeyime güveniyorum ve iş deneyimim de var ben mülakata dahi çağrılmadım fakat arkadaşım işe alınmış cidden üzücü bir durum.

Aylardır ben de aynı ilandan bir cevap bekliyordum ve en sonunda olumsuz maili atıldı.Sivil havacılık kabin hizmetleri 2.sınıf öğrencisiyim okulum bu dönem bitecek ben de okulum henüz bitmediği için olumsuz değerlendirildiğimi düşünüyordum fakat bugün aynı ilana başvuran ve benimle aynı sınıfta okuyan arkadaşımın işe alındığını öğrendim kendisinin hizmet deneyimi yoktu diye hatırlıyorum ingilizcesi de ortalama diyebilirim kendi ingilizce düzeyime güveniyorum ve iş deneyimim de var ben mülakata dahi çağrılmadım fakat arkadaşım işe alınmış cidden üzücü bir durum.
Şans başka hiçbir şey değil

Bana da bir yıl sonra olumsuz diye Mail gelmişti. Sınava dahi girmedim, sadece basvur butonu. :) belki kadro dolmuştur vs, bunu bilemeyiz.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.