Pozisyon veya İlan Adı
YHM
İstasyon Adı
İstanbul - Sabiha Gökçen
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Bende ilk kez gireceğim ne gördüysem not alıp çalışma yapıyorum
Merhaba ben de ilk defa kurul mülakatına gireceğim biraz heyecanlıyım açıkçası o an İngilizcenin yanı sıra sorulan sorulara verilen cevaplar da önemli. Belirli bir soru havuzu oluşturdunuz mu acaba, hangi sorulara çalışıyorsunuz?
Arkadaşlar öncelikle sizler için de hayırlı olsun, inşallah siz de mülakatı kolayca geçersiniz.
Bu sorularınıza cevap önceki gönderilerde çokça belirtildi, endişelenmeyin, kendiniz olun, yaptığınız işlerden deneyimlerinizi soracaklardır, karşılaştığınız bir zorlukta nasıl tepki verdiniz onu sorabilirler, İngilizce olarak da yine bunlardan olabilir yada kendinizi tanıtma, bir hobinizden bahsetme gibi olabilir, tamamen sizin konuşmanıza göre şekilleniyor, net şu çıkar diye bir şey söyleyemem ama tavsiyem şu, daha önce de yazdım, olumsuz dil kullanmak hoş olmuyor komisyon karşısında, örnek vereyim.
Öğretmensiniz,
"Zaten öğretmenliği sevmiyorum"❌
"Öğretmenlik hayatımda da çokça güzel deneyim kazandım. Örneğin...."✅
Bu dili kullanın, sesiniz kısık titrek olmasın, heyecanlık hiçbir şey yok.

• Like
Tepkiler: Thruymus
Arkadaşlar öncelikle sizler için de hayırlı olsun, inşallah siz de mülakatı kolayca geçersiniz.
Bu sorularınıza cevap önceki gönderilerde çokça belirtildi, endişelenmeyin, kendiniz olun, yaptığınız işlerden deneyimlerinizi soracaklardır, karşılaştığınız bir zorlukta nasıl tepki verdiniz onu sorabilirler, İngilizce olarak da yine bunlardan olabilir yada kendinizi tanıtma, bir hobinizden bahsetme gibi olabilir, tamamen sizin konuşmanıza göre şekilleniyor, net şu çıkar diye bir şey söyleyemem ama tavsiyem şu, daha önce de yazdım, olumsuz dil kullanmak hoş olmuyor komisyon karşısında, örnek vereyim.
Öğretmensiniz,
"Zaten öğretmenliği sevmiyorum"❌
"Öğretmenlik hayatımda da çokça güzel deneyim kazandım. Örneğin...."✅
Bu dili kullanın, sesiniz kısık titrek olmasın, heyecanlık hiçbir şey yok.
Teşekkür ederiz deneyimlerinizi aktardığınız için 🙏🏻

Merhaba ben de ilk defa kurul mülakatına gireceğim biraz heyecanlıyım açıkçası o an İngilizcenin yanı sıra sorulan sorulara verilen cevaplar da önemli. Belirli bir soru havuzu oluşturdunuz mu acaba, hangi sorulara çalışıyorsunuz?
Ben de ilk defa mülakata girdim ve olumlu geçti. Sağlıktan da geçtiğim takdirde ayın 12'sinde eğitime başlayacağımı söylediler. İlk kısım turkce oldu genel bir kendini tanıtma istediler daha sonra iş hayatinizda en stresli olduğunuz güne gidelim nasıl bir gündü ve bu durumun üstesinden nasıl geldiniz diye sordular. STAR tekniğini araştırın ve bu tarzda sorduğu sorulara bu teknikle cevap vermeye çalışın. Chatgpt'den yardım alabilirsiniz. En zayıf ve en güçlü özelliklerini söyleyin dediler ve zayıf özelliğinize atıfta bulunarak bunu çalışırken nasil tolere edeceksiniz diye sordular.
Daha sonra ingilizce konuştuk ki çok kolaydı eğer ingilizceniz varsa hiç gerilmeyin. Kendinizi tanımanızı, aile bireylerinizi anlatmanızı istiyorlar. Bu işi neden istiyorsunuz diye soruyorlar, verdiğiniz cevaplara göre bikac soru daha soruyorlar. Bu şekilde bitiriyorlar.

• Like
Tepkiler: userofwebsite
başlayabileceğini söyledşn mi eğer başlayamam dediysen ne diyorlar
beni de aradılar, sağlık evrakları tesliminden sonraki gün eğitime başlayıp başlayamayacağımı sordular. şehir dışında olduğumu ve halihazırda çalıştığım için taşınma ve iş çıkışı için süre istedim. diğer eğitim için ismimi yazıp not aldı.

Ben de ilk defa mülakata girdim ve olumlu geçti. Sağlıktan da geçtiğim takdirde ayın 12'sinde eğitime başlayacağımı söylediler. İlk kısım turkce oldu genel bir kendini tanıtma istediler daha sonra iş hayatinizda en stresli olduğunuz güne gidelim nasıl bir gündü ve bu durumun üstesinden nasıl geldiniz diye sordular. STAR tekniğini araştırın ve bu tarzda sorduğu sorulara bu teknikle cevap vermeye çalışın. Chatgpt'den yardım alabilirsiniz. En zayıf ve en güçlü özelliklerini söyleyin dediler ve zayıf özelliğinize atıfta bulunarak bunu çalışırken nasil tolere edeceksiniz diye sordular.
Daha sonra ingilizce konuştuk ki çok kolaydı eğer ingilizceniz varsa hiç gerilmeyin. Kendinizi tanımanızı, aile bireylerinizi anlatmanızı istiyorlar. Bu işi neden istiyorsunuz diye soruyorlar, verdiğiniz cevaplara göre bikac soru daha soruyorlar. Bu şekilde bitiriyorlar.
Teşekkür ederimm 🙏🏻

Merhaba acaba neden bu işi istiyorsunuz dediklerinde ne gibi fallow up sorular sordular ardından soruları uzun cevaplamakta fayda var mı sizce yoksa yinede devamında bişi soruyorlar mı

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.